به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، براساس اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۵ آبان ماه سال جاری نشان میدهد قیمت ۹ گروه کالایی در این مدت با افزایش همراه بود.
در هفته مورد بررسی نرخ لبنیات ۲ درصد، تخم مرغ ۴.۷ درصد، حبوب ۰.۲ درصد، میوههای تازه ۵.۵ درصد، سبزیهای تازه ۳.۹ درصد، گوشت قرمز ۰.۷ درصد، گوشت مرغ ۵.۷ درصد، قند و شکر ۲ درصد و چای ۰.۳ درصد رشد داشته است.
لازم به ذکر است که در هفته مورد بررسی قیمت روغن نباتی ۰.۲ درصد کاهش یافت و برنج بدون تغییر ماند.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه و کره پاستوریزه نسـبت بـه هفتـه قبـل بدون تغییر بود و بهای سایر اقـلام بـین ۰.۳ درصـد تـا ۵.۵ درصـد افـزایش یافـت.
در این میان قیمـت تخـم مـرغ معـادل ۴.۷ درصد افزایش داشت و شانهای ۱۵ هزار و ۳۰۰ الی ۲۴ هزار تومان به فروش رسید.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۲ درصد افزایش، ولی قیمـت بـرنج داخله درجه دو ۰.۲ درصد کاهش یافت.
بهای برنج داخله درجه یک ثابت بود. در گروه حبوب قیمت لوبیا چیتـی بدون تغییر بود. بهای لپه نخود معادل ۰.۵ درصد کاهش، ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۲ درصـد تـا ۱.۹ درصـد افزایش داشت.
میوه و سبزی تازه
در هفته منتهی به ۲۵ آبان ماه میـوه فروشـی هـای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه مینمودند که در گروه میوههای تازه بهای سـیب زرد ثابـت بـود و قیمت سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۲۷.۴ درصد افزایش یافت.
در گروه سبزیهای تازه بهای تمـام اقـلام بـین ۰.۱ درصد تا ۱۳.۱ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۱.۱ درصد و گوشت مرغ ۵.۷ درصد افـزایش ولـی بهای گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۷ درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند معادل ۱.۹ درصد، شکر ۲.۲ درصد و چای خـارجی ۰.۳ درصـد افـزایش ولـی بهای روغن نباتی جامد ۰.۸ درصد کاهش داشت. قیمت روغن نباتی مایع بدون تغییر بود.
تغییرات سالانه
متوسط قیمت خرده فروشی در هفته منتهی به ۲۵ آبان ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد که لبنیات ۵۶.۳ درصد، تخم مرغ ۵۰.۸ درصد، برنج ۲۱.۴ درصد، حبوب ۱۳.۳ درصد، میوههای تازه ۶۶ درصد، سبزیهای تازه ۳۳.۶ درصد، گوشت قرمز ۴۰.۶ درصد، گوشت مرغ ۳۸.۸ درصد، چای ۲۳.۶ درصد، روغن نباتی ۴۴.۳ درصد و قند و شکر ۴۰.۴ درصد افزایش یافته است.