آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۹۰۱۱
اردوغان:

کنترل منطقه امن در سوریه باید در اختیار ترکیه باشد

رئیس‌جمهور ترکیه سه‌شنبه شب گفته که کنترل منطقه امن در سوریه بایستی در اختیار ترکیه باشد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه سه‌شنبه شب گفته فکر نمی‌کند آمریکا سلاح‌ها را از شبه‌نظامیان کرد در سوریه پس بگیرد.

اردوغان در مصاحبه با تلویزیون ان‌تی‌وی ضرورت پس‌گیری سلاح از کرد‌های مورد حمایت آمریکا در شهر منبج سوریه را مورد تأکید قرار داد. چند هفته پیش یک مقام ارشد ارتش آمریکا گفت: ایالات متحده بایستی بعد از خروج نظامیان این کشور از سوریه به سیاست تسلیح و تجهیز شبه‌نظامیان کرد در سوریه ادامه دهد.

آذرماه سال جاری، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام تصمیم غیرمنتظره و ناگهانی خود برای خارج کردن ۲۰۰۰ نظامی این کشور از سوریه، اعضای تیم امنیتی خودش را هم متحیر کرد.

ترکیه از مدت‌ها پیش از آمریکا خواسته سلاح‌هایی را که به شبه‌نظامیان کرد در سوریه داده از آن‌ها پس بگیرد. ترکیه، این شبه‌نظامیان را گروه تروریستی می‌داند.

اردوغان سه‌شنبه شب گفت: «ژنرال‌هایی که با او بودند گفتند که شماره سریال‌های این سلاح‌ها را دارند و وقتی که همه کار تمام شد، سلاح‌ها را جمع‌آوری خواهند کرد. من این حرف را صادقانه نمی‌دانم.»

به نوشته رویترز، اردوغان با اشاره به امکان ماندن ۲۰۰ تا ۴۰۰ نظامی آمریکا در سوریه اضافه کرد: «اگر طرح خروج آمریکا برای وقت‌کشی باشد، رویکرد ما فرق خواهد کرد.»

هفته گذشته واشنگتن اعلام کرد بعد از خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، حدود ۲۰۰ نظامی این کشور در سوریه باقی خواهند ماند.

ترامپ تصمیم برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه را بعد از یک گفت‌وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان درباره سوریه اعلام کرد. کاخ سفید، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اردوغان و ترامپ بر هماهنگی‌های میان دو طرف بر سر ایجاد یک منطقه امن توافق کرده‌اند.

اردوغان سه‌شنبه شب گفت: «چیزی که برای ما مهم است این است که ترکیه کنترل منطقه امن را به دست خواهد گرفت. ما نمی‌توانیم کنترل آن را به آلمان، فرانسه یا آمریکا واگذار کنیم. من این را به صراحت به آن‌ها گفته‌ام.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار