آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۵۲۷۵
از سوی محققان علوم کشاورزی گرگان؛

سنتز آزمایشگاهی نانوکامپوزیت‌های کاغذی مقاوم در برابر گرما و الکتریسیته ساخته شد

محققان علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان موفق شدند با استخراج سلولز از نوعی باکتری و ایجاد یک نانوکامپوزیت کاغذی چندلایه حاوی یک نوع رزین پلیمری، نانوساختار‌هایی با خاصیت عایق الکتریسیته تولید کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سمیه شیخ نظری، پژوهشگر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در خصوص سنتز آزمایشگاهی نانوکامپوزیت‌های کاغذی که در برابر گرما و الکتریسیته مقاومت دارند، گفت: رزین فنول از دیرباز در صنایع عایقی کاربرد داشته است، اما این رزین بسیار شکننده بوده و نیز ضریب انبساط گرمایی بالایی دارد. به منظور مرتفع کردن این عیوب، در ترکیب رزین فنول از تقویت کننده استفاده می‌شود. مرسوم‌ترین تقویت کننده رزین فنول در صنایع عایق الکتریسیته، کاغذ یا همان سلولز است.

نظری گفت: در طرح حاضر تلاش کردیم با ایجاد یک ساختار نانوکامپوزیتی متشکل از رزین فنول و سلولز باکتریایی، به نانوکامپوزیتی با خواص الکتریکی، مکانیکی و حرارتی مطلوب دست یابیم.

این پژوهشگر حوزه فناوری نانو در خصوص کاربرد نهایی نانوکامپوزیت‌های تولید شده در این طرح گفت: در پژوهش حاضر ضمن استخراج سلولز از یک منبع باکتریایی و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان، از ماده استخراج‌شده به‌عنوان ماده اولیه جهت تولید یک نانوکامپوزیت عایق الکتریسیته استفاده شده‌است.

وی درباره خواص بهتر نانوکامپوزیت تولیدشده از سلولز باکتریایی در مقایسه با سلولز‌های گیاهی رایج گفت: کامپوزیت‌های عایقی که در ترانسفورماتور‌ها به‌عنوان ماده عایق استفاده می‌شوند، به دلیل قرار گرفتن در معرض تنش‌های گرمایی و الکتریکی، عمر کوتاهی دارند و به‌ناچار باید در بازه‌های زمانی کوتاهی تعویض شوند؛ این موضوع هزینه‌های بسیاری را به صنایع مربوطه تحمیل می‌کند. نانوسلولز باکتریایی، به دلیل دارا بودن ضریب انبساط گرمایی بسیار پایین، قادر است تنش‌های گرمایی بالاتری را تحمل کند. از سوی دیگر، خلوص و درجه بلورینگی بالاتر نانوسلولز باکتریایی نسبت به سلولز‌های رایج گیاهی، برتری خواص دی‌الکتریکی کامپوزیت تقویت‌شده با نانوسلولز باکتریایی در مقایسه با سلولز گیاهی را به دنبال دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار