آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۶۹۹۲

حذف دلار از قرارداد‌های دوجانبه روسیه و ترکیه

مسکو و آنکارا قراردادی امضا کرده اند که طی آن از روبل روسیه و لیر ترکیه در پرداخت‌ها و قرارداد‌های دوجانبه استفاده می‌کنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشا تودی، وزارت دارایی روسیه اعلام کرد مسکو و آنکارا قراردادی امضا کرده اند که طی آن از روبل روسیه و لیر ترکیه در پرداخت‌ها و قرارداد‌های دوجانبه استفاده می‌کنند.

هدف از این قرارداد استفاده تدریجی از ارز‌های ملی در معاملات دو جانبه است. تجارت بین دو کشور در سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافت و به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید.

طبق گزارش وزارت دارایی روسیه، هدف از این قرارداد توسعه بیشتر و تقویت معاملات بین بانکی و اطمینان از جریان بدون وقفه پرداخت‌ها بین نهاد‌های تجاری دو کشور است.

این قرارداد باعث اتصال بانک‌ها و شرکت‌های ترکی به همتای روسی شبکه پرداخت سوئیفت می‌شود و زیرساخت‌هایی را در ترکیه توسعه می‌دهد که با استفاده از آن می‌توان از کارت‌های اعتباری MRI روسیه استفاده کرد. روسیه این کارت‌ها را به عنوان جایگزینی برای مسترکارت و ویزا طراحی کرده است.

این قرارداد جدید بخشی از هدف دو کشور برای کاهش وابستگی به دلار آمریکاست. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طرح‌های سال گذشته را برای پایان دادن به سلطه دلار اعلام کرد. این طرح‌ها شامل یک سیاست جدید با هدف تجارت غیر دلار با شرکای بین المللی ترکیه از جمله چین، روسیه و اوکراین می‌شود.

روسیه تقریباً سهم دلار را در معامله با هند و چین نصف کرده و استفاده از دلار را در معامله با اتحادیه اروپا کاهش داده است و به این ترتیب به قول خود برای دورکردن اقتصادش از دلار پایبند است. دلار در سال جاری میلادی موقعیت برتر خود را در صادرات روسیه به شرکای تجاری اصلی اش از دست داده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار