آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۲۱۰۶
پورمختار خبر داد

احتمال استانی شدن انتخابات مجلس یازدهم/ آیت‌الله جنتی مخالفتی ندارد

یک عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: در جلسه‌ای که با شورای نگهبان برگزار شد، من موضوع استانی شدن انتخابات مجلس را مطرح کردم و آیت الله جنتی فرمودند، ما نیز موافق هستیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی پورمختار در گفت‌وگویی، با اشاره به اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: برگزاری انتخابات مجلس بصورت استانی هیچ ضرری برای شهرستان‌های کوچک ندارد.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتخابات استانی باید یک مرحله‌ای باشد و به صورت استانی - شهرستانی برگزار شود.

وی افزود: افراد در یک حوزه انتخابیه ثبت نام می‌کنند و از دیگر حوزه‌های انتخابیه نیز این کاندیداها می‌توانند رای کسب کنند ولی باید از شهرستانی که ثبت نام کرده است، ۲۰ درصد آراء را کسب کند.

تشریح شیوه تعیین نماینده پیروز در انتخابات استانی مجلس

پورمختار ادامه داد: نماینده‌ای پیروز خواهد شد که بر مبنای کسب ۲۰ درصد آرای خود در حوزه انتخابیه، بیشترین رای را به دست آورده باشد و هر کاندیدایی که بالاترین رای کسب کرده باشد، انتخاب می‌شود.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان را از گرفتاری‌های مربوط به امور اجرائی رها می‌کند، نمایندگان اکنون باید فقط به امور اجرائی و پیگیری مسائل جزئی بپردازند.

سهمیه تعداد نمایندگان همه حوزه‌های انتخابیه همچنان حفظ می‌شود

وی با بیان اینکه در شیوه استانی شدن انتخابات مجلس، نمایندگان می‌توانند به امور تقنینی و نظارتی با قدرت بیشتری بپردازند، افزود: سهمیه تعداد نمایندگان همه حوزه‌های انتخابیه همچنان حفظ می‌شود.

پورمختار اظهار داشت: برای مثال در استان همدان، ۲ سهمیه فعلی ملایر در مجلس حفظ می‌شود و هر کاندیدایی که بر مبنای ۲۰ درصد، آرای بیشتری را در حوزه انتخابیه خود کسب کند، به مجلس راه پیدا می‌یابد.

استانی شدن انتخابات مجلس، زمینه فعالیت احزاب و تقویت پارلمان‌های محلی را فراهم می‌کند

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: زمینه فعالیت احزاب و تقویت پارلمان‌های محلی با استانی شدن انتخابات مجلس فراهم می‌شود و البته ائتلاف‌های سیاسی در انتخابات استانی به تحزب کمک می‌کند.

وی گفت: در جلسه‌ای که با شورای نگهبان برگزار شد، من موضوع استانی شدن انتخابات مجلس را مطرح کردم و آیت الله جنتی فرمودند، ما نیز موافق هستیم و فرصت کافی برای برنامه‌ریزی وجود دارد تا در سال ۹۸ و مجلس یازدهم استانی شدن انتخابات مجلس اجرائی شود.
 
منبع: خانه ملت
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار