آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۸۸۰۲

مخترع ایرانی: محصولی ساختم که ارز از کشور خارج نشود

منهای نفت از مخترعی گزارش می‌دهد که با سختی‌های فراوان دستگاهی مفید برای کشور ساخته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی؛ مخترعان افراد عجیبی نیستند بلکه نحوه زندگی‌شان کمی با دیگران فرق دارد. افرادی که در روز به جای دیدار دوستان و خوشگذرانی مشغول کار با سیم‌پیچ‌هایی هستند تا بتوانند محصول نهایی خود را اختراع کنند. افرادی که همیشه یک دفترچه یادداشت همراه دارند تا با استفاده از فرمول‌های ریاضی راه خود را بیابند.

اختراع همیشه خوب است، اما برخی اختراعات هستند که برای جامعه و کشور بسیار مفیدند. همیشه اولین‌ها و اختراعاتی که به نتیجه می‌رسد سربلندی آن نصیب کشور می‌شود و همه قوا باید از این بخش به خوبی حمایت کنند تا ایده افراد به نتیجه برسد. یکی از مبانی اصولی در دانشگاه‌های کشور تبدیل ایده به محصول است، اما تعداد کمی از افراد وارد این حیطه پرخطر می‌شوند. افرادی که سختی راه را به جان می‌خرند تا بتوانند کشور را از تولیدات خارجی بی‌نیاز کنند. در این راستا باید توجه ویژه به این افراد شود تا هم از نظر مالی تأمین باشند و هم دغدغه روزانه برای انجام کار‌های روزمره نداشته باشند. مجتبی ذوالفقاری مخترع بزرگ کشور اخیراً دستگاهی اختراع کرده که هم در صنعت داروسازی مورد مصرف دارد و هم برای صنایع غذایی استفاده می‌شود.

وی درباره دستگاه پیشرفته به منهای نفت توضیح می‌دهد: این دستگاه جامع حاصل تلاش ۳۰ فرد دانشگاهی است که چند سال روی آن زحمت کشیدند و بالاخره موفق به ساخت آن شدند. اولین نمونه صنعتی این دستگاه سال ۹۵ تولید شد و آزمایش‌های لازم را برای این دستگاه آغاز کردیم.
 
مخترع ایرانی: محصولی ساختم که ارز از کشور خارج نشود

ذوالفقاری می‌افزاید: بعد از اینکه همه آزمایش‌های ما به نتیجه رسید تصمیم به افزایش تعداد محصولات تولیدشده گرفتیم و محصولات دیگر را به مرحله تولید رساندیم و رونمایی کردیم. استفاده اصلی این دستگاه برای دارو است که در بخش تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور مثال در بخش واکسن‌ها، دارو‌های خاص و پلاسمای خون استفاده کاربردی دارد. پیشرفته‌ترین دستگاهی که برای خشک‌کردن برخی دارو‌ها با حفظ خاصیت و ساختار آن مورد استفاده قرار می‌گیرد اکنون در ایران تولید می‌شود که تا همین چند ماه پیش ایران آن را از کشور‌های خارجی تأمین می‌کرد.

این کارآفرین می‌گوید: زمانی که محصول در این دستگاه قرار می‌گیرد ابتدا به دمای منفی ۱۰۰ درجه می‌رسد و با حفظ خاصیت آن را خشک می‌کند. به بیان بهتر محصولاتی که در این دستگاه خشک می‌شوند بدون تغییر ساختار و ویتامین‌ها می‌توانند مورد مصرف قرار بگیرند که نمونه این دستگاه‌ها در کشور‌های پیشرفته اروپایی یافت می‌شود.
 
مخترع ایرانی: محصولی ساختم که ارز از کشور خارج نشود

مخترع موفق درباره تغییر ساختار این دستگاه می‌گوید: استفاده اصلی این دستگاه در بخش پزشکی بود، اما با تغییراتی آن را وارد حوزه صنایع غذایی کردیم که روی گوشت و زعفران آزمایش کردیم و نتیجه مطلوب گرفتیم. هر دو محصولی که برای تست این دستگاه مورد استفاده قرار گرفت پس از آزمایش‌ها مشخص شد بدون تغییر خاصیت غذایی و ویتامین می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد. این دستگاه اکنون مورد علاقه اروپایی‌هاست و ما سعی داریم آن را برای رفع نیاز‌های داخلی به تولید انبوه برسانیم. اگر این دستگاه به صورت انبوه برای خشک‌کردن زعفران مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند بازار این محصول صادراتی را متحول کند.

خانگی‌ها را هم در نظر گرفتیم

این کارآفرین در مورد گسترش فعالیت خود می‌گوید: برای اینکه از بخش صنعتی فاصله گرفته باشیم و بتوانیم نیاز خانه‌ها را هم پاسخ دهیم اقدام به ساخت دستگاه‌های کوچک خانگی برای خشک‌کردن زعفران کردیم که در این زمینه نیز موفق بودیم. اکنون منتظر هستیم تا یک شهر را به عنوان پایلوت انتخاب کنیم و تولید انبوه را برای آن شهر به نتیجه برسانیم.

ذوالفقاری با اشاره به تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران وضع کرده معتقد است برای مقابله با جنگ سیاسی که اقتصاد را در برمی‌گیرد باید نخبگان دانشگاهی و همچنین کارآفرینان وارد میدان شوند تا علاوه بر شکست دادن آن‌ها در این جنگ بتوانیم خودکفا و خوداتکا شویم.

اشتغال مستقیم برای ۲۰ نفر

این مخترع از ایجاد شغل برای ۲۰نفر با ساخت ۱۰ دستگاه خبر می‌دهد و می‌گوید: اگر این دستگاه به تولید انبوه برسد می‌تواند بخشی از مشکل اشتغال نخبگان کشور را حل کند. افراد دانشگاهی اکنون با معضل اشتغال روبه‌رو هستند و آن‌ها را باید متناسب با تحصیلات‌شان مشغول به کار کرد که اقداماتی از این قبیل می‌تواند آن‌ها را راضی نگه دارد و به عنوان یک مغز متفکر به ساخت دستگاه‌های جدید با راندمان بالاتر فکر کنند.

وی می‌افزاید: اکنون ما آماده تولید انبوه دستگاه هستیم، اما بودجه کافی برای انجام این کار در اختیار نداریم و باید ابتدا سفارش‌ها و پیش‌پرداخت در این زمینه دریافت کنیم تا بتوانیم روند کار را جلو ببریم.

حمایت سازمان بسیج سازندگی

ذوالفقاری به حمایت سازمان بسیج سازندگی اشاره می‌کند و می‌گوید: سازمان بسیج سازندگی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برای حمایت از نخبگان ایرانی پا به میدان گذاشتند و اولین محصول را از ما خریداری کردند. اگر اطلاع‌رسانی گسترده در مورد کارایی این محصول شود قطعاً سفارش‌های زیادی را دریافت خواهیم کرد، اما هنوز اطلاع‌رسانی انجام‌نشده و برای این کار باید نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی به ما کمک کنند.

وی به منافع کشور در خصوص استفاده از این دستگاه اشاره می‌کند و می‌افزاید: استفاده داخلی از این دستگاه تمام بومی می‌تواند مقابل خروج ارز از کشور را بگیرد. این دستگاه که در صنعت دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد نیاز اصلی کشور است و با سفارش از شرکت‌های داخلی می‌توان هم با خروج ارز مقابله کرد و هم به توانمندی ایرانی احترام گذاشت تا انگیزه کار بیشتر در کشور را داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار