نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،گفت: بررسی بیشتر لایحه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که از سوی شورای نگهبان به مجلس برگشت زده شده جلسه ای هفته آینده در کمیسیون اقتصادی برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عین الله شریف پور اشاره کرد: لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری که یک منطقه آزاد دیگر هم بعدا به آن اضافه شد، به علاوه ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی در قالب یک لایحه به مجلس ارایه شد. هیات رییسه نیز موضوع را به کمیسیون اقتصادی و کمیسیونهای فرعی ارجاع داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی بعد از برگزاری ساعتها نشست تخصصی با حضور مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاههای اجرایی ذی ربط لایحه را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت با توجه به استعدادها و ظرفیتهایی که در اقصا نقاط کشور وجود داشت، لایحه با ۸ منطقه آزاد و تجاری تصویب شد.
نماینده مردم ماکو، چالدارن، پلدشت و شوط در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بررسی لایحه به صورت میدانی انجام شد، خاطرنشان کرد: سعی شد در بررسی لایحه آسیبهایی که قبلا به فعالیت و عملکرد مناطق آزاد و تجاری وارد بود، بررسی شده و سپس نسبت به تایید ۸ منطقه آزاد و اصلاح سه منطقه آزاد قبلی از نظر فیزیکی اقدام شود. ضمن اینکه مناطق ویژه اقتصادی که قبلا ۱۲ عدد در لایحه دولت بود، به بیش از ۸۰ منطقه افزایش یافت.
شریف پور، این افزایش را ناشی از ظرفیت ها، پتانسیلها و استعدادهایی دانست که در حوزههای مختلف وجود دارند و سپس تصریح کرد: در خصوص مناطق ویژه اقتصادی در جلساتی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که مناطق ویژه اقتصادی به شرطی قابلیت شروع و افتتاح را دارند که زیرساختهای ایجاد آنها در ظرف زمانی تعیین شده از سوی کمیسیون اقتصادی و از طریق بخش خصوصی آماده شود. در واقع افزایش مناطق ویژه از ۱۲ به ۸۰ منوط به این است که مطابق اصل ۷۵ قانون اساسی، هیچ گونه بار مالی برای دولت ایجاد نشود.
وی تشریح کرد: در صورت آماده کردن زیرساختها توسط بخش خصوصی، مناطق ویژه اقتصادی طبق مجوزی که مجلس به دولت داده، میتوانند فعال شوند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با حضور جناب آقای مصباحی مقدم و جناب آقای دانش جعفری در کمیسیون اقتصادی و ارایه نقطه نظرات به نمایندگان مجلس در این خصوص و شنیدن توضیحات نمایندگان، موضوع برای این دوستان در مجمع تشخیص مصلحت نظام روشن شد؛ بنابراین مقرر شد دیدگاههای آنان در لایحه برگشتی شورای نگهبان در جلسهای که کمیسیون اقتصادی هفته آینده برگزار خواهد کرد، مطرح شود.
نماینده مردم ماکو، چالدارن، پلدشت و شوط در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: قطعا در این مساله خیری وجود داشته، اما باید توجه کنیم که در شرایط فعلی که کشور در تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفته، مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی که بیشتر هم در مناطق مرزی و محروم هستند، بتوانند هرچه بیشتر فعال شوند تا بتوانیم از ظرفیت این مناطق در جهت عبور از تحریمها و موانع گام برداریم.