کشتارگاه صنعتی بجنورد که زیر نظر شهرداری است این روزها حال و روز مناسبی ندارد؛ اما ماجرا بر میگردد به زمستان سال گذشته، زمانی که یک پیمانکار جدید مدیریت این مجموعه را برعهده گرفت.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ این روزها مشکلات معیشتی، سخت با مردم سر جنگ دارد. مشکلاتی که علاوه بر تحریمهای خارجی، میتوان علت اصلی آن را در داخل کشور جستجو کرد. بی تدبیریهایی که باعث میشود به راحتی یک کارگاه یا کارخانه تعطیل شود و یا به زور خودش را زنده نگه دارد؛ آن هم با هزار قرض و بدهی.
مردم که به دلیل افزایش قیمتها زندگی خود را نه چندان راحت طی میکنند، اگر حقوق نیز نگیرند که دیگر نمیتوانند زندگی خود را بچرخانند. بی دقتی و غفلتهایی که باعث میشود یک مجموعه کمرش بشکند، این روزها کم دیده نمیشود.
از این معظل بجنورد نیز مستثنا نیست. کشتارگاه صنعتی بجنورد که زیر نظر شهرداری است این روزها حال و روز مناسبی ندارد؛ اما ماجرا بر میگردد به زمستان سال گذشته. زمانی که یک پیمانکار جدید مدیریت این مجموعه را برعهده گرفت و دیگر مشکلات آغاز شد.
حقوق کارکنان کشتارگاه بجنورد عقب افتاد و زندگی بر آنان سخت شد. کارکنان ابتدا در مقابل فرمانداری بجنورد تجمع کردند و خواستار پرداخت معوقاتشان شدند. فرماندار بجنورد مهلت کوتاهی به پیمانکار داد، اما در مدت مقرر نیز اتفاق خاصی رقم نخورد.
کارکنان بار دیگر به شهرداری رفتند و این بار از شهرداری تقاضای کمک کردند. همچنین یک بار نیز مقابل شورای شهر دست به اعتراض زدند. القصه روند اعتراض و وعدهها داغ داغ بود. هر روز یک وعده و یک زمان برای حل مشکلات مشخص میشد، اما خبری نمیشد.
یکشنبه هفته گذشته بود که آخرین اعتراض میدانی کارگران انجام شد. آنها کار خود را تعطیل کرده و در مقابل شورای شهر دست به تجمع زدند.
تعدیل نیرو به علت کاهش کشتار بهمن جباری، عضو شورای شهر بجنورد در این خصوص میگوید: سلاخان کشتارگاه بجنورد به علت عدم دریافت معوقات خود از کشتار دام خودداری کردند که این عمل موجب کمبود گوشت قرمز در چند روز اخیر شده است و دامداران بجنوردی نیز به ناچار دامهای خود را در شیروان کشتار کردند.
جباری ادامه میدهد: سرمایه گذار کشتارگاه اعلام کرده است به دلیل کمبود کشتار به ۱۰ نفر نیرو بیشتر نیاز ندارد و مابقی نیروها بایستی تعدیل شوند. مدیران و مسئولان نیز در این خصوص به سرمایه گذار حق داده اند.
عضو شورای شهر بجنورد معتقد است عدهای از کارگران در کشتارگاه خواهند ماند و ما بقی باید به ناچار از بیمه بیکاری استفاده کنند.
وی همچنین درخصوص وضعیت پرداخت مطالبات این افراد میگوید: مطالبات تعدادی از کارکنان تا پایان تیر و مطالبات ۵ نفر تا پایان مرداد تسویه شده و از این پس هر روز مطالبات ۳ نفر از کارگران تا پایان مرداد پرداخت میشود.
این بی تدبیری در انتخاب پیمانکار باعث شده کارگران کشتارگاه مشکلات زیادی را تجربه کنند. پیش از این یکی از کارگران در گلایه از پیمانکاران بیان کرده بود که هر پیمانکاری که میآید دو سه میلیون تومان پول ما را میخورد. اما اکنون کار فراتر رفته و سلاخان کشتارگاه بجنورد باید منتظر بیکار شدن باشند. مشکلی که در این شرایط سخت اقتصادی بسیار نگران کننده است.
مسئولان شهرداری پاسخگو باشند مهدی علیپور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد نیز در این خصوص میگوید: با توجه به مشکلاتی که برای کشتارگاه صنعتی بجنورد به وجود آمده قیمت گوشت قرمز با افزایش مواجه شده و برای مردم مشکلات بیشتری به وجود میآید.
علیپور به تاسیس این کشتارگاه در سال ۸۸ و با هدف صادرات دام زنده از استان اشاره میکند و خاطرنشان میکند: تاکنون این هدف محقق نشده است. علت اصلی این که برخی مسئولان میگویند کشتار در بجنورد کم است صادرات دام بوده و نه کاهش دام مصرفی. اگر مصرف دام کم شده پس چرا شاهد واردات گوشت قرمز به استان هستیم؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد ادامه میدهد: با توجه به ظرفیتهای موجود در خراسان شمالی این استان باید در جایگاهی باشد که بتواند به سایر استانها گوشت صادر کند، اما به علت عدم کشتار گوشت در خود بجنورد نیز کم میشود. مسئولان شهرداری باید پاسخگوی این وضعیت باشند.
وی در ادامه به مشکلات کارگران اشاره میکند و بیان میکند: جنبش دانشجویی پیگیر مطالبات این قشر خواهد بود و اجازه نخواهیم داد بی تدبیری عدهای از مسئولان باعث افزایش رنج مردم شود.
حال باید دید قصه پر غصه کارگران کشتارگاه صنعتی بجنورد به کجا خواهد رسید؟ هرچند پس از چندین ماه به نظر میرسد بناست حقوق خود را دریافت کنند، اما اینک باید با اضطراب برکناری از کار دست و پنجه نرم کنند.