کد خبر:۷۶۰۳۴۱

رئیس کمیسیون عمران مجلس: وزارت نیرو تخلفات زیادی در سیل دارد

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: برخی وزارتخانه‌های دولت تخلفات زیادی در ماجرای سیل داشتند و با وجود آنکه وزارت نیرو اختیارات زیادی در جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیرمجاز داشته، اما با متجاوزان حریم رودخانه‌ها برخورد جدی نکرده است.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: آسیب شناسی سیل اخیر در کمیسیون عمران درحال انجام و پیگیری است تا عملکرد دستگاه‌های مختلف مشخص شود.

وی افزود: در بازدید میدانی از مناطق درگیر سیل کمیسیون ویژه تشکیل شده است و گزارش استان‌های مختلف درگیر سیل جداگانه رسیدگی می‌شود.

رضایی گفت: برخی وزارتخانه‌های دولت تخلفات زیادی در ماجرای سیل داشتند و با وجود آنکه وزارت نیرو اختیارات زیادی در جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیرمجاز داشته، اما با متجاوزان حریم رودخانه‌ها برخورد جدی نکرده است.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو می‌گوید؛ دستگاه قضائی به مکاتبه‌های این وزارتخانه در مورد رفع تصرف از حریم رودخانه‌ها پاسخ نداده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس، برخلاف اعلام وزارت نیرو در خصوص غیر قابل پیش بینی بودن سیل گفت: این وزارتخانه دارای سامانه پیش بینی سیلاب است و یک هفته قبل از بروز سیل و با استفاده از داده‌های هواشناسی قادر به پیش بینی سیل بوده است.

رضایی گفت: نتایج اولیه حاکی از این است که ظرفیت عبوری رودخانه‌ها در زمان طراحی سد‌ها با امروز متفاوت است، اما وزارت نیرو دستورالعمل‌های بهره برداری و نگهداری سد‌ها (منحنی‌های فرمان) را متناسب با این موضوع بازنگری نکرده است.

وی با بیان اینکه مسیر رودخانه‌ها مورد تصرف قرار گرفته و از سوی دیگر سطح رودخانه‌ها، لایروبی نشده است، حفاظت از رودخانه‌ها وظیفه وزارت نیرو دانست.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی به عنوان مرجع تصویب طرح‌های جامع و تفصیلی شهر‌ها و کمیته موضوع ماده ۲۶ برنامه ششم به عنوان مرجع تصویب محدوده روستا‌ها مسئولیت اساسی داشته و شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بنیاد مسکن در خصوص ایمن سازی در حاشیه رود‌ها باید پاسخگو باشند.

رضایی افزود: با توجه به اینکه در بسیاری از شهرها، رودخانه‌ها تغییر کاربری پیدا کرده‌اند، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بنیاد مسکن در خصوص ایمن سازی در حاشیه رود‌ها باید پاسخگو باشند.

وی گفت: همچنین طبق بررسی‌ها، به نظر می‌رسد یکپارچگی مدیریتی در مدیریت بحران کشور وجود ندارد بنابراین باید تاب‌آوری پروژه‌های عمرانی در مقابل بحران‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

رضایی گفت: باید دستگاه‌ها به وظایف قانونی خود اشراف داشته باشند و از تکرار اینگونه حوادث تاحد امکان جلوگیری کنند که بر اساس قانون از تجارت تلخ دیگر جلوگیری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار