جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست وزیر کشور صبح امروز دوشنبه ۱۳ آبان ماه به ریاست رحمانی فضلی به منظور بررسی وضعیت قاچاق کالا از مبادی جنوبی کشور برگزار شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رحمانی فضلی وزیر در حاشیه نشست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد، با حضور درجمع خبرنگاران گفت: روند قاچاق کالا از مبدأ جنوب کشور که تحت عنوان کالای ملوانی و از مسیرهای غیرقانونی و در مواردی حتی از مسیرهای مورد نظارت گمرک وارد کشور میشود، در جلسه امروز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
رحمانی فضلی افزود: متأسفانه بعد از یک دوره یکساله که شاهد کاهش ورود کالاهای قاچاق به کشور بودیم، همزمان با روند کاهش قیمت ارز و در عین حال، عدم کاهش قیمتهای داخلی به نحو متناسب با انتظارات جامعه از روند کاهش قیمت ارز، قاچاق به گونهای سودآور شده و دوباره بجریان افتاده است.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به طرح و بررسی نظرات و مباحث اعضاء و مدعوین در این ارتباط از جمله نظرات جامع، کارشناسی و خوب وزارت صمت، گمرک و وزارت اطلاعات، اظهار کرد: در جلسه امروز، پس از بررسی همه این مباحث، مقرر شد که در نحوه واردات کالاها، اولویتها کاملاً معلوم و نظارت جدی تری اعمال شود؛ از جمله در گمرکات درخصوص مقابله با قاچاق، گمرک باید دقت بیشتری اعمال کند.
وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد، با نظارت استانداران محترم، آیین نامهای که در این ارتباط در دولت مصوب شده و به نوعی امتیازات و شرایط مناسب و اولویتهایی را برای ملوانان و کسانی که در فعالیتهای دریایی اشتغال دارند، درنظر گرفته است، در استانها عیناً اجرا شود و خلاف آن آیین نامه اقدامی صورت نپذیرد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی دقت لازم در مسیر انتقال کالاها داشته باشد، اضافه کرد: از قوه قضاییه درخواست شد که کالاهایی که به نوعی به صورت غیرقانونی بدون برگه گمرکی و بدون پرداخت عوارض و امور گمرکی وارد انبارها میشود، به دقت کنترل کند و تمامی کالاهایی که وارد انبارها میشوند باید شناسنامه داشته باشند.
رحمانی فضلی ادامه داد: در جلسه امروز مقرر شد؛ در صورتی که آیین نامه مصوب ابلاغی دولت نیاز به بروز رسانی و رفع اشکالات احتمالی موجود دارد، بررسی و مجدداً در دولت متناسب با شرایط جدید قیمت ارز و واردات کالاها مطرح شود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه بیش از ۴ هزار قایق و لنج در آبهای جنوبی کشور فعال هستند، افزود: براین اساس مصوب شد تا طرح جامعی به صورت بین بخشی با مطالعه حوزههای امنیتی، انتظامی، اجتماعی، اقتصادی و تجاری و مالی موضوع تدوین و پس از تصویب طرح، برابر زمان بندی اجرا شود. لکن در کوتاه مدت، آنچه به عنوان آیین نامه و مصوبات و وظایف در این حوزه وجود دارد، باید اجرا شود.
گفتنی است؛ براساس مصوبه این جلسه، کمیتهای به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با حضور مسئولان دستگاههای مرتبط به منظور تهیه طرح جامع تشکیل خواهد شد تا در این طرح از اجرای کامل آیین نامه موجود مصوب دولت تا تصویب آیین نامه جدید و اقداماتی که منجر به ضمانت نسبی در اشتغال پایدار و تولید در این مناطق میشود، پیش بینی شود.
همچنین مقرر است در طرح جامع یادشده، نقش همه بخشها خصوصاً وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و استانداریها در کنترل و جلوگیری از قاچاق از این مبادی به درستی معین شود.