مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: اراضی که بعد از سیلهای اخیر به زیر آب رفته و یا رسوب گرفته اند، احیا، تجهیز و نوسازی میشوند و دوباره به چرخه تولید بر میگردند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید محمد موسوی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: اراضی که بعد از سیلهای اخیر به زیر آب رفته و یا رسوب گرفته احیا میشوند.
وی افزود: بر این اساس با گرفتن مصوباتی از دولت، عملیات تسطیع و نوسازی این اراضی بعد از بررسیهای فنی و میدانی عملیاتی میشود.
موسوی در پاسخ به اینکه آیا زمینهای کشاورزی که رسوب گرفته اند قابل احیاء هستند، گفت: زمینهایی که رسوب دارند قابل احیا هستند، اما در مواری سیل آمده و کل زمین کشاورزی را برده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این اراضی باید بررسی میدانی و فنی شوند تا میزان و سطح رسوب روی زمینهای کشاورزی مشخص شود، اما ما سعی میکنیم که صد درصد اراضی از بین رفته را دوباره به چرخه تولید برگردانیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم با استفاده از همه ظرفیتهای فنی، تاسیساتی، عملیاتی، پشیبانی و اعتباری بتوانیم با تجهیز و نوسازی اراضی آسیب دیده از سیل، دوباره آنها را به چرخه تولید برگردانیم.
موسوی با بیان اینکه جمع بندی میزان خسارت به بخش کشاورزی در کشور در حال انجام است و این میزان در هر ساعت تغییر میکند گفت: بر اساس برآورد انجام شده میزان خسارت سیل به بخش کشاورزی تا ساعت ۱۹ فروردین (روزگذشته) ۷۷۶۳۹ میلیارد ریال بوده که ۴۹ درصد آن مربوط به بخش زراعت، ۱۱ درصد باغبانی، ۱۷ درصد دام، طیور و آبزیان و مابقی ۲۲ درصد مربوط به آب و خاک، زیرساختها و تاسیسات بخش کشاورزی است.
وی افزود: میزان خسارت سیل اخیر از لحاظ متراژ در اراضی کشاورزی یک میلیون و ۲۰ هزار هکتار و در باغات ۱۳۲ هزار هکتار و در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار هکتار و بیشترین میزان خسارت مربوط به استانهای خوزستان، گلستان، لرستان و مازندارن است.