استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B۱۲، فولیک اسید و پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید سبب بهبود خلق و خو و احساس شادی میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس بررسی ها، دستههای مختلف غذایی وجود دارند که برخلق و خوی موثر هستند شما را خوش اخلاق میکنند، با ما همراه باشید تا با خوراکیهایی که شمباعث خوش خلقی میشوند آشنا شوید.
برخی از مشکلات زندگی سبب افسردگی و حس ناامیدی میشوند. گاهی این مشکلات با تغییرات هورمونی همراه هستند که رفع آن پیچیدهتر است. در این حالت برخی افراد به روانپزشک مراجعه میکنند و ترجیح میدهند که از داروهای ضد افسردگی استفاده کنند. برخی افراد نیز جایگزینهای نامناسبی مانند سیگار را انتخاب میکنند.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهد که استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B۱۲، فولیک اسید و پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید سبب بهبود خلق و خو و احساس شادی میشود. تحقیقات نشان میدهد که برخی ازمواد غذایی و چند راهکار ساده و طبیعی در بهبود خلق و خو و افزایش شادی و موثر هستند. برخی از عادتهای غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:
-از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید استفاده از کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی میدهند؛ ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ میکنند. برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکیهایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمیشود.
تاثیر مثبت پروتئین در بهبود خلق و خو -از مواد پروتئینی استفاده کنید استفاده از مواد پروتئینی، به ویژه پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی میشود و خلق و خو را بهبود میدهند. -از اسیدهای چرب امگا ۳ استفاده کنید اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند. -ویتامین B۱۲ و فولات را فراموش نکنید تحقیقات نشان میدهد که ویتامین B۱۲ و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد. -استفاده از غذاهای حاوی اسید آمینه -موز -تخم کدو تنبل -چای بابونه خشکبار: خشکبارهایی مثل بادام، پسته و گردو افزون بر پروتئین فراوان، دارای منیزیم هم هستند. (ماده معدنی که در تبدیل قند به انرژی تاثیر حیاتی دارد) تحقیقها نشان میدهد، کمبود منیزیم در بدن میتواند سبب تخلیه انرژی از بدن شود. منیزیم همچینن در غلات کامل به ویژه درحبوبات وجود دارد. خشکبار همچنین حاوی سلنیوم هستند که این نوع ماده طبیعی، تقویت کننده خلق و خو است. این ماده معدنی همچنین در گوشت ها، غذاهای دریایی، دانهها و غلات وجود دارد. ماهی ماهی سالمون و فواید سرشار آن ماهی سالمون: ماهیهای چرب سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این مواد بدن را در مقابل افسردگی محافظت میکنند. امگا ۳ موجود در ماهیها مزایای متعدد زیادی دارد که از آن جمله میتوان به سالم ماندن قلب اشاره کرد. درکنار ماهی ها، خشکبار و سبزیهای برگ سبز تیره هم دارای امگا ۳ هستند.
همچنین بررسیها نشان میدهد، افرادی که هر روز صبحانه میخورند پرانرژیتر بوده و در تمام طول روز خوش اخلاق ترند. صبحانهای که دارای فیبر فراوان و مواد مغذی مثل کربوهیدراتها (شامل غلات کامل)، چربیهای مفید و پروتئینهای مناسب باشد، بهترین صبحانهها هستند.
یکی دیگر از راههای تنظیم قند خون، پرانرژی بودن و خلق مثبت، خوردن وعدههای کوچک، اما متعدد هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار است. میان وعدههایی متشکل از کره بادام زمینی روی کراکرهای تهیه شده از غلات و گندم به اضافه یک ساندویچ گوشت بدون چربی و سالاد به همراه شیر و لبنیات بهترین میان وعدهها هستند.
راهکارهایی هم برای بهبود خلق و خو و حس شادی وجود دارند که عبارتند از:: -در هر وعده غذای سنگین نخورید پرخوری و حجم بالای غذا در یک وعده، یکی از مهمترین دلایل ناراحتی و احساس تنبلی است؛ بهتر است تعداد وعدههای غذایی بیشتر شود، ولی در هر وعده غذای کمتری میل شود. -ورزش کنید ورزش و پیاده روی منظم یکی از مهمترین روشهای بهبود خلق و خو است. تحقیقات نشان میدهد که ورزش منظم و گروهی مانند کلاسهای یوگا و پیلاتس، علایم افسردگی را به طور کامل نابود میکند. -خواب کافی داشته باشید -هوای تازه استنشاق کنید -زیاد بخندید