سرپرست دانشگاه مازندران گفت: برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران با افق ۲۰ ساله (۱۴۱۷-۱۳۹۷) از سوی کادر علمی و اجرایی دانشگاه و در قالب برنامههای اجرایی نیز در سند راهبردی دانشگاه تدوین شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران با افق ۲۰ ساله (۱۴۱۷-۱۳۹۷) از سوی کادر علمی و اجرایی دانشگاه در آذرماه ۱۳۹۷ تدوین شد و جهت نیل به برنامههای بلند مدت، برنامههای عملکردی پنج ساله و همچنین سیاستهای سالیانه در قالب برنامههای اجرایی نیز در سند راهبردی دانشگاه دیده شد.
طالبی رستمی، سرپرست دانشگاه مازندران با اشاره به برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران با افق ۲۰ ساله (۱۴۱۷-۱۳۹۷) از سوی کادر علمی و اجرایی دانشگاه گفت: در چشم انداز ۱۴۱۷ دانشگاه مازندران، این دانشگاه به عنوان قطب نظام آموزش عالی منطقه شمال کشور و مرکز خرد و تفکر توسعه منطقه مازندران و پنجمین دانشگاه جامع ایران به شمار میآید و دارای ماموریتهای ساختاری، کارکردی و مسئولیت اجتماعی به عنوان ماموریتهای راهبردی بیرونی و همچنین ماموریتهای راهبردی درونی است.
رستمی بیان کرد: پس از تدوین چشم انداز و ماموریت ها، اهداف کلان توسعه دانشگاه در عرصههای مختلف نظیر عرصه آموزشی، دانشجویی، پژوهش و فناوری، عرصه بین الملل، عرصه فرهنگی و اجتماعی، و عرصه اداری، مالی و عمرانی با ذکر آیتمهای مربوط به هر بخش به تفصیل شرح داده شد و بعد از آن راهبردهای دستیابی به اهداف توسعه و جهت گیری استراتژیک دانشگاه و اینکه چه الزامات و قیودی مهار، کنترل و یا هم افزا شوند در دستیابی به سند چشم انداز مشخص گردیده اند.
سرپرست دانشگاه مازندران با اشاره به اهداف کلان دانشگاه اظهار کرد: ما در اهداف کلان در عرصه آموزشی به دنبال دستیابی به الگوی مطلوب پذیرش دانشجو، دستیابی به کفایت همه جانبه ساختار هیات علمی، ایجاد توازن قشربندی اجتماعی، پالایش و بهبود نظام برنامههای مالی، تقویت تنوع فرهنگی در ساختار اعضای هیات علمی و دانشجویی، بهبود ساختار عدالت و حمایت آموزشی در ساختار هیات علمی و دانشجویی، پشتیبانی و پایش اشتغال دانش آموختگان، ارتقای کمی و کیفی تحصیلات تکمیلی و آموزش عای آزاد و الکترونیک هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از اقشار مهم دانشگاهی، قشر دانشجویی است تصریح کرد: ما دانشجویان را افرادی کوشا، فعال و با انگیزه میدانیم و آنان نیز بنا به فرمایش مقام معظم رهبری میبایست رفتار مطالبه گری و حق طلبی خود را حفظ کنند و در راستای اهداف نظام اسلامی گام بر دارند. به همین منظور، دستیابی به عدالت و حمایت در تمامی لایههای اجتماعی و دانشجویی، و ارتقای تسهیلات رفاهی برای این عزیزان از جمله اهداف کلان در عرصه دانشجویی برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران با افق ۲۰ ساله میباشد.
طالبی رستمی با اشاره به از اهداف تدوین شده در عرصه پژوهش و فناوری در برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران با افق ۲۰ ساله تاکید کرد: اهمیت پژوهش به ویژه در سالهای اخیر بر هیچ کس پوشیده نیست. همین امر ما را بر آن داشت تا در برنامه جامع، به دنبال اهداف کلانی همچون توسعه پالایش و تجدید ساختار تولید دانش و معنا و ترویج آن در سطح تخصصی و عمومی، تعامل علمی در مقیاس ملی، افزایش شهرت، جوایز و نشانهای علمی، ارتقای زیر ساختهای مدارک علمی و فناوری، هدایت فعالیتها به سوی ایده پردازی و تجاری سازی، پرورش منابع انسانی ایده پرداز و کار آفرین، و ارتقاء جایگاه علم و فناوری دانشگاه در سطح ملی و منطقهای باشیم.
سرپرست دانشگاه مازندران باتوجه به اهداف خاصی در عرصه بین الملل مطرح کرد: با توجه به تاکید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضرورت دستیابی به فناوریهای جدید، نیاز به عرصه بین الملل در جهت بهره مندی از پژوهشهای نو و علم روز، برقراری ارتباطات برون مرزی دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو و ...، از جمله اهدافی که در عرصه بین الملل پیگیری خواهیم کرد، ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه و حضور موثر در عرصههای بین المللی خواهد بود.
وی با اشاره به سند راهبردی در عرصه فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: این عرصه یکی از اهداف مهمی است که برای آن حساب ویژهای باز کردیم و به طور کلی با هدف ایجاد دانشگاهی مسئولیت پذیر، اخلاق مدار و با نشاط، گامهای موثری را با کمک همه اقشار دانشگاهی بر خواهیم داشت که در همین جا فرصت را مغتنم شمرده و از همه اعضای هیات علمی، کارمندان گرامی و دانشجویان درخواست دارم که با همکاری، مشورت و تعاملات سازنده، تمام تلاش خود را در راستای ارتقای جایگاه دانشگاه مازندران، بکار گیرند.
طالبی رستمی با اشاره به اینکه عرصه اداری، مالی و عمرانی دانشگاه را با چه اهدافی در افق ۲۰ ساله برنامه جامع توسعه دانشگاه مازندران دیده می شود گفت: افزایش کیفیت کالبدی، اعتلای منزلت و مشارکت هیات علمی و کیفیت کارکنان، اعتلای تناسب و توسعه منابع انسانی غیر هیات علمی، و افزایش درآمد و متنوع سازی منابع مالی از جمله اهداف مهمی است که در عرصه اداری، مالی و عمرانی دانشگاه، به آن میپردازیم.
سرپرست دانشگاه مازندران با اشاره به تمهیدات جهت افزایش درآمد و تنوع منابع مالی دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به طرح اقتصاد آموزش عالی و کاهش وابستگی به منابع عمومی دولت، در این سند جهت افزایش درآمد و تنوع منابع مالی دانشگاه، عناوین درآمدی و سهم هر یک از عناوین طی جدولی مشخص و راهکارهای نیل به اهداف مقرر در برنامه و همچنین نحوه وصول به طور مشروح توضیح داده شد.
وی تصریح کرد: سند راهبردی توسعه دانشگاه که به تایید هیات امناء دانشگاه نیز رسیده است به عنوان سند بنیادین و راهنمای توسعه دانشگاه بوده که کلیه برنامههای کوتاه مدت، استراتژیها و سیاستهای سالیانه در راستای نیل به آن معطوف خواهد شد.