به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد لاهوتی؛ رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در نشست خبری گفت: دلیل پافشاری بر تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات کالاهای اساسی مشخص نیست و ادامه این روند حراج منابع ملی و سرمایههای کشور است و این در حالی است که مردم نتیجه کاهش قیمت را در کالاهای اساسی مورد نیاز خود نمیبینند.
محمد لاهوتی در نشستی خبری گفت: پخش کردن منابع ملی در سطح جامعه با واردات کالای ارزانقیمت که در نهایت منجر به قاچاق در مرز میشود به صلاح نیست.
وی افزود: دولت اگر اجازه میداد نرخ ارز با مدیریت شناور به تعادل برسد نوسانهای نرخ ارز نیز در این سطح دیده نمیشد و متاسفانه در مواردی دخالت در بازار نتایج عکس به دنبال دارد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه نرخهای کنونی دلار در بازار واقعی نیست، گفت: بازار دلار بالای ۱۰هزار تومان را پس زد.
لاهوتی اضافه کرد: قیمت دلار که اکنون در بازار به چشم میخورد واقعی و اقتصادی نیست و در عین حال بازار نشان داد در معاملات و خرید و فروشها، کشش نرخ بالاتر از ١٠هزار تومان ندارد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: با مجموعه سیاستهایی که دولت در تسهیل بازگشت و رفع تعهد ارزی و روان سازی واردات و ثبت سفارش در ماههای اخیر در نظر گرفته است، بازگشت ارز تسهیل شده و طرف عرضه تقویت شده است.
وی تصریح کرد: صادرکننده نمی خواهد ارز خود را به کشور برنگرداند بلکه در مورد روشهای بازگشت ارز با دولت اختلاف دارد.
لاهوتی افوزد: هنوز جزئیاتی از آمار صادرات بهمن از سوی گمرک منتشر نشده است. بر اساس آمار جدید رئیس کل گمرک، در یازده ماهه ٤٠ میلیارد دلار صادرات و ٣٨.٥ میلیارد دلار واردات انجام شده است که به نظر میرسد حجم صادرات تا پایان سال به حدود ٤١ میلیارد دلار برسد. بر این اساس، تراز تجاری کشور در یازده ماهه ١.٥ میلیارد دلار مثبت بوده است.