کد خبر:۷۹۷۹۹۸

صادرات پسته می‌تواند ۵ میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به فراهم بودن شرایط برای افزایش تولید پسته، این محصول طی چند سال آینده می‌تواند ۴ تا ۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی علی‌اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم راه‌اندازی معاملات آتی پسته در بورس کالای ایران، امکانات سخت‌افزاری تولید پسته در کشور را مناسب ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر تجارت خارجی پسته حدود ۱.۵ میلیارد دلار است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط برای افزایش تولید این محصول، پسته طی چند سال آینده می‌تواند ۴ تا ۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، خشکسالی را از دلایل کاهش تولید پسته در سال گذشته عنوان کرد و افزود: حدود ۱۳ استان در کشور به صورت تجاری پسته تولید می‌کنند و در سایر استان‌ها نیز تولید این محصول در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود میزان تولید امسال نسبت به سال گذشته با افزایش همراه باشد.

مهرفرد با تأکید بر این موضوع که در صنعت پسته امکان توسعه سطح تولید فراهم است، گفت: سالانه ۱۴ هزار هکتار ظرفیت جدید برای این محصول ایجاد می‌شود و با ارتقای زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری می‌توان جایگاه ایران در این تجارت را در بازارهای جهانی ارتقا داد. همچنین ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار نیز اصلاح و بازسازی باغات در این بخش انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه پسته ظرفیت تجاری خوبی وجود دارد که باید از آن استفاده کرد، گفت: در این شرایط اگر بتوانیم مشکلات بازار را شناسایی کنیم و انگیزه‌ها را برای ورود فعالان بازار به بورس افزایش دهیم، خواهیم توانست تولید پسته را با شیب تند بالا ببریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بورس کالای ایران باید با استارتاپ‌ها وارد همکاری شود که این موضوع سبب ارتقای کیفیت محصولات و استانداردسازی اثرگذار خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار