یک کارشناس حقوق بین الملل گفت: سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان برای خود رسالت عمیق و حقیقی قائل نیستند و جای سوال از حقوقدانان وجود دارد که ...
مسعود اخوان فرد کارشناس حقوق بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تصویب قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل که ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است، عملکرد این نهاد بین المللی گفت: سازمانهای بین المللی همواره در معرض قضاوت مردم و دولتها هستند که این ارزیابی بسته به نوع کارآمدی و موضع گیری آنها متفاوت است.
وی ادامه داد: کارآمدی آنها بستگی به اجرای نقش آنها در جهان دارد و در حوادث متعددی که در جهان رخ میدهد هر کدام نیازمند موضع صریح سازمانهای بین المللی است و در ارتباط با سازمان ملل مدتی است این انحراف در تلقی، تحلیل و تصمیمات سازمان مشاهده میشود که از جمله آن میتوان به موارد روشن از جمله حوادث فلسطین و کشتار مردم این سرزمین و حق بازگشت آنها به خانه و کاشانه آبا و اجدادیشان اشاره کرد.
اخوان فرد ادامه داد: همچنین در عرصه برخورد دوگانه در مباحثی نظیر برخورد با مسلمانان مظلوم یمن که در یک بایکوت خبری از منظر بین المللی و انسان دوستانه حوادثی در این منطقه جغرافیایی رخ میدهد که قلب هر انسان آزاده را به درد میآورد و کودکان یمنی در حال مرگ به خاطر فقدان مواد اولیه غذایی، دارویی و بهداشتی به سر میبرند، اما از سوی دیگر حاکمان آل سعود در مسائلی مانند سرکوب شیعیان مردم مظلوم یمن و یا قتل فجیع جمال خاشقجی و یا سرکوب مسلمانان بحرین اثری از محکومیت در سازمانهای بین المللی برای آنها وجود ندارد.
این کارشناس حقوق بین الملل تصریح کرد: این روند نشان دهنده آن است که سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان برای خود رسالت عمیق و حقیقی را قائل نیستند و جای سوال از حقوقدانان وجود دارد که رفتار این نهادهای بین المللی چطور برای شما قابل تحلیل است.
وی با اشاره به این تناقض رفتاری در نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل به حوادث سال ۸۸ اشاره کرد و گفت: در آن سال عدهای ناجوانمردانه علیه نظام موضع گرفتند و سازمانهایی بین المللی نیز از آنها حمایت کردند.
اخوان فرد با اشاره به اینکه در این مسیر مسئولین نظام جمهوری اسلامی نیز باید در اظهار نظرهای خود کمال دقت و حساسیت را به خرج دهند گفت: از این منظر مسائل مربوط به پولشویی که در کشور مطرح شد باید با حساسیت بیشتری بیان میشد و مسئولین نباید هیچگاه دشمن اصلی را فراموش کنند و با اختلافات داخلی گزک به دست دشمن بدهند.