کد خبر:۷۲۴۰۶۴
لارتی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان یاسوج:

فساد‌ها از زمانی شروع شد که مسئولان به دنبال بنز‌های ضد گلوله رفتند/ طرف را با دو تن طلا می‌گیرند و بعد می‌گویند هماهنگ است!

محقق و تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: فساد‌ها از زمانی شروع شد که مسئولان ما به دنبال بنز‌های ضد گلوله رفتند، و بچه هاشان به چاه‌های نفت دست‌درازی کردند.

دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنندبه گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه دولتی و آزاد اسلامی یاسوج با حضور حسن لارتی، محقق و تحلیل گر مسائل سیاسی در این دانشگاه‌ها برگزار شد.


حسن لارتی در ابتدای این جلسه به اهمیت اقتصاد پرداخت و اظهار کرد: ۲۰۰ سال گذشته در کشور هزاران هکتار از این سرزمین را تقدیم بیگانگان کردند، اما در این ۴۰ سال یک وجب خاک این مملکت را به برکت انقلاب اسلامی به کسی ندادیم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی فساد اقتصادی و اشرافی گری از زمان دولت سازندگی شروع شد، اظهار کرد: با شروع وام‌های کلان و دادن امتیاز‌های ویژه این فساد‌ها رونق پیدا کرد. تا جایی که سید احمد خمینی خطاب به آقای هاشمی رئیس جمهور وقت گفت، سازندگی چیز دیگری و اشرافی گری چیز دیگری است.

وی گفت: انقلاب ما انقلاب مستضعفین بود. قرار بود که مستضعفین رشد کنند نه اینکه کشور فقط اصفهان یا تهران شود، بلکه قرار بود استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و ایلام هم توسعه و رشد پیدا کنند. فساد‌ها از زمانی شروع شد که مسئولان ما به دنبال بنز‌های ضد گلوله رفتند، و بچه هاشان به چاه‌های نفت دست درازی کردند، اما با تمام این اتفاقات ناگوار که بین مسوولان اتفاق افتاد، اما خدا لطف کردند و شهید حججی‌ها رشد کردند.

لارتی مطرح کرد: جنگ اقتصادی ویژگی‌های دارد و ویژگی آن این است که همه مر دم آن را لمس می‌کنند. دلار ۱۴ هزار تومان می‌شود و دیگر نیازی به تحلیل ندارد، گوشی یک میلیونی ۴ میلیون می‌شود. ده‌ها دغدغه داریم، جوان نمی‌تواند، ازدواج کند، پراید می‌شود ۳۵ میلیون و این‌ها ناشی از جنگ اقتصادی است که بعضی هم در این جنگ نقش سرباز دشمنان را بازی می‌کنند؛ و بعد این را به پای نظام می‌گذارند، در صورتی که این‌ها به برکت مجلس و دولت است.
 
دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنند
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی  تصریح کرد: دشمنان طرحی به نام یقه آبی‌ها را پیدا می‌کنند. یعنی چه، یعنی اینکه آن‌هایی که کار سازندگی می‌کنند و با اقتصاد مقاومتی موافق هستند، آن‌ها را باید ناامید شوند. من فکر نکنم کسی باشد که از این وضعیت اقتصادی رضایت داشته باشد و خود رهبر معظم انقلاب هم فکر نکنم راضی باشند.

وی افزود: دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنند، آنان به این جمع بندی رسیدند که بازاریان در صحنه‌های مختلف به کمک امام (ره) آمدند و می‌شود با همین بازار انقلاب را به هم بریزند.

لارتی بیان کرد: ساختار اقتصادی کشور ما ربطی به دولت روحانی ندارد و دولت روحانی کمترین گناه را دارد، از دوران پهلوی اقتصاد ما مبتنی بر نفت بوده، آن زمان ۹۵ درصد درآمد کشور ما از طریق نفت بوده و الان هم که ادعا می‌کنیم ۷۰ درصد. کشور‌های زیادی تک محصولی داریم و همواره کشور‌های تک محصولی از سوی ابرقدرت‌ها اذیت می‌شوند، ایران یک کشور تک محصولی می‌دانند و اگر نفت را نخرند، اذیت می‌شویم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه به عوامل ناکارآمدی اقتصاد کشورمان پرداخت و اظهار کرد: اولاً؛ اقتصاد ما، اقتصاد دولتی است، شرکت اها خصوصی شده است، اما مدیرانش دولتی منصوب می‌شوند، دوماً؛ عدم هماهنگی بین تیم اقتصادی دولت یکی دیگر از اشکالات اقتصاد کشور ما است. این را هم بگویم اینکه می‌آیند و می‌گویند، کل نظام دزد است به غیر از رهبری این حرف درستی نیست اکثریت از مسوولان ما هم متعهد و پاکددست هستند، اگر کل نظام دزد است، پس این دزدی‌ها چگونه لو می‌خورند و این بی انصافی است که این حرف‌ها را بزنیم.
 
دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنند
وی افزود: دولت زحمت می‌کشد، اما عدم هماهنگی تیم اقتصادی از دیگر عوامل مشکل اقتصادی است. بی کفایتی برخی از کسانی که سرکار هستند، بعضی مدیران نباید سرکار باشند. اما می‌بینی مدیریت‌ها بدون رعایت شایسته سالاری و با سهمیه و رانت آمده.
 
لارتی چهارمین عامل وضع موجود را خیانت برخی از مسئولان دانست و گفت: طرف را با دو تن طلا می‌گیرند و وقتی به رئیس بانک مرکزی می‌گویند، می‌گوید، هماهنگ است. چرا باید فردی را ۳۸۵ هزار سکه بگیرند، این آقا با ۵۰ میلیارد تومان وام ۳۸۵ هزار سکه خریداری می‌کنند بعد روز بعدش می‌فروشد ۱۰۰ میلیارد تومان. آیا نمی‌توان این وام را به ما‌ها بدهند آیا این خیانت نیست؟

این تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد: راه نجات کشور، مذاکره با دشمن و امریکا نیست، ۵ سال مذاکره مداوم کردیم، رهاوردش چه بوده است. بعضی واقعاً بی غیرت سیاسی هستند، امریکا راه نجات نیست. آیا با آن فکری که غنی سازی را به ۲۰ درصد رساند، ماهواره پرتاب کرد و موشک ساخت و در فاصله دو هزار کیلومتری قایق را در دریای خلیج فارس زد، نمی‌توان مشکل سایپا را برطرف کرد.

لارتی اظهار داشت: من تعجب می‌کنم، ریگی را وسط آسمان پایین می‌آورند، اما نمی‌توان چند دلال ساده را بگیرند و با آن‌ها برخورد کنند. قطعاً بعضی را می‌توان انجام داد. بنابر این؛ ساختار معیوب، عدم هماهنگی تیم اقتصادی، بی کفایتی، خیانت و تحریم این بلا‌ها را بر سر اقتصاد ما آورده است، البته این را بگویم که تحریم کمتر از ۳۰ درصد نقش در این وضعیت اقتصادی دارد.
 
دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنند

وی گفت: کشور ما بر روی کاغذ هیچ مشکلی ندارد، تمام امکانات و منابع لازم موجود است اگر گرسنه هستیم دیگر مشکل خودمان هست. بر اساس آمار‌های موجود ما ۲۰ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی همانند گوشت، برنج و مرغ نیاز داریم، و برای کالا‌های غیر اصلی ۳۰ میلیارد دلار لازم هست یعنی ۵۰ میلیارد دلار هزینه یک سال کل کشور برای تأمین کالا‌ها است.

 این تحلیلگر مسائل سیاسی  خاطر نشان کرد: بر اساس آمار‌های رسمی در ۷ ماهه اول امسال ۲۷ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم یعنی ما در یک سال حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار درآمد داریم، اگر یک قطره نفت هم صادر نکنیم، هیچ مشکلی برای تأمین کالا‌ها نداریم.

لارتی مطرح کرد: ما ۱۲۰ میلیارد دلار الان ذخیره ارزی داریم تا ۶ سال هیچ مشکل برای تأمین کالا‌های اساسی نداریم. با این شرایط که ما داریم بعضی در جنگ اقتصادی به دنبال اهداف دیگری می‌گردند و می‌خواهند اوضاع کشور را خیلی بد جلوه دهند.

وی  در ادامه با بیان اینکه وضعیت اقتصادی را می‌توان مدیریت کرد، گفت:، اما متأسفانه به دلیل سوء مدیریت‌ها، یک روز مرغ نیست، یک روز تخم مرغ نیست و روزی هم گوجه و رب گوجه نیست، گویا این دولت با «املت» مشکل دارد.

گفتنی است، در ادامه این جلسه دانشجویان صحبت‌های خود را پیرامون موضوعات مختلف؛ وضعیت اقتصادی، برجام، تحریم‌ها و ... سوالات خود را مطرح کردند؛ که یک به یک به آنان پاسخ داده شد.
 
دشمنان قصد دارند با جنگ اقتصادی ارتباط مردم را با حاکمیت خدشه دار کنند

دانشجویان سؤالی مبنی بر اینکه چرا قوه قضائیه با این موضوعات به طور جدی مبارزه نمی‌کند، اشاره کرد که سخنران مراسم ضمن دعوت به آرامش خطاب به این دانشجو گفت: آخرین ایستگاه برای مبارزه بافساد اقتصادی قوه قضاییه است در صورتی که مردم آن را به اشتباه به عنوان اولین ایستگاه در نظر می‌گیرند، کشور ما مشکل قوانین مبهم دارد که در برخی مواقع دست قوه قضاییه بسته است و مجلس باید برخی از قوانین کیفری را تغییر دهند که این کار را به دلایلی انجام نمی‌دهند.

یکی از دانشجویان در ادامه اینگونه سوال کرد: چرا سربازان گمنام امام زمان (ع) به ماجرای دست‌های پشت پرده اقتصادی ورود نمی‌کند؟ که لارتی در پاسخ با بیان اینکه نیرو‌هایی اطلاعات در کشور نیرو‌های خدومی است گفت: یکی از راه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی این است که وزارت اطلاعات به سازمان اطلاعات تغییر یابد، مسئول این وزارت خانه صراحتا گفته است که برای این سمت مناسب نیستم!
 
تحلیل گر مسائل سیاسی در پاسخ توهین یکی از دانشجویان به حضرت آیت الله جنتی رئیس شورای نگهبان توهین گفت: نباید حرف‌های بدون سند را اینگونه بیان کرد، آیا اگر این حرفی که در باره آیت الله جنتی زدید، درباره پدر، برادر و یا خود شما بیان  می‌شد، ناراحت نمی‌شدید؟ چرا حرف‌های بدون سند را اینگونه بیان می‌کنید. نباید افراد را اینگونه تخریب و به آن‌ها تهمت بزنیم. شما‌ها شور جوانی دارید، اما نباید به این راحتی با آبرو افرادی بازی کرد.

لارتی گفت: به آیت الله جنتی تهمت می‌زنید و این ادعایی که می‌کنید ناشی از  جوانی شما است. من هم معتقدم پست‌های اجرایی کشور باید فعال و پرکار باشند، اما پست‌های مشورتی در تمام دنیا افرادی هستند که سن و سالشان بالا است. کسینجر بالاترین سیاستمدار کل زمین است و او هنوز مشاور رئیس جمهور امریکا است و بیشترین سیاست‌های رئیس جمهور آن کشور را اعمال می‌کند. نقد بکنید، اما به حوزه فردی افراد وارد نشوید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار