دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه موفق به ثبت اختراع با عنوان پودر شیرین کننده کم کالری از گیاه سیب زمینی ترشی با نام علمی هلیانتوس توبروسوس از خانواده آفتاب گردان شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آرمان محمودی اطاقوری، دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه موفق به ثبت اختراع با عنوان پودر شیرین کننده کم کالری از گیاه سیب زمینی ترشی با نام علمی هلیانتوس توبروسوس از خانواده آفتاب گردان شد.
محمودی با اشاره به این مطلب که این اختراع محصول طرح ملی پژوهشی تصویب شده در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری به تاریخ ٢٤ /٧ /١٣٩٦ میباشد.
دانشیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه تصریح کرد: این ترکیب تولیدی به دلیل دارا بودن قند طبیعی اینولین به هیچ عنوان جذب کلیهها نمیشود. استفاده از این پودر طبیعی گیاهی، جایگزین مناسبی برای ساکارز و دیگر قندهای پلی ساکاریدی است که برای بدن انسان مضر هستند.
وی گفت: پودر شیرین کننده گیاهی تولیدی، علاوه بر مفید بودن برای مبتلایان به دیابت، جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری در افراد سالم نیز قابلیت مصرف دارد، با بهره گیری از قند اینولین میتوان تحولی بزرگ در صنایع غذایی کشور از قبیل، تهیه شیرینی، شکلات، نوشابه، کمپوت، کلوچه، ماکارونی، بستنی و صنایع لبنی ایجاد نمود.
محمودی ادامه دادافزود: در سالهای گذشته نیز قندهای طبیعی از برخی گیاهان دارویی مانند استویا که بومی آمریکای جنوبی است استخراج گردیده و در کشورمان به تولید رسید که به دلیل بالا بودن هزینههای لازم جهت تلخی زدایی، صرفه اقتصادی چندانی ندارد، ولی گیاه سیب زمینی ترشی به دلیل داشتن قند طبیعی اینولین که یک ترکیب پری بیوتیک است، موجب رشد باکتریهای مفید (پروبیوتیک) دستگاه گوارش شده و مانع از رشد و تکثیر باکتریهای مضر می شود.
لازم به ذکر است، تاکنون پنج میلیون فرد مبتلا به بیماری دیابت در ایران شناسایی شده اند و پیش بینی میشود تا ٢٠ سال آینده این رقم به شش و نیم میلیون نفر برسد. همچنین ۱۱% از جمعیت بالای ٣٥ سال در مازندران دیابت دارند و استان مازندران از این جهت مقام هفتم را در بین استانهای کشور دارا میباشد.