آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۵۷۲۱

کمیته مشترک مبارزه با تب خوکی تشکیل شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه کمیته مشترک تب خوکی برای مقابله با این بیماری تشکیل شد، گفت: امکان انتقال بیماری به انسان و دام در صورت جهش‌های ژنتیکی وجود دارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه همایش بین المللی خوراک دام و طیور در پاسخ به این پرسش که بیماری تب خوکی حدود نیمی از خوک‌های کشور چین را از بین برده و با توجه به ویروسی بودن این بیماری آیا نگرانی از شیوع آن در کشور ندارید و چه اقدامات و تمهیداتی را برای مقابله با آن انجام داده اید، گفت: از نظر علمی بسیاری از عوامل بیماری زای میکروبی و ویروسی می‌تواند از حیات وحش به حیات اهل منتقل شود و دام، طیور، آبزیان و انسان‌ها می‌تواند به واسطه بیماری‌های ویروسی حیات وحش بیمار شوند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه آیا تب خوکی قابلیت انتقال یافتن به دام‌ها و انسان‌ها را دارد؟ گفت: اگر در کشور گراز‌ها به این بیماری آلوده شوند می‌تواند خسارت جدی به محیط زیست وارد کند و با انتقال به به دام و حتی انسان کشور را درگیر خسارت جبران ناپذیری کند.

رفیعی پور در پاسخ به اینکه آیا این بیماری می‌تواند به انسان منتقل شود؟ گفت: هر بیماری ویروسی و باکتریایی می‌تواند با جهش‌های ژنی که ایجاد می‌کند به نوعی دیگر تبدیل شده و آن زمان شرایط بیماری را در گروه‌های دیگر ایجاد کند، اما در حال حاضر این بیماری مشترک بین انسان و دام نیست.

وی ادامه داد: نگرانی ما این است که با احتمال تبدیل شدن عامل ویروسی طی فرایند موتاسیون به نوع دیگر، در جمعیت دام و حتی انسان ایجاد بیماری کند که این احتمال را نمی‌توان رد کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به گزارش‌هایی که درباره شیوع بیماری در منطقه آسیا وجود دارد سازمان دامپزشکی وظیفه دارد با کمک رسانه‌ها تولید کنندگان و مردم را از وضعیت آگاه و باخبر کند و آموزش دهد.

*کمیته مشترک مقابله با تب خوکی تشکیل شد

رفیعی پور در پاسخ به اینکه چه اقدامی در این زمینه انجام داده اید؟ گفت:نشست‌های تخصصی با سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت خواهیم داشت و در کمیته مشترکی این کار‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

وی ادامه داد: انشاءالله با اقدامات کمیته مشترک از ورود این بیماری به کشور مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر که تاکنون اجازه نداده ایم وارد کشور شوند، جلوگیری خواهیم کرد.

رفیعی پور گفت: گراز‌های کشور در معرض این بیماری هستند و ما تلاش می‌کنیم که این بیماری به کشور منتقل نشود چرا که در صورت مبتلا شدن گراز‌ها احتمال انتقال این بیماری به دام‌های اهلی و حتی انسان‌ها به واسطه جهش و موتاسیون ژنی وجود دارد.

*امکان انتقال بیماری تب خوکی به دام و انسان وجود دارد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه در منابع علمی و رسانه‌های خارجی امکان انتقال این بیماری به انسان رد نشده است، گفت: بله همین طور است و هر عامل بیماری زا می‌تواند با تغییر ژنتیکی که ایجاد می‌کند برای حفظ و بقای خود به دیگر گروه‌های انسانی و حیوانی منتقل شود که در این صورت می‌تواند خطرناک باشد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه آیا اعتبار خاصی برای مقابله با این بیماری در منظور شده است، گفت: اعتبارات سازمان دامپزشکی مورد استفاده است و مبارزه ما برای بیماری‌های موجود نوپدید و بازپدید با اعتباراتی که اختصاص می‌یابد انجام می‌شود پس از گزارشات فائو، سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهاد‌های بین المللی با توجه به اعتباراتی که وجود دارد اقدام به مقابله می‌کنیم.

به گفته رسانه‌های خارجی در حال حاضر حدود نیمی از کل خوک‌های موجود در چین به دلیل تب خوکی یا تلف شده‌اند یا معدوم شده‌اند که این آمار دو برابر آمار رسمی است.
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار