به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دکتر محسن رضایی در توییتر نوشت: ارزش پول ملی به امنیت، ثبات سیاسی، جمعیت، منابع طبیعی و انسانی، تولید و تجارت وابسته است.
وی افزوده است: پنج مولفه اول را داریم. ملت ما همانطور که سیاست و امنیت را سامان داد، تولید و تجارت را هم اصلاح و سختیها عبور خواهد کرد و اعتبار پول ملی را باز میگرداند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیشتر نیز شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره قیمت دلار گفته بود: در موضوع نرخ ارز، نه آن بالا رفتن آنچنانی، منطق اقتصادی داشت و نه کاهش خیلی زیاد، منطق اقتصادی دارد. اینها به نظر من مهمترین مسائلی است که باید در بازار ارز در نظر گرفته شود که نرخ، هیجانی تعیین نشود، خواه نرخ بالا رود یا نرخ پایین آید. موضوع جو روانی در کشور اکنون به این بازار لطمه زده است و مقداری خود ما هم به آن دامن زدهایم.
شافعی افزود: البته بخشی از افزایش نرخ ارز، به دلیل نگرانی از آینده بود که برخی افراد، نمیدانستند که چه اتفاقی در امور بینالملل رخ خواهد داد. شاید مهمترین مسئلهای که باید مدیران برنامهریز در سیاستهای پولی و ارزی کشور به آن توجه کنند آن است که بازار را بر اساس منطق اقتصادی اداره نمایند. همانطور که ۱۹ هزار تومان و ۱۸ هزار تومان عدد منطقی قیمت نیست، ۵ تا ۶ هزار تومان برای هر دلار هم عدد منطقی نیست.
وی ادامه داد: نرخ دلار به لحاظ اقتصادی، کاملاً قابل محاسبه است؛ به این معنا که اگر ما از گذشته دور، تفاوت تورم داخلی و خارجی را بر روی نرخ ارز حساب کرده و اعمال میکردیم، حتماً نرخ منطقی ارز، امروز حاکم بود. بههرحال این نرخ قابل محاسبه است و میتوان مشخص کرد که باید بر روی چه کانالی بایستد. برخی افراد نرخ بین ده تا یازده تومان را برآورد میکنند که شاید قیمت منطقیتری باشد؛ البته برخی نیز کمی بالاتر و برخی نیز کمی پایینتر آن را ارزیابی میکنند.
رئیس اتاق ایران در پاسخ به این پرسش که آیا با اجرایی شدن تحریم های احتمالی در آبانماه، باید منتظر تغییر جهشی در نرخ ارز باشیم؟ گفت: خیر، در این شرایط نیز که ما وابستگی شدیدی به درآمدهای حاصل از نفت داریم و یکی از نقاط خطر ما در رابطه با مسئله تحریم، فروش نفت است، مهمترین مسئلهای که باید بر آن تکیه کرد، تقویت صادرات غیرنفتی کشور است؛ البته نه به این شیوهای که اکنون کار پیش میرود؛ زیرا در شرایط کنونی با کمال تأسف وضعیتی پیش آمده است که با اعمال برخی سیاستها، همه یارانههایی را که از بودجه کشور هزینه میکنیم، به نحوی از سوی خارجیها مورد استفاده قرار میگیرد.