معاون وزیر جهاد با بیان اینکه طرح ممنوعیت کشت برنج در هیات دولت مصوب و به استانها ابلاغ شده است، افزود:در طول سه سال به استانهای غیرشمالی که برنج کشت کنند، مزایایی تعلق نمیگیرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیمراد اکبری ۴ تیرماه ۹۸ در همایش سه روزه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی اظهارداشت: در این کارگروه تصریح شد کشت برنج جز در دو استان شمالی گیلان و مازندران ممنوع است.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه این طرح در هیات دولت مصوب و به استانها ابلاغ شده است، افزود: براین اساس، در طول سه سال به استانهای غیرشمالی که برنج کشت کنند، مزایایی تعلق نمیگیرد و از آنان حمایت نخواهد شد.
وی درباره اینکه چرا با وجود اینکه آمارهای هواشناسی بارشهای امسال را در طول ۵۰ سال اخیر بی سابقه میداند، مجوز کشت در استانهای غیرشمالی داده نمیشود؟، اضافه کرد: ایران کشوری خشک و بالا و پایین بودن میزان بارشها جزو رفتارهای مناطق خشک است ضمن اینکه کشورما در مسیر تغییر اقلیم است و برنامههای کشتی که تدوین میشود باید با توجه به افقهای طولانی مدت باشد.
اکبری تاکید کرد: به هر حال ایران کشور خشک است و ایران در مسیر تغییر اقلیم قرار دارد و ما باید برنامههای کشت ما با درنظر گرفتن افقهای طولانیمدت باشد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی مصوبات دیگر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی را طی یکسال گذشته مورد اشاره قرار داد و افزود: این کارگروه همچنین تصویب کرده که در استانهای هرمزگان و بوشهر تحویل حجمی آب اجرایی شود.
به گفته اکبری این طرح قرار است هفته آینده مصوب و ابلاغ شود.
معاون وزیر جهاد درباره معطل ماندن طرح الگوی کشت محصولات کشاورزی نیز اظهارداشت: این طرح در حال تدوین است و در کمیتهای تخصصی بررسی میشود.
اکبری با بیان اینکه بخشهای مختلف این طرح آماده است و به نظر بنده تا آخر امسال یا اوایل سال آینده اجرایی میشود، تصریح کرد: مشکلاتی در زمینه الگوی کشت وجود دارد و یکی از آنها این است که کشاورزان کشت خود را براساس میزان درآمدی که آن کشت دارد، تعیین میکنند.