تولیت آستان قدس رضوی گفت: حل مشکلات مشهد نیازمند عزم ملی است و باید در این زمینه همافزایی صورت بگیرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام احمد مروی در دیدار استانداران و معاونین وزارت کشور که با حضور عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در تالار ولایت حرم مطهر رضوی انجام شد، با بیان اینکه تمام فضایل در معصومین (ع) بطور کامل وجود دارد، اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام علی بن موسی الرضا (ع) به رأفت شهرت دارند، امام رضا (ع) امامی است که پروردگار متعال به واسطه ایشان در روز قیامت خلق را از اندوه رهایی میبخشند.
وی امام رضا (ع) را واسطه رضایت خداوند از مخلوق معرفی کرد و گفت: اگر ما در مشکلات به ایشان مراجعه کنیم قطعا یاری و کمک خواهند کرد و شکی در این امر نیست.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به توطئه دشمن از تحریمهای اخیر علیه کشور و ملت ایران، اظهار کرد: دشمن با اعمال فشارها و تحریمهای اقتصادی امید داشت موجب گسست اجتماعی، نافرمانی مدنی و یک شورش مردمی در کشور شود، که به لطف پروردگار متعال، عنایت امام زمان (عج)، هدایتهای داهیانه رهبر معظم انقلاب، تلاش مسئولان و بصیرت مردم، دشمن به هیچ کدام از اهدافش نرسید و آن آقایی که میگفت: «انقلاب اسلامی نمیتواند چهلمین سالگردش را ببیند» حالا خودش از صحنه محو شده است.
وی ضمن بیان توفیقات ایران اسلامی در سالهای پس از پیروزی انقلاب، اظهار کرد: ایران اسلامی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی سختیها، مشکلات و دشواریهای بسیاری را با سربلندی پشت سرگذاشته است، که انشاءلله امروز نیز با تلاش، کوشش، پیگیری، نوآوری و حرکت مسئولان در راستای توصیههای رهبر معظم انقلاب، از این مرحله نیز با سربلندی، اقتدار، عزت و افتخار عبور خواهیم کرد.
مروی در ادامه سخنان خود به تشریح مسائل و شرایط اقتصادی آستان قدس رضوی پرداخت و گفت: اینگونه شایع شده است که آستان قدس رضوی سرمایه و ثروت بسیاری دارد، گاهی گفته میشود «آستان قدس با پولش میتواند نصف دولت یا کشور را اداره کند» و از این قبیل سخنها که عدهای خواسته یا ناخواسته به آن میپردازند و پروبال میدهند، اما حقیقت آن است که این سخنان به هیچ عنوان صحیح نیست.
وی با بیان اینکه املاک آستان قدس رضوی نشان دهنده ایمان، اعتقاد و علاقه مردم به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است، افزود: آستان قدس رضوی بواسطه املاک و اراضی که مردم وقف آن کردهاند، دارایی زیادی دارد، اما این داراییها به معنای پول و نقدینگی بالا نیست. همانند دولت که دارایی بسیار زیادی دارد، اما این داراییها در اغلب مواقع برای او آورده نقدی ندارند، به عنوان مثال تمام جنگلهای کشور متعلق به دولت است، اما آیا این جنگلها میتواند برای دولت نقدینگی بیآورد؟ آیا دولت میتواند این جنگلها را بفروشد؟
حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه ضمن درخواست از استانداران استانهای مختلف کشور برای توجه ویژه به صیانت از موقوفات، گفت: از استانداران درخواست میکنم نسبت به اموال آستان قدس و موقوفات حساسیت و اهتمام ویژه داشته باشند و با جدیت از حیف و میل آن جلوگیری کنند، زیرا دارایی آستان قدس همین موقوفات و نذورات مردم است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بسیاری از موقوفات آستان قدس وقف خاص هستند و شرعا حق دخل و تصرف در آنها وجود ندارد و باید تنها در اموری خاص صرف شوند.
وی با اشاره به بازنگری در خصوص دفاتر نمایندگی استانی، تصریح داد: بنای ما بر این است که مشتاقان خدمت به نام ثامن الحجج (ع) در سراسر کشور در قالب کانونهای مردم نهاد با هدف خدمت رسانی به مردم به ویژه محرومان، ساماندهی شوند تا با اتکای به مردم ماندگار باشند و ما تصدی گیری نداشته باشیم و البته، چون به نام امام رضا (ع) فعالیت میکنند و مرتبط با آستان میشوند حتماً نظارت بر آنها خواهیم داشت و حسب ضرورت به حمایت از آنها هم توجه خواهیم کرد.
مروی با تأکید بر رویکرد انقلابی کانونهای مردم نهاد رضوی، گفت: همواره تأکید شده است که این کانونها به هیچ عنوان حق ورود به مسائل جناحی و حزبی و تبدیل شدن به پاتوق جریانهای سیاسی را ندارد، اما آنجا که مسئله دفاع از کشور، نظام، انقلاب، ولایت و ارزشها در میان باشد همه وظیفه داریم به میدان بیاییم که این کانونها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با بیان اینکه در استان خراسان رضوی همراهی، همدلی و همکاری بسیار خوبی در میان مسئولان حول محور نماینده محترم، ولی فقیه وجود دارد، اظهار کرد: از حیث همکاری مسئولان و نهادهای مختلف شرایط بسیار خوبی در استان حاکم است و انصافاً هرگاه مسئولان برای مشکلی به آیت الله علم الهدی مراجعه کردند، با سعه صدر، احساس مسئولیت و خیرخواهی از ظرفیت خودشان برای حل مشکلات استفاده کردند و این رویکرد خدمت رسانی به مردم و رفع مشکلات کشور حول محور نمایندگان، ولی فقیه در استانها باید تقویت شود.
مروی با اشاره به این سخن امام خمینی (ره) که «مرکز ایران آستان قدس است.» اظهار کرد: حرم مطهر امام رضا (ع) دحو الارض مشهد است، مشهد به برکت وجود این بارگاه نورانی شکل گرفت و هنگامی بوجود آمد که وجود مقدس امام رضا (ع) در اینجا که یک باغ بود، مدفون شدند، لذا هر اقدام عمرانی، فرهنگی و اقتصادی که قرار است در مشهد انجام شود باید حول محور حرم مطهر رضوی باشد و ما نمیتوانیم بین حرم و مشهد تفکیک و تفاوت قائل شویم.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن بیان برخی مشکلات و معضلات بافت فرسوده اطراف حرم، عنوان کرد: بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی با معضلات و مشکلات متعددی روبهرو است، که به هیچ عنوان در شأن این آستان نورانی نیست و با توجه به حجم بالای زائرانی که از تمام کشور و جهان به اینجا مشرف میشوند، حل مشکلات آن یک عزم ملی میطلبد.
وی مسئله حاشیه شهر مشهد، مشکلات پارکینگ و ترافیک اطراف حرم مطهر را از دیگر مواردی خواند که برای حل مسکلات آنها نیاز به عزم ملی است.
مروی خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی نیز برای حل این مشکلات هرآنچه در توان داشته باشد انجام خواهد داد و همکاری با مسئولان اجرایی و نهادهای دولتی را وظیفه خود میداند.
وی اضافه کرد: فراهم آوردن اسکان ارزان قیمت برای زائران از دیگر نیازهاست، آستان قدس زائر شهر و زائر سرای رضوی را احداث کرده است، اما برای حل مشکل اسکان زائران کافی نیست و عزم ملی میطلبد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی با هدف خدمت رسانی به زائران در جادههای منتهی به مشهد و همچنین کاهش تصادفات ناشی از خستگی، ۲۰ مجتمع بین راهی ساخته است که بنا داریم با توجه به نیاز مردم در سایر جادهها و با همکاری و مشارکت استاندارها تعداد این مجتمعها را به بیش از ۱۰۰ مجتمع در جهت رفاه زائران افزایش دهیم.
مروی همچنین در این جلسه پیشنهاد تأسیس دفتر هماهنگی و همکاری آستان قدس رضوی با ستاد وزارت کشور و استانداریها را در وزارت کشور مطرح کرد که وزیر کشور ضمن پذیرش آن، معاون هماهنگی وزارت کشور را به عنوان رابط اجرای این پیشنهاد معرفی کرد.