رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان با بیان اینکه مصوبهای در راستای خروج سازمان حمایت از بحث قیمتگذاری خودرو به ما ابلاغ نشده است، گفت: بنابراین تاکنون هیچ وظیفهای در این باره از سازمان حمایت به جای دیگری منتقل نشده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس تابش رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان امروز در نشست خبری در خصوص مصوبه مجلس درباره بازگشت شورای رقابت به قیمتگذاری خودرو گفت: تا این لحظه مصوبهای به سازمان حمایت ابلاغ نشده که قیمتگذاری خودرو به شورای رقابت برگشته است و بر اساس مصوبه سران قوا قیمتگذاری به عهده سازمان حمایت است و بر اساس مصوبه سران قوا قیمتگذاری خودروهای پرتیراژ بر عهده سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بیان داشت: پس تا این لحظه هیچ وظیفهای در این خصوص از سازمان حمایت به جایی منتقل نشده است.
تابش در پاسخ به این سؤال که گفته میشود این تصمیم در راستای ناکارآمدی سازمان حمایت در خصوص قیمتگذاری خودرو و کنترل بازار خودرو اتخاذ شده است، گفت: هر کسی بخواهد حرف خود را توجیه کند مطالبی از این قبیل بیان میکند.
وی با بیان اینکه خودروسازی ما از دردهایی رنج میبرد و این دردها درد چندین ساله است، بیان داشت: مقام عالی وزارت حل مشکلات خودروسازان را در بستهای که توسط کمیته خودرو و تنظیم بازار تدوین شده، میداند و باید تمامی بندهای این بسته عملیاتی شود تا خروجی آن در بازار خودرو و وضعیت تولید خودرو اصلاح شود.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بیان داشت: در مقطعی روزانه ۴۰۰ دستگاه خودرو تولید میشد در حالی که مطالبه مردم روزانه یک میلیون دستگاه بود.
وی افزود: یک میلیون دستگاه خودرو پیشفروش میشد در حالی که تنها ۴۰۰ دستگاه تولید میشد، بنابراین وقتی تعداد مطالبات بسیار بیشتر از تولیدات باشد طبیعی است که به گرانی دامن زده شود.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گفت:اما در این یک سال تولید در هر خودروسازی به ۲ هزار دستگاه افزایش یافته است.
* خودروسازان حق پیش فروش جدید قبل از تحویل تمامی خودروها ندارند
تابش بیان داشت: البته ما علاوه بر تولید، تحویل را رصد میکنیم و اعلام کردهایم تا همه تحویلها انجام نشود ثبتنام جدید نخواهیم داشت و هیچ خودروسازی حق پیش فروش نخواهد داشت.
* ۸۰ هزار خودروی ناقص در انبارهای خودروسازان موجود است
وی با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۸۰ هزار خودرو به صورت ناقص در کف انبارها مانده است، گفت: ما تمام اهتمام خود رابه کار میبریم تا این خودروهای ناقص تکمیل شود.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان همچنین به یکی از بندهای بسته وزیر صنعت برای اصلاح وضعیت خودروسازان اشاره کرد و گفت: بحث کم کردن وابستگی به خارج از موضوعات مورد اهمیت است، زیرا دشمنان ما بر روی موضوع خودرو و واردات قطعات خودرو تاکید دارند تا جلوی تولیدات در این بخش را بگیرند.
تابش اظهار داشت:، اما ما پتانسیلهای خوبی داریم و میتوانیم از تواناییهای جوانان برای داخلی سازی بیشتر خودروها استفاده کنیم. به طوری که تاکنون ۲ خودروساز ۷۸ میلیون دلار با استفاده از توان داخلی و کاهش وابستگی به خارج ذخیره داشتهاند.
وی همچنین به اموال مازاد شرکتهای خودروسازی اشاره کرد و گفت: در این بسته به اموال مازاد خودروسازان اشاره شده تا خودروسازان این اموال را واگذار کنند تا کوچکسازی صورت گیرد.
رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان همچنین در مورد درخواست افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان گفت: به تازگی درخواستی برای افزایش قیمت نداشتهایم، اما خودروسازان هر زمانی برای افزایش قیمت میتوانند درخواستهای خود را ارائه دهند و در صورت تائید افزایش قیمت اعمال میشود و اگر درخواست افزایش قیمت آنها تائید نشود این افزایش قیمت صورت نمیگیرد.