به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور ناشرانی از سراسر ایران و جهان در اردیبهشتماه هر سال برگزار میشود.در این بین از جمله کتابهایی که در نمایشگاه امسال از آن رونمایی شد «ماجرای فکر آوینی» بود.
«ماجرای فکر آوینی» نوشتهی وحید یامین پور است که از نشر معارف در 250 صفحه منتشر شد.
یامینپور پیش از این با انتشار کتابهایی از جمله "نخل و نارنج" در صف نویسندههای محبوب جوانان در حوزهی انقلاب قرار گرفتهبود. این بار نیز اثر جدید او با اقبال قابل توجهی از سوی علاقهمندان به تفکر شهید آوینی، به ویژه جوانان رو به رو شد.
کتاب شامل هفت گفتار و چند مصاحبه پیرامون اندیشههای سید مرتضی آوینی است؛ یامینپور این کتاب را ادای دینی به سید شهیدان اهل قلم میداند.
نویسنده در این اثر به واکاوی اندیشههای آوینی حول محور مدرنیسم پرداخته و شرح میدهد که آوینی در مورد غرب، مدرنیته و خاستگاه آن چه دیدگاهی داشته و تکلیف جوان انقلابی در مواجهه با غرب چیست. یامینپور با اشاره به مقالات آوینی در کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب به پیشگام بودن آوینی در مبارزه با مدرنیسم اشاره میکند.
او معتقد است آوینی در دورهای با تکنوکراسی مقابله کرد که اکثر اندیشمندان و حتی دولتمردان، فریفتهی تکنولوژی غربی بودند،حال آنکه آوینی فرهنگ را بر توسعه مقدم میدانست. نویسنده در مباحثی از کتاب به تشریح تفاوت فرهنگ توسعه و توسعهی فرهنگی میپردازد.
بخش اول کتاب در حکم یک پیشنیاز برای مطالعهی بخشهای بعدی عمل میکند و این امکان را به مخاطبان میدهد که بدون پیشمطالعه در حوزههای فلسفه و اساطیر و حتی پیش از خواندن آثار آوینی به سراغ ماجرای فکر او بروند.
کتاب از بخش دوم به بعد صریح و رساست، به دور از پیچیدگیهای کلامی، کافیست خواننده در مباحث فلسفی بخش اول کمی حوصله به خرج دهد.
نویسنده کتاب در هیئت یک معلم، مباحث پیچیده و سنگین اندیشههای آوینی را در خور درک شاگردان و علاقهمندان این مسیر بازگو میکند و بسیار دقت دارد تا نکتهای از قلم نیفتد تا مبادا دانشجویی از این مکتب، نکتهای را به غلط دریابد. پاورقیهای کامل کتاب شاهدی بر این مدعاست و نشاندهندهی فرم مطلوبِ این اثر است.
یامینپور _آنچنان که خود گفتهاست_در 20 سالگی با آوینی آشنا شده و شروع به مطالعهی آثار او نموده است. بنابراین به درستی میداند جوانی که به دنبال آشنایی با افکار آوینی است به چه ابزارهایی نیاز دارد، میداند مخاطب جوان برای طی این مسیر و فهم آوینی باید چه چیزهایی را بداند. در واقع نویسنده این کتاب از راه رفته با ما حرف میزند.
سید مرتضی آوینی، حکیم هنرمندی بود که بی شک مقام او، مقام «معلم» است. معلم اندیشه ها و سلوک فکری و فرهنگی کسانی که در ساحت انقلاب اسلامی راه می پیمایند. او نمونهی کامل کسی است که به درستی از پس مسائل زمان خود برآمده است و ما را به راه میخواند.
گزارش از لادن عظیمی
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران