آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۱۱۱۵
یک کارشناس اقتصادی خبر داد

شکل‌گیری رانت بزرگ در ممنوعیت واردات برنج

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی قیمت برنج در هند مدعی شد، عده‌ای تحت پوشش حمایت از تولید داخل، واردات برنج را ممنوع کرده‌اند تا ۴۰۰ هزار تن برنج وارداتی موجود در انبار‌ها را بفروشند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد حسین ادیب کارشناس اقتصادی در یادداشتی به تحلیل وضعیت تجارت بین الملل با تمرکز بر کشور‌های هند و چین و آمریکا پرداخت و تاکید کرد، قیمت برنج در هند ۳۰ درصد کاهش یافته و عده‌ای تحت پوشش حمایت از تولید داخل، واردات برنج را ممنوع کرده‌اند تا ۴۰۰ هزار تن برنج وارداتی موجود در انبار‌ها را بفروشند، سخن بر سر ۳۰ درصد اختلاف است.

به سبب تعرفه آمریکا بر صادرات چین، انبار‌های چین لب به لب کالاست و به سبب کاهش صادرات، قیمت کالا‌های وارداتی ایران در خیلی از انواع ۲۰ درصد سقوط کرده است نگارنده از کالایی مطلع است که در چین ٤٨ درصد کاهش قیمت داشته است.

قیمت پارچه ۲۰ درصد در چین کاهش یافته و وارد کننده ایرانی که در اردیبهشت اقدام به واردات از چین کرده ۲۰ درصد هم در دلار ضرر کرده است این وارد کننده ۴۰ درصد زیان کرده است.

بطور متوسط قیمت مواد برقی در چین ۲۰ درصد کاهش یافته و وارد کننده ایرانی مواد برقی از چین علاوه بر کاهش ۲۰ درصد در خرید، در دلار نیز ۲۰ درصد ضرر کرده و جمع ضرر ۴۰ درصد است.

شرکت‌های بورسی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به بانک و بازار بدهکارند و اگر بابت استقراض نیز ٦ درصد هزینه لحاظ شود جمع ضرر به ٤٦ درصد می‌رسد.

تحریم‌های آمریکا از ١٦ اردیبهشت شروع شد و فعالین اقتصادی ایران تصور می‌کردند با آغاز تحریم موج سنگین تورمی ایجاد می‌شود که عکس آن اتفاق افتاد.

یک جای تحلیل‌های فعالین اقتصادی ایران ایراد دارد.

فضای تلگرامی در داغ کردن این فضا نقش داشت، به نظر می‌رسد حضور تلگرام در فضای اقتصادی ایران دارد به پایان یک دوره نزدیک می‌شود مردم از این گونه تحلیل‌ها فاصله می‌گیرند و تلگرام وارد دوره جدیدی می‌شود. کانالی اقتصادی که سال ۹۷ بطور متوسط ۸۹ هزار بازدید کننده داشت و سیگنال‌های تورمی «بخرید بخرید» می‌داد دیروز ۱۵۰۰ نفر بازدید کننده داشت.

البته در حوزه‌هایی هم طی سه ماه گذشته تورم بوده و این موارد را هم نباید ندیده گرفت و در حوزه‌هایی در آینده همچنان تورم خواهد بود، اما کم نیستند فعالین اقتصادی که با کاهش ۲۰ درصدی قیمت مواد در بازار جهانی، کاهش ۲۰ درصدی قیمت دلار و پرداخت ٦ درصد بهره، ٤٦ درصد طی سه ماه زیان کرده‌اند.

عده‌ای که کم نیستند هر چه را در سال ٩٧ ناشی از تورم بدست آوردند طی سه ماه از دست دادند.

قیمت بعضی از مواد پتروشیمی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است کسانی که با دریافت وام از بانک اقدام به ذخیره سازی موادپتروشیمی کرده اند تا از ١٦ اردیبهشت گران‌تر شود قابل تامل‌اند.

بزرگترین بازنده ضد تورم ایجاد شده، کسانی هستند که از تورم سال ٩٧ منتفع شدند این‌ها با سود بالا در سال ٩٧ تصور کردند همین فضا ادامه خواهد داشت عمده کسانی که از تورم سال ٩٧ منتفع شدند در سال ٩٨ از زیان منتفع شدند.

مطالب فوق به معنای این نیست که تورم در ایران به ضد تورم تبدیل شده با رشد ٢٥ درصدی نقدینگی، تورم دوباره خود را پیدا خواهد کرد مگر اینکه بانک‌ها ورشکست شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار