استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز، اطمینان کامل آمریکا در مورد نقض تحریمهای ایران توسط هوآوی و در مقابل اتخاذ رویکرد تردید آمیز در رابطه با قتل جمال خاشقجی توسط عربستان سعودی را اقدامی "عجیب" دانست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، دستگیری وانژو منگ، مدیر مالی و دختر بنیانگذار شرکت هوآوی چین در اوایل ماه جاری به درخواست آمریکا و به اتهام نقض تحریمهای ایران از سوی مقامات کانادا در شهر ونکوور، علاوه بر ایجاد نواسانات در بازارهای جهانی و کاهش ارزش شاخصهای اصلی بازار سهام آمریکا، نگرانیهای شرکتهای بین المللی را نیز به همراه داشت.
پایان بی نتیجه جلسه استماع وی همچنان موجب تداوم این نگرانیها و ایجاد تردید در مورد احتمال استفاده واشنگتن از این اهرم فشار بر روی شرکتهای بین المللی دیگر شده است.
پروفسور استیو هانکه، استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز و مدیر موسسه «Cato» آمریکا در این رابطه به خبرنگار آناتولی گفت: تلاش دولت آمریکا برای ایجاد تمایز بین دو موضوع دستگیری منگ و مذاکرات تجاری بی حاصل خواهند ماند.
هانکه با اشاره به احتمال ضعیف پایان مصالحه آمیز جنگ تجاری بین چین و آمریکا گفت: امکان اتفاق چنین جنگی بین آمریکا و اتحادیه اروپا در آینده نزدیک نیز وجود دارد. چرا که اتحادیه اروپا نیز خواستار عبور از این تحریمها برای تجارت با ایران است. به همین خاطر احتمال دستگیری مدیران شرکتهای اروپایی نیز وجود دارد.
استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز، اطمینان کامل آمریکا در مورد نقض تحریمهای ایران توسط هوآوی و در مقابل اتخاذ رویکرد تردید آمیز در رابطه با قتل جمال خاشقجی توسط عربستان سعودی را اقدامی "عجیب" دانست.
سیکو فان در میر، از کارشناسان مسائل سیاسی و بین المللی موسسه «کلینگدائل» هلند، دستگیری مدیر یکی از شرکتهای بزرگ تکنولوژی جهان را وضعیتی فوق العاده خواند و گفت: هوآوی قربانی رقابت تکنولوژیک، ژئوپولیتیک و اقتصادی بین واشنگتن و پکن شده است. دستگیری منگ به درخواست آمریکا در کانادا یک اتفاق غیرعادی است. اگر این اقدام به درخواست چین برای دستگیری مدیران مایکروسافت، گوگل یا فیسبوک انجام میشد، افکار عمومی آمریکا نسبت به آن واکنش نشان میدادند.
فان در میر اظهار داشت: اگر مدیر مالی هوآوی به زودی آزاد نشود، احتملا چین واکنش هم سطحی به این موضوع نشان داده و مدیران ارشد برخی از شرکتهای بزرگ آمریکا را دستگیر کند. شاید این امر را نیز توسط کشورهای متحدش همانطور بین آمریکا و کانادا صورت گرفت، انجام دهد. این اتفاق یک چرخه محدودی را ایجاد کرده و سودی برای هیچ کدام به همراه نخواهد داشت.
وانژو منگ، مدیر مالی و دختر بنیانگذار شرکت هوآوی چین که یکم ماه جاری به درخواست آمریکا و به اتهام نقض تحریم ایران از سوی مقامات کانادا در شهر ونکوور دستگیر و روز جمعه گذشته جلسه استماعش به دنبال نرسیدن به حکمی قطعی به روز دوشنبه موکول شده بود، بار دیگر بی حاصل ماند.
مدیر مالی شرکت هوآوی در حال حاضر در بازداشتگاه ونکوور به سر میبرد و با احتمال استرداد به ایالات متحده مواجه است. در صورت استرداد به آمریکا در دادگاه منطقه شرقی نیویورک محاکمه میشود و ممکن است به اتهام معامله با ایران و فریب بانکها و نهادهای آمریکایی به ۳۰ سال حبس محکوم شود.
لازم به ذکر است مدیر مالی شرکت هوآوی با اتهاماتی از سوی آمریکا رو به روست. اتهاماتی مبنی بر اینکه وی ارتباط شرکتش با شرکتی دیگر را که سعی داشته است علیرغم تحریمهای آمریکا به ایران تجهیزات بفروشد، پنهان کرده است.
شرکت فناوری هوآوی روز پنجشنبه در پکن با صدور بیانیهای هر گونه تخلف توسط مدیر این شرکت را رد و اعلام کرد اطلاعات اندکی در مورد بازداشت خانم «وانژو» در دست دارد.
وزارت امور خارجه چین دو روز پیش در واکنش به بازداشت مدیر مالی شرکت هوآوی، سفیر آمریکا در پکن را فراخواند.
گفتنی است وزارت دادگستری آمریکا همچنین در ماه میسال جاری علیه شرکت هوآوی به دلیل نقض تحریمها علیه ایران تحقیقاتی را آغاز کرده بود.