حفظ و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و خدماتی و همچنین ارتقاء کیفیت و کمیت محصول یا خدمات واحدهای کسب و کار اهداف طرح امتیازی اشتغال صندوق کارآفرینی امید است که حداقل موجودی جهت محاسبه امتیاز و دریافت تسهیلات، ۵۰ میلیون ریال است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از بهمن ماه سال گذشته اختصاص معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری در دستور کار دولت قرار گرفت که به حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی تبدیل شد.
از کل اعتبار ۱.۵ میلیارد دلاری، تاکنون ۷۵۰ میلیون دلار نزد چهار موسسه عامل صندوق کارآفرینی امید، بانک کشاورزی، پست بانک و بانک توسعه تعاون سپردهگذاری شده است و مابقی منابع نیز در مرحله تخصیص اعتبار قرار دارند.
طبق اظهارات عیسی منصوری، معاون وزیر کار بیش از ۹۶ درصد بنگاههای اقتصادی کشور به هیچ شبکه کسب و کاری وصل نیستند.
منصوری بیان کرد: در حال حاضر نیم درصد بنگاههای ما، بنگاههای بزرگ، نیم درصد دیگر، بنگاههای متوسط، ۲.۵ درصد بنگاههای کوچک و ۹۶.۵ درصد بنگاههای خُرد هستند که نشان میدهد دولت در کشور ما، صرفاً بنگاه تولید میکند؛ ولی در رشد این بنگاهها اثری ندارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیشترین بهرهوری را در دنیا، بنگاههای متوسط در اختیار دارند که این نوع بنگاهها، امکان ورود به بازارهای جهانی را دارند، افزود: سازمانهای توسعهگر دولتی، باید در ارتقای جایگاه بنگاهها نقش داشته بوده؛ نه اینکه سفارشدهنده به بخش خصوصی باشند؛ بنابراین دولت باید کاری کند که استانداردهای محصولات، رشد کند و با ارتقای کیفیت تولیدات این محصول، شرکتهای تولیدکننده ایرانی بتوانند با خودروسازان بزرگ جهانی رقابت کرده و در بازارهای جهانی حضور داشته باشند؛ ضمن اینکه افزایش صادرات و حضور در بازارهای جهانی، دو موضوع متفاوت است.
منصوری گفت: در دوره اول تحریمها در پژوهشی که انجام شد، ۸۸.۸ درصد بنگاههای ما به هیچ شبکه کسب و کار در لایههای متعدد جهانی، وصل نبودند که در دوره اخیر تحریمها، این شاخص به ۹۶ درصد رسیده است.
وی بیان کرد: دولتها یا باید انرژی فعالیت اولیه بنگاهها را بپذیرند، یا اینکه اجازه دهند بنگاهها در وهله اول به صورت منطقهای، کسب و کار خود را شروع کنند؛ به همین دلیل ما در معاونت توسعه کارآفرینی وزارت کار، ۲۲، ۳۰ رشته کسب و کار قابل رونق در دوره تحریمها در بازارهای داخلی و منطقهای را تعیین کردهایم که به مرور آنها را معرفی خواهیم کرد. به طور مثال در فضای کسب و کار پوشاک، دولت باید به طور اختصاصی ورود کرده و از مرحله صدور مجوز صِرف عبور کند.
صندوق کارآفرینی امید با هدف ایجاد و توسعه کسب و کارهای کوچک و پایدار سازی مشاغل خرد و خانگی تسهیلات امتیازی مشارکتی پرداخت مینماید. این تسهیلات با نام طرح امتیازی اشتغال امید ۱ به منظور حفظ و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و خدماتی و همچنین ارتقاء کیفیت و کمیت محصول یا خدمات واحدهای کسب و کار نیز ارائه میشود.
شرایط و ویژگیهای طرح به این صورت است که حداقل موجودی جهت محاسبه امتیاز ۵۰ میلیون ریال، دوره انتظار جهت دریافت این تسهیلات ۱۸۰ روز و حداکثر موجودی جهت محاسبه امتیاز ۲۰۰ میلیون ریال، نسبت ماندگاری اقساط ۱ به ۳، سقف تسهیلات در این طرح ۵۰۰ میلیون ریال متناسب با امتیاز ایجاد شده، حداقل تعداد اقساط ۱۸ ماه متناسب با دوره انتظار و حداکثر اقساط ۶۰ ماه متناسب با دوره انتظار و ضریب پرداخت تسهیلات ۱۵۰ درصد معدل موجودی است.