مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: نیاز سالانه شکر کشور حدود ۲٫۲ میلیون تن است که در سالهای اخیر حدود ۸۰ درصد آن در داخل کشور تولید و مابقی آن از طریق واردات تامین میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا یزدانی با رد برخی مباحث مطرح شده مبنی بر افزایش ۶۰۰ درصدی واردات شکر در سال جاری، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۱۲۳ هزار تن شکر چغندری و حدود ۸۷۲ هزار تن شکر نیشکری، جمعاً به میزان ۲ میلیون و ۱۵ هزار تن شکر در کشور تولید شد و ایران به رکورد تاریخی در تولید این محصول راهبردی دست یافت.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ حدود ۹۴۷ هزار تن شکر چغندری و حدود ۴۵۳ هزار تن شکر نیشگری، جمعاً به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر تولید شد که این میزان تولید شکر در مقایسه با سال ۱۳۹۶ حدود ۴۳ درصد کاهش داشت.
یزدانی گفت: به دلیل تولید حدود ۱٫۴ میلیون تن شکر در سال ۱۳۹۷ و واردات ۸۵۶ هزار تن شکر خام در سال ۱۳۹۶ و همچنین ذخیره مناسب شکر مانده از سال قبل، نیاز به واردات شکر در سال ۱۳۹۷ کمتر بوده و به حدود ۲۸۱ هزار تن رسیده است.
مجری طرح چغندرقند با بیان اینکه در شش ماهه اول سال ۱۳۹۷ به دلیل خشکسالی و بروز تنش کم آبی در مزارع نیشکر استان خوزستان، کاهش حدود ۲۵ درصدی تولید شکر نیشکری قابل پیش بینی بود، یادآور شد: با شروع بارندگیهای پاییزه و تأخیر در عملیات برداشت نیشکر در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ و همچنین وقوع سیل و آب گرفتگی حدود ۵۰ هزار هکتار از مزارع نیشکر خوزستان در اوایل سال جاری، خسارت وارده به مزارع نیشکر افزایش و باعث کاهش حدود ۵۰ درصدی تولید شکر نیشکری کشور شد؛ به همین منظور و با توجه به ضرورت تنظیم بازار شکر، مجوز واردات شکر خام به کارخانههای قند و شکر کشور داده شده است.
یزدانی خاطرنشان کرد: به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۱ تیرماه حدود ۷۱۴ هزار تن شکر خام وارد کشور شده که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش حدود ۱۵۴ درصد داشته است بنابراین اعلام افزایش ۶۰۰ درصدی واردات شکر از سوی برخی رسانهها صحت ندارد و احتمالاً ناشی از عدم اطلاع از میزان واردات است.