آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۸۷۸۱

طلا باز هم گران می شود؟/ تمایل کشورها برای سرمایه گذاری ذخایر طلا

با توجه به افزایش مخاطرات موجود در اقتصاد جهانی به خصوص حوزه دلار بسیاری از کشورهای جهان در حال رفتن به سمت طلا هستند.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از راشاتودی، کارشناسان بر این باورند جنگ‌های تجاری و سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه دیگر کشورها بازارهای نوظهور را به سمت فروش دارایی‌های دلاری و فاصله گرفتن از نظام بانکداری آمریکا سوق می‌دهد.

به دلیل مخاطرات موجود و عدم اطمینانی که هم‌اکنون نظام بانکی آمریکا را تحت‌الشعاع قرار داده است، کشورهای جهان هم‌اکنون به سمت سرمایه‌گذاری در طلا روی آورده‌اند. 

میخائیل ماشچنکوف، کارشناس مؤسسه ایتورو و CIS می‌گوید: در آینده نزدیک ما شاهد تغییر قابل توجه در قوانین بازی در اقتصاد جهانی خواهیم بود. در روزهای نخست سال جاری کشورهای در حال توسعه خیلی زود وحشت سرمایه‌گذاران را حس کردند. اگر بحران در آمریکای لاتین و کشورهای جنوبی آسیا کسی را شگفت‌زده نکرده است، حالا دیگر باید نگران بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان باشیم. 

وی معتقد است: سیاست‌های خصمانه آمریکا طی سال‌های گذشته برخی کشورها را مجبور کرده است تا به دنبال جایگزین کردن دلار رفته و ذخایر طلای خود را افزایش دهند. 

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نگرانی نسبت به رشد آینده اقتصاد جهانی مزید بر علت رفتن این کشورها به سمت خرید طلا است. بسیاری نیز نسبت به سیاست‌های حمایت گرایانه دولت ترامپ اعتراض دارند.

* پول‌های کاغذی در حال بی ارزش شدن

نیس لیست سین، کارشناس مؤسسه اینلیست می‌گوید: نشانه‌هایی وجود دارد که از احتمال سقوط نظام مالی جهانی که تحت سلطه دلار آمریکا قرار دارد خبر می‌دهد. این نشانه‌ها شامل افزایش نرخ بهره دلار و ورود پول‌های کثیف از کشورهای مختلف به بازار، جنگ‌های تجاری، افزایش سریع قیمت حامل‌های انرژی و همچنین مناقشات ژئوپلتیک در سوریه، عراق و جنگ در یمن است.

وی می‌گوید: بسیاری از کشورها در حال خرید هرچه بیشتر طلا هستند. آنها متوجه شده‌اند که پول‌های کاغذی درحال از دست دادن ارزش خود در سایه تورم بوده و در زمان بحران نیز شاهد سقوط بازارهای سهام خواهیم بود و در نتیجه امکان مسدود شدن، ضبط شدن و یا مصادره شدن ذخایر ارزی کشورها نیز وجود دارد.

ولادیمیر روژانکوفسکی، کارشناس مرکز مالی بین‌المللی می‌گوید: لهستان، مجارستان، روسیه، چین، هند، ترکیه و عربستان سعودی همگی در حال ذخیره طلا هستند.

وی معتقد است: جایگزین‌های کمی در زمینه نقدشوندگی و حجم برای اوراق قرضه دولتی آمریکا وجود دارد، اما کشورهایی که احتیاط بیشتری مدنظر قرار می‌دهند می‌خواهند ذخایر مالی خود را افزایش دهند. درواقع تنها طلا می‌تواند جایگزین دارایی‌های دلاری شود.

* اقتصادهای بزرگ دارایی‌های دلاری را کاهش می‌دهند

مارک گوهماین، کارشناس موسسه تله‌ترید معتقد است: در چنین شرایطی بسیاری از بانک‌های مرکزی به طلا به عنوان یک پناهگاه ایمن سنتی نگاه می‌کنند که به آنها امکان در امان ماندن از هرگونه نوسان در بازارها را فراهم می‌کند. 

وی ادامه داد: از همه اینها گذشته قیمت طلا به طور معمول در زمان بحران‌های اقتصادی در جهان افزایش می‌یابد و درواقع این مسئله می‌تواند حمایت بیشتری را از ارزهای ملی کشورها فراهم کند. بسیاری از کشورها به خصوص چین و روسیه برای کاهش وابستگی خود به دلار به سمت طلا رفته‌اند. آنها در حال کاهش دارایی‌های دلاری خود نیز هستند.

لیست‌سین‌ می‌گوید: نه‌تنها چین و روسیه به سمت خرید طلا رفته‌اند بلکه آلمان نیز حدود ۳۰۰ تن از طلای خود را که در آمریکا نگهداری می‌شد به کشور خود بازگردانده است و هلند نیز اقدام مشابهی را با ۱۰۰ تن از ذخایر طلای خود انجام داده است.

سال گذشته میلادی ترکیه هم ۱۸۷ تن طلا خرید و هم ذخایر طلای خود از آمریکا را بازگرداند.

لیست‌سین می‌گوید: ایران هم جزو کشورهایی بود که با استفاده از ذخایر طلا اقتصاد خود را تثبیت کرد. ایران مجبور شد به سمت استفاده از طلا در پرداخت‌های خود برود. افزایش تورم و مشکلات اقتصادی تهران را مجبور کرد تا به بازار داخلی خود سکه طلا تزریق کند. پس از این مسئله ریال ایران تقویت شد و اقتصاد این کشور تثبیت شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار