دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با همکاری معاونت آموزشی توانستیم طرح «درس» را در دانشگاه اجرا کنیم و استاد را موظف کردیم نسبت به عملکرد یک ترم خود پاسخگو باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید محمد حسینی، دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست خبری این شورا گفت: از سال ۷۸ شورای صنفی با نیت پیگیری مطالبات عمومی صنفی دانشجویان تاسیس شد و توانست مسیر خوبی را طی کند، اما متاسفانه در سال ۸۰ و فضای سیاسی کشور شوراهای صنفی به فعالیت سیاسی پرداختند که موجب انحلال تعداد زیادی از این شوراها شد و شورای صنفی دانشگاه فردوسی جزو این شوراها بود، اما از سال ۹۵ مجددا دستور فعالیت این شوراها شکل گرفت و اکنون دو دوره از فعالیت شورای صنفی دانشگاه فردوسی میگذرد.
حسینی ادامه داد: ما در دانشگاه فردوسی بر این باوریم که مطالبات تخصصی دانشجویان وظیفه شورای صنفی دانشگاه است، اما مطالبات عمومی را باید خود دانشجو پیگیری کند و ما به عنوان شورای صنفی موظفیم قوانین و حقوق دانشجو را به او و راههای رسیدن به آن حق را آموزش دهیم و به اصطلاح عامیانه باید ماهی گیری را به دانشجو آمزش دهیم.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی افزود: متاسفانه بارها دیده ایم دانشجویان به حقوق خود آگاهند، اما شیوه مطالبه گری را نمیدانند، یا از راههای اشتباه مطالبه گری میکنند و همین باعث تنش درون و بیرون دانشگاهها میشود، ما از روز اول شعار خود را احیای روحیه مطالبه گری منصفانه قرار دادیم تا بتوانیم روحیه خود باوری بچهها را بالا ببریم تا بتواند حق خودشان را از کلاس گرفته تا سطوح بالاتر دانشگاه پیگیری کنند.
حسینی گفت: شورای صنفی باید خارج از فضای سیاسی عمل کند و نگاه صنفی به همه مسائل از جمله مسائل سیاسی داشته باشد ما در دانشگاه فردوسی هم این را سرلوحه کار خود قرار دادیم امروز کسی نمیتواند ادعا کند که شورای صنفی دانشگاه فردوسی یک عملکرد سیاسی داشته است.
وی تصریح کرد: شورای صنفی دانشگاه فردوسی در طول یک سال و چند ماهه دور دوم خودش که رو به اتمام است توانسته ۳۰۰ مشکل دانشجویان را به نتیجه برساند که ۵۵ مورد از دستاوردهای این شورا را در نشریه منتشر کردیم؛ ما با طراحی نقشه راه، شورای صنفی را از دور باطل خارج کردیم و دراین نقشه که شامل تمامی مشکل واحدها و دانشگاه است شورا هایمان را موظف کردیم در راستای این نقشه راه حرکت کنند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی بیان کرد: علاوه بر آن یکی از کارهای ما نظارت بر بخشهای دانشگاه است که در بخشهایی مثل سلف، تریا که این نظارت ما به ۱۰۰ درصد رسیده است و یک نظارت ۵۰۰ ساعته در هفته است که به صورت مکتوب به کمیته پی گیری ارسال میشود که اگر تخلفی در مجموعهای صورت بگیرد کمیتهها وظیفه پیگیری آن مسئله را دارد.
حسینی افزود: با همکاری معاونت آموزشی توانستیم طرح درس را در دانشگاه اجرا کنیم و استاد را موظف کردیم نسبت به عملکرد یک ساله خود پاسخگو باشد؛ امسال ۳۰۰۰ سال طرح درس توسط اساتید ثبت سیستم شده است همچنین توانستیم با همکاری بخش نظارت و ارزیابی دانشگاه صدای دانشجو را به این بخش برسانیم که این بخش وظیفه پی گیری تخلفات اساتید را بر عهده دارد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی گفت: در این یک ساله توانستیم از تمام مسئولین دانشگاه دعوت به عمل آوردیم تا با دانشجو در یک فضای صمیمی مثل خوابگاه و یا سلف دیدار داشته باشند و به نکات و دغدغه هایشان گوش فرا دهند و این طرح همچنان ادامه دارد.
حسینی تصریح کرد: طرح الکترونیک کردن اعتراض دانشجویان را اجرا کردیم که بر اساس آن دیگر دانشجو مجبور نیست حضورا با مراجعه به مسئولین اعتراض خود را به سمع و نظر انها برساند؛ در این طرح مسئول مربوطه مکلف است پاسخ دانشجو را بدهد و این پاسخ از طریق این سیستم به دانشجو میرسد همچنین کمیته پژوهشی ما توانست امسال بخش اعظم مشکل استعدادهای درخشان دانشگاه را نیز حل کند
وی افزود: همچنین با مطالبه دانشجویان برای طرح من کارت دانشجویی جلساتی با شورای شهر برگزار کردیم که در حال بررسی است و از معاونت فرهنگی، اجتماعی، دانشجویی یک نماینده از سمت دانشگاه مقرر شده است تا این موضوع را پیگیری کند تا با رایزنی با شهرداری بتوانیم از این من کارتها استفاده کنیم چرا که عموم دانشجویان ما از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده میکنند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی خاطر نشان کرد: در گذشته شاهد بودیم اتوبوسهای دانشگاه طبق روال ۲۰ سال پیش ارائه خدمات میدادند که مورد اعتراض وسیع دانشجویان بود و ما با طرح اتوبوس و حمل و نقل دانشگاه که با هماهنگی و مشورت با اساتید متخصص بود توانستیم یک الگوی جدید را ارائه کنیم که متاسفانه برخی مسئولین از همان ابتدا مخالف این طرح بودند، دلیل مخالفت آنها را نمیدانیم، اما کار تا جایی پیش رفت که جلو این طرح تخصصی ایستادند، اما شورای ترافیک دانشگاه طرح ما را تصویب کرد و این طرح اجرا شد و بعد از یک ماه و نیم از اجرای این طرح شاهدیم برخی مسئولین در اجرای این طرح اختلالا تی را وارد میکنند و ما هم طی نامهای به ریاست دانشگاه خواستار برکناری مسئول حمل و نقل دانشگاه شدیم چرا که ایشان تخلفات زیادی را در طول اجرای این طرح مرتکب شده است و حتی به قولهای خود هم عمل نکردند.
حسینی ادامه داد: ما امروز صراحتا اعلام میکنیم شرکتهایی در دانشگاه به عنوان شرکت خصوصی فعالیت میکنند که از حضورشان مدت ۱۰ سال میگذرد؛ چگونه ممکن است شرکت خصوصی که اعتراضات دانشجویان در خصوص عملکردش به گوش مسئولین رسیده است توانسته ۱۰ سال در دانشگاه حضور داشته باشد و هرساله شاهدیم مجددا با این شرکتها تمدید قرار داد میشود؛ مسئولین دانشگاه باید نسبت به این رویه پاسخگو باشند.
وی گفت: شورای صنفی سال به شدت سختی را سپری کرد، به عنوان دبیر شورا اعلام میکنم از مهر سال ۹۷ مدام با اکانتهای جعلی با ما ارتباط گرفته میشد و دوست داشتند ما فضای دانشگاه را به دلایل مختلف به هم بریزیم؛ هنوز پیامهای این افراد موجود است و افراد مغرض میخواستند ما تجمع داشته باشیم، اما با لطف خدا فضا مدیریت شد و فرصت جولان به این افراد را ندادیم تا بخواهند از مطالبات صنفی دانشجویان استفاده سیاسی ببرند و تا زمانی هم که در این دانشگاه باشیم این اجازه را نخواهیم داد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی بیان کرد: پیام ما برای دانشجویان کل کشور این است که مطالبات خود را تحت مطالبات صنفی خود انجام دهند و اعتراضات صنفی باشد نه برای رسیدن به منافع سیاسی.
وی افزود: متاسفانه کانال تلگرامی شورای صنفی کشور که از نظر ما اعتبار این کانال باید بیشتر بررسی شود دو تن از مدیران این کانال الان دانشجو نیستند، این سوال مطرح است که چرا باید در کانالی که مخصوص شورای صنفی دانشجویان کشور است دو تن غیر دانشجو در آن فعال باشند.
حسینی با بیان اینکه کانال شورای صنفی کشور صدای صنفی کشور نیست افزود: اگر به پیامهای این کانال رجوع کنید میبینید که مسائل مطروحه آنها بیش از آنکه صرف مسائل اموزشی و مسائل صنفی باشد صرف اخبار گزینشی دلخواه خود و اخبار امنیتی است هر تجمع یا بیانیه که مورد دلخواه آنها باشد کار میکنند و آنکه مورد پسندشان نباشد کار نمیکنند و عملا سلیقهای رفتار میکنند امروز این را اعلام میکنیم تا دانشجویان بدانند، اکثر قریب به اتفاق پیامهایی که در این کانال بارگذاری میشود پیام ما نیست.
وی خاطر نشان کرد: عموم اعضا شورای صنفی کشور مغرض نیستند و تنها جمع معدودی هستند که اهداف مغرضانهای دارند و به نحوی جلوه میدهند که همه شوراها با آنها هستند و با مظلوم نمایی جو را بر علیه ما رهبری میکنند اینها کسانی هستند که هیچ زمانی بهانه هایشان تمامی ندارد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: متاسفانه رفتار و تصمیمات برخی مسئولین از صدر وزارتخانه تا ذیل تنش زا است؛ تابستان گذشته طرحی که بسیار مناسب دانشجویا خوابگاهی بود در خود همین دانشگاه میخواست با دلایل کاملا غیر منطقی کنسل کند خب قطعا این موضوع باعث اعتراضات دانشجویان میشد و ما این را پیش بینی کردیم.
وی با اشاره به پیش رو بودن سومین دوره انتخابات شورا در ۱۵ اردیبهشت سال جاری و انتخاب ۹۵ عضو اصلی این شورا گفت: امسال خوشبختانه شاهد حضور پرشور دانشجویان و ثبت نام ۳۰۰ نفر کاندیدا برای انتخابات بودیم که نشانه رشد شورای صنفی دانشگاه است؛ ما به دنبال این هستیم که انتخابات قانونمندی را در دانشگاه برگزار کنیم.