به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بدون شک ناپدید شدن «جمال خاشقجی» برای دولت آمریکا نیز تبعات منفی به دنبال داشته و این پیامدهای منفی به دلیل نرمش بیش از حد کاخ سفید در برابر ریاض است.
البته در این رابطه می توان ترامپ را به نوعی یک فرد راست گو دانست چون به صراحت اعلام کرده که حاضر نیست به خاطر یک روزنامه نگار سرمایه گذاری ۱۱۰ میلیارد دلاری عربستان در آمریکا را به خطر بیاندازد.
علاوه بر آن ترامپ پس از آنکه اعلام کرد «اگر ثابت شود که عربستان در پشت پرده ناپدید شدن خاشقجی بوده تنبیهی سخت در انتظار ریاض خواهد بود»، به نوعی جمله خود را اصلاح کرده و عنوان داشت که قطع صادارات سلاح به عربستان به دلیل ماجرای خاشقجی در اصل تنبیه آمریکاست.
این موضع گیری های ضد و نقیض در حالی است که فشار افکار عمومی در آمریکا و همچنین سناتورهای این کشور برای قطع صادرات سلاح به عربستان به دلیل ماجرای خاشقجی و همچنین جنگ یمن، رو به افزایش است.
در این میان شاید دلیل اصلی اینکه چرا ترامپ حاضر نیست عربستان را به دلیل ماجرای خاشقجی تنبیه کند همان موضوع معروف «گاو شیرده» است.
البته چشم پوشی ترامپ از جنایات عربستان سعودی با اقدام متقابل ریاض نیز همراه است و سعودی ها در برابر تحقیر خود از سوی رئیس جمهور آمریکا سکوت پیشه می کنند.
در اصل رابطه بین ترامپ و حکام آل سعود نوعی رابطه دو طرفه است که هر یک از دیگری به دلخواه خود سوء استفاده می کند.
به گزارش مهر عبارت گاو شیرده و تشبیه آن به عربستان توسط «دونالد ترامپ» در زمان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ انجام شده بود. ترامپ در آن زمان در یکی از سخنرانی های خود گفته بود: عربستان برای ما گاوی شیرده است که هر وقت بخواهیم از آن طلا و دلار می دوشیم و هروقت شیرش تمام شود آن را سر می بریم.
پس از آن نیز حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در توصیه ای خطاب به حاکمان عربستان سعودی و گوشزد کردن خطر آمریکا برای آنها فرموده بودند: تا توانستند شما را میدوشند و وقتی که ناتوان شدید، ذبح میشوید.
رئیس جمهوری آمریکا که در دو سال گذشته نشان داده تبحر خاصی در دوشیدن کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دارد بار دیگر برای کسب دلارهای بیشتر اظهاراتی را در این رابطه ایراد کرد.
«واشنگتن اگزماینر» با این تیتر که «چرا آمریکا باید به ارتش عربستان سوبسید بدهد» در این باره می نویسد: ترامپ در یک سخنرانی در ایالت ویرجینیای غربی با اشاره به تماس تلفنی خود با پادشاه عربستان اظهار داشت: امروز گفتگویی با ملک سلمان داشتم. گفتم که شما تریلیون ها دلار پول دارید. کسی چه می داند که بدون ما چه اتفاقی خواهد افتاد. شاید شما دیگر نتوانید هواپیماها را حفظ کنید. می دانی چرا؟ چون به آنها حمله می شود. آنها با ما کاملا ایمن هستند. اما آنچه را باید به دست آوریم به دست نمی آوریم.
ترامپ افزود: ما به ارتش آنها سوبسید می دهیم. گفتم بگذار سوالی بپرسم. چرا ما به ارتش شما سوبسید می دهیم. اگر کشوری دچار مشکلات عمیق یا در خطر باشد، مساله چیز دیگری است چیز وحشتناکی که می تواند چیز زشتی هم باشد و میلیون ها نفر کشته شوند. اما وقتی کشورهای ثروتمندی مانند ژاپن و کره جنوبی را دارید چرا ما باید به ارتش سوبسید بدهیم. مشکل این است که هیچ کسی در این باره سوال نمی کند.
به گزارش مهر، رئیس جمهوری آمریکا به عنوان یک فرد تاجر مسلک و نه یک سیاستمدار از زمان روی کار آمدنش، همواره به عربستان سعودی به چشم یک «گاو شیرده» نگریسته است. ترامپ به خوبی از اهداف سعودیها برای سروری در منطقه آگاهی دارد و به بهانه کمک به آنها برای تحقق هدفشان، مدام در حال باج گرفتن از آنها (دوشیدن شیر) است.
به عنوان نمونه می توان به توافق بی سابقه حدود یک سال گذشته واشنگتن و ریاض اشاره کرد که بر اساس آن، دو طرف قراردادهایی به ارزش ۳۱۰ میلیارد دلار با یکدیگر منعقد کردند؛ قراردادهایی که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار آن تنها به بخش نظامی و خرید تسلیحات آمریکا توسط ریاض تعلق داشت.
در همین سفر اخیر «محمد بن سلمان» به واشنگتن نیز قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار میان دو طرف منعقد شد. درحالی که ولیعهد سعودی سرمست از امضای توافقنامه های کلان با ایالات متحده بود، دونالد ترامپ در اقدامی که در واقع نوعی تحقیر برای عربستان محسوب می شود، لیستی از توافقات میلیاردی میان ریاض و واشنگتن را در مقابل دوربین ها گرفت و خطاب به بن سلمان گفت: «این مبالغ برای شما چیزی نیست. ما از شما انتظار خریدهای بیشتری داریم».