وزارت اقتصاد به دولت پیشنهاد داده، در حذف دهکهای برخوردار درآمدی از دریافت یارانه نقدی با توجه به سامانههای اطلاعاتی در اختیار و آزادسازی منابع مربوطه برای تولید برخورد قاطع داشته باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی به تشریح و تبیین جزئیات بسته رونق تولید سال ۹۸ و اصلاح ساختار مصارف هدفمندی یارانهها پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: مطابق تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ جمع کل دریافتیهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۱،۴۰۷،۴۰۴ میلیارد ریال (رشد ۴۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷) است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: هرچند مطابق تبصره مذکور دولت مکلف شده است تا با استفاده از تمامی بانکهای اطلاعاتی نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانهبگیران اقدام نماید لیکن با توجه به سهم اندک سه دهک مذکور از مجموع کل منابع هدفمندی یارانهها، ضروری است تا علاوه بر انجام اقدامات در خصوص حذف دهکهای برخوردار، با توجه به اضافه شدن منابع مربوط به صادرات فرآوردههای نفتی با لحاظ مابه التفاوت خوراک پالایشگاهها به میزان ۴۳۵ هزار میلیارد ریال در این حوزه، بخشی از منابع مربوطه جهت هدایت به سمت بخشهای تولیدی آزاد شود.
این معاونت در گزارش خود به دولت پیشنهاد داده تا اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۸ را با هدف بازنگری در مصارف هدفمندی یارانهها (جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه) به جهت تخصیص به طرحهای اولویتدار بخشهای تولیدی به ویژه در مناطق آسیب دیده از سیل مدنظر قرار دهد و در حذف دهکهای برخوردار درآمدی از دریافت یارانه نقدی با توجه به سامانههای اطلاعاتی در اختیار و آزادسازی منابع مربوطه برای بخشهای تولیدی برخورد قاطع داشته باشد.
در گزارش این وزارتخانه آمده است: با در نظر گرفتن تمام شرایط و اجرای این پیشنهادات، میتوان اختصاص منابع مالی آزاد شده را برای بخشهای تولیدی به ویژه در مناطق سیل زده و اصلاح تخصیص منابع عمومی محدود دولت شاهد بود.