به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در همایش فرمانداران سراسر کشور گفت: خدا به شما توفیق دهد در شرایط خاص کشور مسیولیت خود را دنبال کنید، در جمهوری اسلامی مسئولیت داشتن توفیق الهی است و باید خدا را شاکر باشیم که فرصت خدمتگزاری به این مردم به ما عنایت کرده است. باید قبول کنیم که کشور در شرایط پیچیده و دشواری قراردارد یعنی بر مدیران تکلیف است که دبنال کشف فرصت ها باشند و در مقابل تحریم ها منفعلانه عمل نکنیم.
وی افزود: بیسابقهترین تحریمهای آمریکا بعد از برجام بر کشور تحمیل شد؛ در مرحله نخست میخواستند به اصل نظام ضربه بزنند و هدف بعدی آنها این بود که به اقتصاد و معیشت و زندگی مردم آسیب برسانند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: راهبردی که بعد از تحریم پیش گرفتند این بود که منطقه را ملتهب کنند و آمریکاییها با دلایل سیاسی متعددی دنبال برهم زدن امنیت منطقه خلیجفارس و خاورمیانه هستند چون اسراییل در فضای ناامن امکان بقا دارد، راهبرد ما در داخل کشور در مقابل آمریکا، همانطور که مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد امام خمینی(ره) فرمودند مقاومت است و در منطقه تلاش داریم تا جایی که میتوانیم از قدرت خود برای ثبات استفاده کنیم.
جهانگیری با بیان اینکه ایران در طول قرنها موجب ثبات منطقه بوده، تصریح کرد: اگر ایران نبود معلوم نبود سرنوشت عراق و سوریه و برخی دیگر کشورها چه میشد و ایران ثابت کرده جایی که آمریکا میخواهد به دولتهای قانونی منطقه ضربه زند دفاع کرده است. راهبرد ما در مقابل آمریکا در حوزه اقتصاد، مقاومت و ایجاد تعادل در زندگی مردم است، آمریکاییها بر مبنای بررسی تحلیلی اعلام کردند سال 97 آخرین سال جمهوری اسلامی ایران است و ایران نمیتواند چهل سالگی جشن بگیرد، از قبل هم راهبرد جنگ روانی اتخاذ کردند تا ناآرامی داخلی ایجاد کنند و با خروجشان از برجام شرایط گونهای شود که اعتراضات مردم وسیع شود و فرصت رسیدن به جشن چهلسالگی برای ایران نباشد ولی به فضلالهی در این مسأله شکست خوردند. آنها در صفرکردن فروش نفت و بر هم زدن اقتصاد هم شکست خوردند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: دیروز رییسجمهور آمریکا اعلام کرده تحریمهای سخت در پیش است، ما با رویکرد سنتی نمیتوانیم با این تحریمها روبرو شده و از آنها عبور کنیم، زمان عزم و اراده درباره تهدیدهاست. دستگاههای دولتی باید بتوانند با نخبگان کشور ارتباط ایجاد کنند و شاید یکی از مشکلاتی که باید در دولت بپذیریم این است که ارتباطات ما با گروه های مرجع و نخبگان کم است.
وی با بیان اینکه تقویت سرمایه اجتماعی برای نظام و دولت مهمترین مسأله است، اظهار کرد: بخشی از اعتماد به دولت، با کار و فعالیت میشود و بخش دیگر نیز با گفتوگو با مردم صورت میگیرد. مدیران استانها نمایندگان عالی دولت هستند و به استانداران به معنای مدیری که نماینده عالی دولت در استان است باید نگریست.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: مردم باید احساس کنند مسئولین با آنها همدل بوده و در یک طبقه و گروه هستند. دشمنان دنبال این هستند که بگویند جمهوری اسلامی ناکارآمد است و در داخل عده ای نیز فکر میکنند برای اینکه بخواهند با او مقابله کنند، میگویند نظام ناکارآمد نیست بلکه دولت ناکارآمد است، توجه ندارند که کسی کار را در نظام انجام میدهد دولت است، فکر میکنند با این کارها پایگاه دولت ضعیف میشود.
جهانگیری افزود: امروز گفتوگو ضرورت جامعه ماست و باطل السحر مقابله با تهدید های خارجی و حتی داخلی، همبستگی و انسجام ملی است. برای عبور از شرایط دشوار، تقویت وحدت ملی و اعتماد مردم و امید مردم به آینده صورت وجود داشته باشد و از مهمترین اولویتهای پیشرو که برای عبور از مقطع فعلی باید بگیریم، انتخابات مجلس است. ما در منطقهای جزو معدود کشورهایی هستیم که همه مسئولان کشور بهطور مستقیم و غیرمستقیم توسط مردم انتخاب میشوند. امروز و در شرایط فعلی که گفتیم شرایط دشوار است، انتخابات میتواند به نقطهای تبدیل شود که ما را از این نقطه عبور دهد، تجربه ما نشان داده انتخابات پرشور و با مشارکت بالا، نشاط را به جامعه برمیگرداند. انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی، دشمنان را مأیوس و وادار به عقب نشینی کرده است.
وی در ادامه گفت: دستاوردهای انتخابات در شرایط فعلی این است که دشمنانی که دندانتیز کرده را وادار به عقبنشینی کند و کار فرمانداران در این مقطع مهم و سرنوشت ساز است. باید وظایف قانونی خود را اعمال کنید و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند رأی مردم حق الناس است و ما هم باید از رأی مردم حراست کنیم. کار مهمی که در کنار این کار برعهده ما و استانداران است، پیدا کردن راه برای مشارکت با معنا در اسفندماه سال جاری است. اگر حضور مردم معنادار باشد و مردم به صحنه بیایند، کشور را به مسیر توسعه میاندازند.
پیش نیاز مشارکت با حداکثر این است که همه احساس کنند بین همه نامزدها کسی را دارند که میتوانند او را انتخاب کنند.مردم باید احساس کنند کاندیداهایی هستند که در جمهوری اسلامی فعالیت دارند و بتوانند اورا انتخاب کنند.
جهانگیری تصریح کرد: خون شهدا پاسدار نظام است و نظام ما 200 هزار شهید داده و پیداست آمریکاییها نمیتوانند آن را از بین ببرند. هدف آنها این بود اقتصاد را ازبین ببرند؛ تحلیل حرکت آنان بعد از خروج از برجام و اینکه اعلام کردند میخواهیم اقتصاد کشور را از بین ببریم این است که شوک هایی وارد شد و ارزش پول ملی کاهش یافت و تورم بالا رفت و اینها وجود دارد و آنها میخواستند فقط تورم بالارود؟ بلکه میخواستند اقتصاد کشور متلاشی شود، دنبال این بودند فروش نفت را به صفر برسانند و منابع درآمدی ما را ازین ببرند، ما از تمام فرصت های خود برای فروش نفت استفاده میکنیم و از همه افراد برای ارائه پیشنهاد برای این فروش استقلال کردیم و فقط از کسانی استقبال نشده که در این شرایط به بهانه تحریم میخواهند بابک زنجانی که راه اندازند. من ابلاغ کردم هرکس راهکاری برای فروش نفت دارد بگوید.
وی خاطر نشان کرد: میبینیم آمریکا و انگلیس عصبانی میشنوند و کاری خلاف عقل و قانون انجام میدهند و کشتی ما را در جبلالطارق متوقف میکنند چون میدانند کشتیهای ما حرکت میکنند و نمیدانند هم مقصد کشتی کجاست. بندری که آنها نام بردند ظرفیت این کشتی را ندارد، آنها دنبال این هستند که ایران روشهایی دارد که نفت میفروشد و ما هم به سیم آخر بزنیم و جرقهای هم بزنیم، ولی ممکن است این جرقه دامان آنها را هم بگیرد. ما نفت فروختیم نه به اندازهای که مد نظرمان بود ولی فروختیم.
معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد:آمریکا میخواست بعد از نفت، پتروشیمی و فولاد که گفته بودند مهمترین شاخص بعد از نفت است را تحریم کنند. ما بدون فروش نفت، یک میلیاردر و صد و پنجاه میلیون دلار تراز تجاری مثبت داشتیم؛ دغدغه داشتیم ممکن است که ارز صادرات کالاهای غیر نفتی به کشور برنگردد ولی در سه ماه اخیر بیش از پنج میلیارد دلار ارز صادرات بر گشته است. اقتصاد کشور توانسته در بهار امسال نسبت به سال گذشته 320 هزار شغل ایجاد کند. اقتصادی که قادر است در این شرایط که 320هژار شغل ایجاد کرده، را میتوانند بهم بریزند؟
جهانگیری ادامه داد: از دغدغه هایی که داشتیم این بود که دشمنان در مقطعی روی کالاهای خاصی کاری کنند تا مردم با کمبود برخی کالاها روبرو شوند و در سال گذشته هم برای برخی کالاها صورت گرفت و ما خیلی برنامه ریزی نکرده بودیم و برنامه دولت این است که کالاهای اساسی باید به دست مردم برسد. ذخایر کالاهای اساسی تقریبا در برخی از موارد بیش از دوبرابر است و کالا به اندازه کافی وجود دارد. البته ممکن است در توزیع مشکلاتی داشته باشیم و فرمانداران باید نظارت داشت باشند.
وی خطاب به استانداران و فرمانداران گفت: دقت کنید اگر در نقطهای احساس میکنید کمبودی وجود دارد، بلافاصله عمل کنید تا با کمبود کالا روبرو نشویم.
معاون اول رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: بورس در سال 97، هشتاد و شش درصد افزایش داشته و مردم به بورس میروند و سهام کارخانه میخرند این یعنی اعتماد دارد. استمرار این اعتماد به بورس در سال جاری هم وجود دارد و در سال 98 رشد بورس 39 درصد افزایش داشته است. نرخ نیز ارز به آرامش خوبی رسیده است. آمریکا بدهکارترین کشور های دنیاست، کل بدهی ارزی ما 12 میلیارد دلار بوده و در ایامی که دشمن تلاش به ضربه زدن به اقتصاد کشور داشتند، این عدد به نه و نیم میلیارد دلار رسیده است. قادر هستیم بیست طرح بزرگ در پتروشیمی را تا پایان سال 99 افتتاح کنیم که جهشی بزرگ برای کشور خواهد بود.
جهانگیری اظهار کرد: کشور بمانند کارگاهی در حال کار کردن است. بخش خصوصی موتور حرکت کشور است و مسئولیت مهمی دارد.
وی بیان کرد: من چند روز گذشته در جمع فعالان اقتصاد دانش بنیان گفتم ممکن است آمریکاییها تحریم اعمال کنند ولی مغز جوانان را که نمیتوانند تحریم کنند.
معاون اول رییسجمهور اضافه کرد: گردشگری یکی از زمینه های ایجاد اشتغال در کشور است و اوضاع گردشگری ما علیرغم فعالیت های آمریکاییها خوب است. یکی از فرصتهای تحریم، توجه به تولید داخلی است. در این مقطع باید به داخل نگاه کرد.
جهانگیری تصریح کرد: درآمد نفت کم شده و تصمیمی گرفته شده بودجه از سال 98 تا حد توان بدون نفت باشد،باید به این سمت برویم که در این شرایطی که امریکاییها ایجاد کردند به سمت بودجه بدون نفت برویم. در این مقطع پیش بینی کریم ده هزار میلیارد تومان از دارایی های دولت به فروش برسد.
وی خطاب به استانداران و فرمانداران سراسر کشور گفت: نگذارید در استانها هیچ دستگاهی ریخت و پاش داشته باشند چون مردم در این وضعیت این را میشنوند که در دستگاه دولتی چنان هزینه و ریخت و پاش شده و روح آنها آزرده میشود.
معاون اول رییسجمهور گفت: کاری که مقام معظم رهبری همزمان با بحث بودجه دستور دادند و در حال بررسی و انجام میباشد، اصلاح ساختار اقتصادی کشور است. در کشور منابع پنهانی داریم که باید این منابع آشکار شود.
جهانگیری در پایان سخنان خود گفت: دولت قدردان زحمات استانداران است. همچنین از آقای رحمانی فضلی که از وزرای دلسوز و پیگیر و پایکار است تقدیر و تشکر میکنم.