مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی از نصب نخستین سکوی دریایی این فاز در خلیج فارس خبرداد و گفت: با تلاش متخصصان ایرانی نخستین عرشه دریایی فاز ۱۳ پارس جنوبی با وزن دو هزار و ۲۰۰ تن، در این میدان گازی نصب شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیام معتمد به تاسیسات دریایی فاز ۱۳ پارس جنوبی پرداخت و اظهار داشت: چهار سکوی دریایی برای انتقال گاز از ۳۸ حلقه چاه در فاصله ۹۰ کیلومتری ساحل کنگان طراحی شده که به وسیله دو رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی گاز را به پالایشگاه خشکی منتقل میشود.
وی از ساخت سکوهای دریایی فاز ۱۳ پارس جنوبی به وسیله متخصصان داخلی خبرداد و بیان کرد: نخستین سکوی آن پس از بارگیری به وزن حدود دو هزار و ۲۰۰ تن، بامداد امروز در موقعیت مخزنی سکوی ۱۳B در میدان گازی پارس جنوبی نصب شد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی با بیان اینکه از ابتدای ماه گذشته دو عرشه ۱۳B و ۱۳D به طور همزمان در کارخانه صنعتی دریایی صدرا بوشهر بارگیری شد افزود: به سبب شرایط ناپایدار جوی و اهمیت رعایت الزامات ایمنی، نصب سکوی ۱۳B در موقعیت مناسب شرایط جوی انجام شد.
معتمد از پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصدی ساخت سکوی اصلی ۱۳B پارس جنوبی خبرداد و بیان کرد: با وضعیت شرایط مساعد آب و هوایی، عملیات نصب این سکو آغاز شد و پس از انجام مراحل جداسازی از شناور با تلاش شبانهروزی مهندسان، نیروهای فنی کارفرما و شرکت صدرا بر روی چهارپایه از پیش نصب شده در این موقعیت قرار گرفت.
وی ظرفیت برداشت روزانه از سکوی اصلی فاز ۱۳ پارس جنوبی را ۵۰۰ میلیون فوت مکعب دانست و تصریح کرد: پیش بینی میشود پس از انجام عملیات و فعالیتهای مربوط به اتصالات سکو، این عرشه در دیماه امسال وارد مدار تولید شود.
مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی به نصب دومین سکوی طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی پرداخت و خاطر نشان کرد: در صورت مساعد بودن شرایط جوی، سکوی ۱۳D پارس جنوبی که همزمان با سکوی ۱۳B بارگیری شد هفته آینده در موقعیت مخزنی پارس جنوبی در خلیج فارس نصب میشود.
معتمد برداشت یک میلیارد متر مکعب از فاز ۱۳ پارس جنوبی را از ویژگی دو سکوی یاد شده دانست و تصریح کرد: با اتمام عملیات نصب و راهاندازی دو سکوی اصلی ۱۳B و اقماری ۱۳D پارس جنوبی برداشت گاز از طرح توسعه این فاز پارس جنوبی با ظرفیت استاندارد یکمیلیارد فوت مکعب در روز برداشت و تولید میشود.
وی با بیان اینکه فاز ۱۳ پارس جنوبی برای تولید روزانه ۵۶.۶ میلیون متر مکعب گاز غنی طراحی شده است افزود:با تکمیل و افتتاح فاز ۱۳ پارس جنوبی روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، سالانه ۱.۰۵ میلیون تن گاز مایع پروپان و بوتان، یکمیلیون تن اتان و روزانه ۴۰۰ تن گوگرد تولید میشود.