
مشکلات تغذیهای اصلی در ایران چیست؟
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی با بیان اینکه در حال حاضر عدالت در توزیع مواد غذایی در جهان یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه است، گفت: در حالیکه ۸۲۰ میلیون نفر در جهان دچار سوءتغذیه هستند، همزمان ۶۷۲ میلیون نفر دچار چاقی و ۳/۱ میلیارد نفر دچار اضافه وزن هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هدایت حسینی با بیان اینکه هر سال همزمان با سالروز تأسیس سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، گرامیداشت روز جهانی غذا برگزار میشود، اظهار کرد: این مساله فرصتی است برای یادآوری و برنامهریزی اقدامات مؤثر به منظور بهبود وضعیت غذا و تغذیه در جهان.
وی با بیان اینکه روز جهانی غذا امسال با شعار " اقدامات ما آینده را میسازد" (our actions are our future) نامگذاری شده، عنوان کرد: مسئولان با این شعار بر اقدامات مؤثر و همه جانبه و همکاری سازنده جهت بهبود وضعیت غذا و تغذیه تأکید داشته و خواستار ریشهکنی گرسنگی از جهان تا سال ۱۴۱۰ هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی افزود: عدالت در توزیع مواد غذایی، توجه به منابع جدید غذایی جهت تأمین نیاز مصرف کنندگان، همکاری مؤثر در ریشهکنی گرسنگی و توسعه مصرف غذاهای سالم و مغذی برای جمعیت ساکن در زمین از مهمترین اهدافی است که باید برای بهبود وضعیت غذا و تغذیه جهان در نظر داشت.
حسینی با بیان اینکه سرمایهگذاری در جهت رفع گرسنگی و سوءتغذیه در جهان نقش مؤثری در بهبود رشد و تکامل کودکان و نوجوانان دارد، تصریح کرد: براساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی با بهبود تغذیه و رفع سوءتغذیه در جامعه از طریق ارتقاء و بهبود شرایط جسمی و فکری آحاد جامعه میتوان میزان تولید ناخالص ملی را تا ۵/۱۶ درصد افزایش داد و به ازاء هر یک ریال سرمایهگذاری در پیشگیری از گرسنگی و سوءتغذیه، میتوان حداقل ۱۵ ریال بازگشت سود به جامعه را انتظار داشت.
مشکلات تغذیهای اصلی در ایران
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در کشور ما اضافه وزن و چاقی و به تبع آن بیماریهای غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی در حوزه غذا و تغذیه و نظام سلامت است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، بدلیل عدم پیروی از الگوهای غذایی سالم و تغذیهای، کمبود ریزمغذیها از جمله کمبود ویتامین D، کلسیم و آهن نیز شیوع گستردهای دارد.
رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه تاکید کرد: ترویج و توسعه مصرف الگوهای غذایی سالم و تغذیهای مبتنی بر غذاهای سنتی و بومی ایرانی و ارتقاء سواد تغذیهای کاربردی آحاد جامعه در کاهش مصرف عوامل خطر تغذیهای شامل قندهای ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و نمک و توجه به مصرف بیشتر غذاهای فراسودمند و میوه و سبزیجات میتواند سبب بهبود وضع موجود در غذا و تغذیه جامعه ایرانی شود، ضمن آنکه نقش و اهمیت تغییر شیوه زندگی و تحرک روزانه بیشتر را نیز نباید در این خصوص از یاد برد.
وی با بیان اینکه روز جهانی غذا امسال با شعار " اقدامات ما آینده را میسازد" (our actions are our future) نامگذاری شده، عنوان کرد: مسئولان با این شعار بر اقدامات مؤثر و همه جانبه و همکاری سازنده جهت بهبود وضعیت غذا و تغذیه تأکید داشته و خواستار ریشهکنی گرسنگی از جهان تا سال ۱۴۱۰ هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی افزود: عدالت در توزیع مواد غذایی، توجه به منابع جدید غذایی جهت تأمین نیاز مصرف کنندگان، همکاری مؤثر در ریشهکنی گرسنگی و توسعه مصرف غذاهای سالم و مغذی برای جمعیت ساکن در زمین از مهمترین اهدافی است که باید برای بهبود وضعیت غذا و تغذیه جهان در نظر داشت.
حسینی با بیان اینکه سرمایهگذاری در جهت رفع گرسنگی و سوءتغذیه در جهان نقش مؤثری در بهبود رشد و تکامل کودکان و نوجوانان دارد، تصریح کرد: براساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی با بهبود تغذیه و رفع سوءتغذیه در جامعه از طریق ارتقاء و بهبود شرایط جسمی و فکری آحاد جامعه میتوان میزان تولید ناخالص ملی را تا ۵/۱۶ درصد افزایش داد و به ازاء هر یک ریال سرمایهگذاری در پیشگیری از گرسنگی و سوءتغذیه، میتوان حداقل ۱۵ ریال بازگشت سود به جامعه را انتظار داشت.
مشکلات تغذیهای اصلی در ایران
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در کشور ما اضافه وزن و چاقی و به تبع آن بیماریهای غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی در حوزه غذا و تغذیه و نظام سلامت است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، بدلیل عدم پیروی از الگوهای غذایی سالم و تغذیهای، کمبود ریزمغذیها از جمله کمبود ویتامین D، کلسیم و آهن نیز شیوع گستردهای دارد.
رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه تاکید کرد: ترویج و توسعه مصرف الگوهای غذایی سالم و تغذیهای مبتنی بر غذاهای سنتی و بومی ایرانی و ارتقاء سواد تغذیهای کاربردی آحاد جامعه در کاهش مصرف عوامل خطر تغذیهای شامل قندهای ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و نمک و توجه به مصرف بیشتر غذاهای فراسودمند و میوه و سبزیجات میتواند سبب بهبود وضع موجود در غذا و تغذیه جامعه ایرانی شود، ضمن آنکه نقش و اهمیت تغییر شیوه زندگی و تحرک روزانه بیشتر را نیز نباید در این خصوص از یاد برد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.