به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هادی سلطان پور در حاشیه نشست شورای برنامه ریزی منطقهای اکو در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون ۷/۷ دهم درصد حجم تجارت دنیا در دست کشورهای عضو اکو قرار دارد.
وی گفت: قرار است بر اساس برنامه ریزی انجام شده هر سال حدود ۱۰ میلیارد دلار حجم تجارت بین کشورهای عضو افزایش یابد که برای رسیدن به این هدف باید ساز و کار لازم را اندیشید.
سلطان پور افزود: کاهش تعرفه، افزایش سرمایه گذاری متفاوت، ایجاد تسهیلات برای همکاری بخش خصوصی کشورها و اتصال بازارها به همدیگر مواردی است که در قالب توافقنامه تجاری اکو باید اجرا شود.
دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو گفت: مکانیزمهای کلی برنامهها در شش حوزه تجارت، حمل و نقل، گردشگری، صنعت و معدن، توسعه اقتصادی و توسعه پایدار در این نشست مشخص میشود و کشورها مذاکرات دو جانبهای خواهند داشت تا سهم هر کشور عضو برای اجرای برنامههای مشخص شده تعیین شود.
وی افزود: در حوزه حمل و نقل که یکی از برنامههای اصلی و مهم سازمان همکاری اقتصادی اکو است این است که بنادر دریایی اکو به بنادر خشکی وصل شود.
سلطان پور با اشاره به اینکه ۷ کشور عضو اکو محصور در خشکی هستند و به دریا راه ندارند برنامهای داریم تا بنادر دریایی به بنادر خشکی وصل و کالا به این کشورها بدون هزینههای اضافی ترانزیت شود و یا خطوط اتصال اصلی اکو که ۵ کریدور راه آهن و ۲ کریدور راه است نیاز به سرمایه گذاری دارد و باید در این مسیرهای اساسی مانند مسیر آلماتی به بندرعباس و اسلام آباد به تهران سرمایه گذاری شود.
وی گفت: در حوزه گردشگری نیز باید سرمایه گذاری زیادی انجام شود که باید ابتکارات جدیدی مانند زنجیره گردشگری ایجاد شود.
سلطان پور افزود: شورای برنامه ریزی اکو (RPC) مجموعهای از ۱۰ کشور است که متخصصان آنها در ۶ حوزه اصلی فعالیت میکنند و آخر هر سال برای تبادل نظر در مورد برنامههای اجرا شده این سازمان در سال گذشته و میزان موفقیت یا ناکامی برنامهها به بررسی و ارزیابی میپردازند.
دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو افزود: برنامه سال جدید برای ارتقای همکاری منطقهای رفتن به سمت اقتصاد و توسعه منسجمتر در منطقه و برنامه ریزی میشود.
وی گفت: در بخش اصلی حمل و نقل و ارتباطات زیر مجموعهای بعنوان برنامه ارتقای ارتباطات دیجیتال در بین کشورهای عضو اکو داریم که در اجلاس وزرای ارتباطات عضو اکو در سال ۲۰۱۷ در باکو پیشنهاد شد برنامهای در این زمینه تهیه شود که برنامه آن نوشته و نهایی شد و برای کسب نظر همه کشورهای عضو به کشورهای مربوط ارسال تا در سال ۲۰۱۹ به تصویب برسد.
برگزاری نشست شورای برنامه ریزی منطقهای اکو
گزارش سالانه شورای برنامه ریزی منطقهای اکو در شش حوزه تجارت و سرمایه گذاری، حمل و نقل و ارتباطات، انرژی و مواد معدنی، کشاورزی و محیط زیست و صنعت توریسم امروز در حضور اعضای این شورا ارائه شد.
در نشست چهار روزه شورای برنامه ریزی منطقهای اکو سفرای کشورهای عضو در تهران که نمایندگان دائم این کشورها به سازمان اکو هستند و کارشناسان اقتصادی این کشورها نیز حضور دارند.
شرکت کنندگان حاضر در این نشست از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان هستند.
نعمت الله امامزاده سفیر تاجیکستان در تهران به عنوان رئیس جلسه شورای برنامه ریزی منطقهای (RPC) برگزیده شد.