شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در پی سفر وزیر راه و شهرسازی به این استان، طی نامهای مطالبات خود را در حوزه مشکلات راههای استان و همچنین موضوعات کلان کشوری مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع و قرارگاه شهید مصطفی احمدی روشن بسیج دانشجویی خراسان جنوبی و قرارگاه شهید مصطفی احمدی روشن در این استان در پی سفر محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی به خراسان جنوبی، از وی خواستند ضمن برنامه ریزی برای توسعه مسکن در این استان، توضیح دهد که سرنوشت طرح مسکن اجتماعی به کجا رسیده و چرا هنوز در خراسان جنوبی حتی یک واحد تحت پوشش این طرح هنوز ساخته نشده است.
در این نامه آمده است: متأسفانه به نظر میرسد دولت برنامهای برای مسکن زوجهای جوان ندارد. طبق اصل ۳۱ قانون اساسی «داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.» حال انتظار میرود تا در شرایط اقتصادی به وجود آمده و با توجه به سیاستهای افزایش جمعیت، دولت برنامه مدونی برای تأمین مسکن نیازمندان و خصوصا زوجهای جوان داشته باشد.
وزارت راه و شهرسازی به عنوان سیاست گذار بخش مسکن؛ هیچ گونه نظارت و وارسی بر افزایش سرسام آور قیمت های مسکن ندارد؛ لذا شرایط به گونهای شده که یک کارمند با حقوق متوسط، اگر تورم و مخارج روزمره زندگی اش را در نظر نگیریم، چند دهه به طول میانجامد تا صاحب مسکن شود.
طرح مبهم مسکن اجتماعی که به رغم تأکیدات وزیر سابق راه و شهرسازی (جناب آقای عباس آخوندی) هنوز حتی یک واحد مسکن به واسطهی این طرح ساخته نشده است؛ نیاز به بازتعریف متناسب با نیازهای روز جامعه از سوی وزارت راه و شهرسازی دارد.
با توجه به افزایش تورم و به تبع آن افزایش قیمت مصالح ساختمانی، گویا وزارت راه و شهرسازی هیچ برنامهای جز دادن تسهیلات برای ساخت مسکن ندارد؛ حال آن که با ارائه تسهیلات، فقط نقدینگی افزایش داده خواهد شد و خود این موضوع، مضرات زیادی برای اقتصاد کلان کشور دارد؛ لذا میبایستی وزارت راه و شهرسازی راههای دیگر جهت کنترل قیمت ساخت مسکن را در برنامه خود قرار دهد؛ و در آخر دو نکته پیرامون استان خراسان جنوبی:
۱. جاده بیرجند_ قائن (معروف به جاده مرگ)، کماکان با وجود وعدههای متعدد مسئولین ناتمام مانده و جای آن دارد که اقدام جدی برای اتمام این پروژه صورت گیرد.
۲. راه آهن محور سرخس_چابهار، از جمله طرحهایی است که مزایای آن بر کسی پوشیده نیست و متأسفانه با عدم تخصیص بودجه کافی برای انجام بخشی از این پروژه در استان خراسان جنوبی مواجه شده است.
در پایان خواهشمندیم اقدامات لازم را برای حل مشکلات مذکور که قطعا حضرتعالی بیشتر از ما دانشجویان نسبت به آنها آگاه هستید؛ مبذول فرمایید و در حل این مشکلات از ظرفیت جوانان مؤمن و انقلابی استفاده کنید.