دانشجویان دانشگاه آزاد کرج موفق به ثبت اختراع خود با عنوان «بهینهسازی و تکثیر گیاه موسیر بومی از طریق کشت بافت» شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان دانشگاه آزاد کرج موفق به ثبت اختراع با عنوان «بهینه سازی و تکثیر گیاه بومی موسیر از طریق کشت بافت» شدند.
این اختراع توسط ابوالفضل حاجی حیدر و سمیه قادرمرزی، دانش آموختگان کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی این دانشگاه در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همراه با تأییدیه علمی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به منظور تجاری سازی و تولید انبوه ثبت شده است.
قادرمرزی در توضیح این اختراع گفت: موسیر Allium stipitatum گیاهی تک لپه از تیره نرگس Amaryllidaceae و جنس آلیوم یکی از مهمترین و اقتصادی ترین سبزی های پیازی در ایران است. این گونه خوراکی بوده و از خصوصیات دارویی بسیار مهمی برخوردار است. استفاده از کشت بافت به منظور تکثیر انبوه و تولید تجاری گیاه موسیر بومی ایران تاکنون گزارش نشده است.
حاجی حیدر نیز تصریح کرد: در این اختراع تکثیر سریع موسیر از طریق صفحه پایگاهی پیاز، تعداد پیازچه تولید شده، باززایی پیازچه، ریشه زایی (تعداد ریشه و طول ریشه) و سازگاری آن در شرایط گلخانه و مزرعه بررسی شده است.