به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از شاتا، علیرضا هادی مدیرکل دفتر امور طرحها و تامین مالی وزارت صنعت، معدن وتجارت گفت: قیمت تمام شده کاغذ داخلی به طور معمول از کاغذ وارداتی یارانه ای بالاتر بوده و در این شرایط امکان رقابت از تولید کننده داخلی سلب می شود.
هادی افزود: در حال حاضر مصرف سالانه کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه در کشور در حدود 335 هزار تن است که توسط واحدهای فعال موجود می توانیم تا حدود 50 درصد نیاز کاغذ کشور را تامین نماییم.
مدیرکل دفتر امور طرحها و تامین مالی وزارت صنعت، معدن وتجارت افزود : در سال 97 و همزمان با افزایش برخی هزینههای تولید، نحوه قیمت گذاری کاغذ و شرایط غیر رقابتی کاغذ وارداتی یارانه ای با کاغذ تولید داخل، حجم تولید داخل کاهش محسوسی داشته و شاهد افت تولید بوده ایم .
هادی توضیح داد: در تولید کاغذچاپ ، تحریر و روزنامه ، 3 واحد تولیدی با ظرفیت اسمی بالغ بر 175 هزار تن در کشور فعالند و 5 طرح دیگر باظرفیت 338 هزار تن طی چند سال آینده می توانند ،وارد فاز تولید شوند .
وی اضافه کرد: یکی از این طرحها در استان خوزستان و با هدف استفاده از باگاس نیشکر با ظرفیت تولید 200 هزار تن کاغذ در حال احداث است.
مدیرکل دفتر امور طرحها و تامین مالی گفت: با این شرایط، توجیه اقتصادی تولید کاغذ در کشور با چالش جدی روبه رو است و ما نمی توانیم اصراری بر روی این صنعت به سرمایهگذاران داشته باشیم.
هادی خاطر نشان کرد: تولید کاغذ از سنگ کربنات کلسیم از روشهای مرسوم دیگر در تولید کاغذ است که در همین راستا و با عنایت به هزینههای پایین تولید در این روش، حدود 145 طرح صنعتی مجوز گرفته اند که 15 مورد از این طرحها با ظرفیت بالغ بر 115 هزار تن دارای 60 تا 100 درصد پیشرفت فیزیکی می باشند.