یک مقام آمریکایی به یک روزنامه ترکیهای گفت که اگر آنکارا سامانههای پدافندی روسی را خریداری کند، پیشنهاد فروش سامانههای پاتریوت آمریکایی به این کشور لغو میشود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه تنشها بین واشنگتن و آنکارا بر سر قرارداد خرید سامانههای موشکی S-۴۰۰، یک مقام ارشد آمریکایی از احتمال لغو فروش سامانههای پاتریوت به ترکیه خبر داد.
این مقام آمریکایی که نامش فاش نشد در مصاحبه با روزنامه «حریّت» تصریح کرد اگر ترکیه سامانههای پدافند موشکی S-۴۰۰ را از روسیه خریداری کند، قطعا پیشنهاد فروش سامانههای پاتریوت به این کشور لغو میشود.
وی همچنین درباره برخی شبهات حول خروج نظامیان آمریکایی و تغییر مواضع سریع رئیسجمهور آمریکا درباره این عقبنشینی، گفت: «آمریکا قطعا (از سوریه) عقبنشینی میکند، شکی در این امر نیست».
سامانههای پدافند موشکی دوربرد S-۴۰۰ ساخت روسیه، جزء پیشرفتهترین سامانهها در نوع خود است که توانایی حمل و شلیک سه مدل موشک مختلف را دارد که میتوانند اهداف متنوعی شامل موشکهای بالستیک قارهپیما، موشکهای کروز و جنگندههای رادارگریز را هدف قرار دهند.
شبکه راداری و شناسایی این سامانه میتواند همزمان ۳۰۰ هدف را شناسایی کرده و با آنها درگیر شود. سقف ارتفاع پوشش هوایی این سامانه، ۲۷ کیلومتر است.
دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد میپردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل میکند.
حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانههای S-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه میتواند سامانههای پاتریوت و جنگندههای F-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی S-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.