این مؤسسه میافزاید: انتظار میرود معافیتهای چین، هند،کره جنوبی و ترکیه به مدت شش ماه دیگر تمدید شود، اما معافیت ایتالیا، یونان، ژاپن و تایوان در ماه می به پایان برسد.
به گفته یک منبع آگاه، از دولت آمریکا، کاخ سفیدبه چین اجازه خواهد داد تا به روند کنونی واردات روزانه ۵۰۰ هزار بشکه از ایران ادامه دهد، اما از هند و ترکیه خواهد خواست تا به ترتیب واردات نفت خود از ایران به ۳۰۰ و ۷۵ هزار بشکه در روز برسانند. آمریکا همچنین از کره جنوبی درخواست خواهد کرد که واردات معیانات گازی از ایران را ۱۰ درصد کاهش داده و به ۱۸ هزار بشکه در روز برساند.
البته منابع آگاه مختلف میگویند: برنامه دولت ترامپ برای تحریمهای ایران همچنان در هالهای از ابهام است.
معافیتهای کنونی در ماه می منقضی خواهند شد.
بنا به بررسیهای انجام شده توسط مؤسسه تلاتس، ایران در سه ماهه نخست ۲۰۱۹ به طور متوسط روزانه ۱.۳ میلیون بشکه نفت صادر کرده است که نسبت به سه ماهه پایانی ۲۰۱۸، ۱۷۰ هزار بشکه در روز بیشتر بوده است.
لازم به ذکر است تا پیش از روز ۲ نوامبر و ارائه معافیت از تحریمهای ایران، دولت آمریکا به هیچ عنوان از این طرح خود حرف نزده بود.
سارا واکشوری مدیر مؤسسه SVB انرژی اینترنشنال معتقد است: در صورتی که آمریکا به تمام هشت کشور معاف شده از تحریمهای ایران، معافیت دوباره ارائه دهد،صادرات نفت ایران به ۷۰۰ تا ۹۵۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت، اما اگر آمریکا در این باره موضع سختگیرانهتری اتخاذ کرده و معافیت کشورهایی نظیر کره و ژاپن را لغو کند و از دیگر کشورها بخواهد خرید نفت از ایران را کاهش دهد، شاهد افت صادرات ایران به ۵۰۰ هزار بشکه در روز پس از ماه می خواهیم بود.
در ماه فوریه، صادرات نفت ایران به ۱.۵۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۵۷۲ هزار بشکه از آن به چین بوده است.