معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در در حاشیه اجلاس «پکن ۲۵» اعلام کرد: میزان مشارکت زنان از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، شش درصد رشد داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عیسی منصوری در دومین روز اجلاس «پکن ۲۵» که از ۶ آذر سال جاری به مدت سه روز در بانکوک برگزار شد، در یک نشست تخصصی با عنوان «تشریح توانمندی اقتصادی زنان ایرانی با رویکرد اشتغال مشاغل خانگی» گفت: میزان مشارکت زنان در سال ۲۰۱۴، ۱۲ درصد بوده که این میزان در سال ۲۰۱۸ به ۱۸ درصد رسیده است.
منصوری با بیان اینکه ورود زنان به بازار کار یکی از ظرفیتهای قابل توجه برای توسعه اقتصادی است گفت: این در حالی است که نرخ مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی با اختلاف قابل توجهی نسبت به مردان پایینتر است.
وی افزود: دلایل متفاوتی برای دوری زنان از بازار کار وجود دارد و مهمترین آن مسئولیتهای شخصی و خانوادگی آنها است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: به دلیل فرصتهای فراهم شده برای زنان در کشور سطح تحصیلی آنها نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی پیدا کرده است به طوری که هم اکنون حدود ۶۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی و تحصیلات عالی، زنان هستند، اما کم بودن سطح مهارت یکی از مشکلات زنان برای پیوستن به بازارکار است.
وی با اشاره به اینکه برای غلبه بر این مشکلات در سطح ملی تصمیماتی اتخاذ شده است اشاره داشت: یکی از این تصمیمات افزایش ظرفیت کار در خانه است و دیگری افزایش مهارت فارغ التحصیلان با آموزش تکنیکی و فنی و حرفهای است.
در ادامه این نشست تخصصی محمد رضا بیجندی رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان به تشریح طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و دستاوردهای این طرح را ارائه کرد.
گفتنی است در حاشیه این اجلاس معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با معاون وزیر توانمند سازی کشور ارمنستان دیدار و در خصوص وضعیت اشتغال زنان در صنایع خرد و با سرمایههای کوچک زنان گفتگو کردند. در این دیدار طرف مقابل برای انتقال تجربیات ایران در زمینه اشتغال زنان ابراز تمایل کردند.
این اجلاس به مناسب بیست و پنجمین سالگرد اعلامیه پکن در بانکوک مقر آسیا اقیانوسیه اسکاپ برگزار شد.
در این اجلاس هیئتی به ریاست معصومه ابتکار معاون امور بانوان و خانواده رئیس جمهور با حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهناز امامدادی رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محمدرضا بیجندی معاون رییس جهاد دانشگاهی و رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان به ارائه اقدامات کشورمان در حوزه توانمندسازی اقتصادی زنان پرداختند.