عمکلرد محصولاتی مانند انار و پرتقال در کشور ترکیه دو برابر ایران و عملکرد انجیر ۴.۵ برابر ایران است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو یکی از فاکتورهای مهم در پیشرفته بودن کشاورزی یک کشور عملکرد در هکتار کشاورزان است یعنی کشاورزان آن کشور به ازای یک هکتار زمین چه میزان از آن محصول تولید میکنند، هرچه این میزان زیاد باشد نشان میدهد که کشاورزان از منابع به خوبی استفاده کرده آنرا هدر نداده و علم را در آن دخالت داده اند تا اینکه محصول بیشتری تولید کرده اند.
بر اساس آمارهای سازمان خواروبار جهانی، عملکرد انار در کشور ترکیه دو برابر ایران است یعنی کشاورزان این کشور از یک هکتار زمین ۲۲ تن، اما کشاورزان ایران ۱۱ تن برداشت میکنند مفهوم آن این است که از همان میزان زمین و سرمایهای که کشاورزان ترک استفاده میکنند تولید و درآمد دو برابری نسبت به کشاورزان ایرانی دارند.
در مورد مرکبات هم همینطور است باغداران ترکیه ۱.۶ برابر تولید بیشتری نسبت به باغداران ایرانی دارند، این رقم در مورد پرتقال دو برابر و در مورد انجیر ۴.۵ برابر است.
ایران در تولید محصولات باغی جایگاه بسیار مناسب جهانی را در مقایسه با ترکیه دارد که این به لطف بالا بودن سطح زیر کشت محصولات است مفهوم آن این است که منابع بیشتری برای تولید این محصولات هدر میرود تا بتوانیم جایگاهی را کسب کنیم، اما کشوری مثل ترکیه روی عملکرد کار کرده و با منابع کمتر محصول بیشتری تولید میکند.
مقایسه کامل محصولات تولیدی ترکیه و ایران را در جدول زیر بر اساس آمارهای فائو میبینید.