به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: «شکوفایی تولید نفت شیل به آمریکا اجازه داده است تا در ماه ژوئن و پس از اینکه صادرات نفت این کشور از ۳ میلیون بشکه در روز عبور کرد، به عربستان نزدیک شده و اندکی از آن به عنوان نخستین صادرکننده نفت در جهان پیشی بگیرد.»
به گزارش رویترز، این نهاد بین المللی با فرض اینکه هیچ شکستی در مذاکرات تجاری آمریکا و چین رخ ندهد و با در نظر گرفتن کاهش تنشهای مربوط به ایران، برآورد خود برای رشد در تقاضا برای نفت در جهان در سال ۲۰۱۹ را در سطح روزانه ۱.۱ میلیون بشکه و برای سال بعد در سطح ۱.۳ میلیون بشکه در روز حفظ کرد.
صادرات نفت خام آمریکا بیش از ۳ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن افزایش یافت، زیرا عربستان تولید خود را به شدت کاهش داد و روسیه نیز با بحران آلودگی در یکی از مهمترین خط لولههای صادراتی خود دست و پنجه نرم میکرد.
به گزارش فارس، متوسط تولید ماهانه کشورها ممکن است در بعضی ماههای سال افزایش یا کاهش چشمگیری داشته باشد، اما میزان تولید کشورها عموما به صورت متوسط سالانه محاسبه میشود.
به نظر میرسد تولید غیراوپکیها در سال ۲۰۲۰ به روزانه ۲.۳ میلیون بشکه افزایش یابد که ۴۰۰ هزار بشکه بیش از امسال است. در عین حال، تولید برای نفت اوپک به ۲۸.۳ میلیون بشکه در روز در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ خواهد رسید که ۱.۴ میلیون بشکه در روز کمتر از تولید این سازمان در ماه آگوست است.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: «بازار با مازاد چشمگیری مواجه خواهد شد که بر قیمتها تاثیر میگذارد... چالش مدیریت بازار همچنان در سال ۲۰۲۰ ادامه مییابد.»
این نهاد بین المللی اعلام کرد روسیه، عراق، نیجریه در ماه آگوست روزانه ۶۰۰ هزار بشکه بیش از سهمیه خود تولید کردند، اما عربستان بیش از تعهد خود کاهش تولید داشت که سبب شد تا توافق در مجموع صدمه نبیند.
این گزارش مدعی شد که ایران نیز در ماه آگوست تقریبا روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر کرده است که نسبت به ماه پیش از آن تقریبا نصف شده است.