سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: «طرح افزایش ظرفیت پالایشگاههای کشور با استفاده از سرمایههای مردمی به تایید این شورا رسیده و هیچ گونه مخالفتی با شرع و قوانین ندارد». پس از تصویب شورای نگهبان حال نوبت وزارت نفت است تا با تدوین آییننامه اجرایی و تصویب آن در هیئت دولت گام نهایی را برای ساخت پالایشگاه در کشور بردارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از گذشت ۳ هفته از تصویب طرح «افزایش ظرفیت پالایشگاههای کشور با استفاده از سرمایه مردمی» در مجلس شورای اسلامی، هفته گذشته بررسی این طرح در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته و به تایید این شورا رسید. در همین راستا عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز شنبه (۱۹ مردادماه ۱۳۹۸) در رابطه با رسیدگی به این طرح در شورا گفت: «این طرح در شورا به تایید رسیده و مغایرتی با شرع و قوانین ندارد».
پس از تصویب شورای نگهبان حال نوبت وزارت نفت است تا با تدوین آییننامه اجرایی و تصویب آن در هیئت دولت گام نهایی را برای ساخت پالایشگاه در کشور بردارد. بیژن زنگنه، وزیر نفت کمی قبلتر در نشست مشترک با نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس و مسئولان قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) در ۸ مردادماه با اشاره به تصویب کلیات طرح افزایش ظرفیت پتروپالایشگاهی در مجلس گفته بود: «در رابطه با پتروپالایشگاهها نیز در این جلسه صحبت و مقرر شد؛ آییننامه اجرای این قانون با همکاری طرفهای ذیربط تدوین و پس از به تصویب دولت هرچه سریعتر اجرایی شود».
هدف از این طرح که در پاییز ۹۷ توسط کمیسیون انرژی مجلس تهیه و تنظیم شده بود؛ این است که با ساخت پتروپالایشگاه و تبدیل نفت خام به فرآوردههای نفتی و صادرات آنها، تحریمهای نفتی آمریکا را بیاثر کند. از مزایای دیگر ساخت پتروپالایشگاه میتوان به ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی اشاره کرد. در این راستا علی بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس میگوید: «در این طرح مقرر شده برای یک یا دو سال تنفس خوراک به پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها داده شود. این کار، طرح را حتی از بازار سکه، خودرو، ارز و مسکن هم جذابتر میکند و شعار رونق تولید ملی محقق خواهد شد. با این کار تحول بزرگی در اقتصاد ایجاد میشود. هم تحریمهای نفتی بیاثر میشود و هم نقدینگی به حوزه تولید ارزش افزوده هدایت خواهد شد. نتیجه دیگر اجرای این طرح، ایجاد اشتغال است».
طرح «افزایش ظرفیت پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها با استفاده از سرمایه مردمی» یکبار در تاریخ ۲ تیرماه در صحن علنی مجلس مطرح شد و کلیات طرح با ۱۳۶ رأی موافق، ۳۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید. اما علیرغم انتظارات موجود برای تصویب جزئیات طرح، ایراد نمایندگان مجلس به نحوهی اعطای تنفس خوراک باعث شد این طرح جهت بررسی بیشتر به کمیسیون انرژی مجلس ارجاع داده شود. پس از بررسی کمیسیون انرژی مجلس و انجام اصلاحات موردنیاز، این طرح در تاریخ ۲۴ تیر دوباره در صحن علنی مجلس مطرح شد و جزئیات آن نیز به تصویب نمایندگان مجلس رسید. حال و پس از تایید شورای نگهبان، با تنظیم آییننامه توسط وزارت نفت، این طرح وارد فاز اجرایی میشود.