دولت در دستوری فوری، هنرمندانی با درآمدهای بعضا چندین میلیارد تومانی در سال را همچون ۱۸ سال گذشته، معاف از مالیات کرد؛ در حالی که یک کارمند با حقوق ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومانی، پیش از دریافت حقوقش، مالیاتش را باید بپردازد!
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - محدثه لک؛ بابک زنجانی، محمد امامی و هادی رضوی ازجمله متهمان اقتصادی چند سال اخیر هستند که فصل مشترک همه آنها فارغ از اختلاس و افساد اقتصادی، سرمایهگذاری در عرصهی آثار هنری بوده است. بابک زنجانی با مجموع بدهی بیش از ۲٫۵ میلیارد یورو به وزارت نفت و بانک مرکزی، مؤسس مجموعه سینمایی یاسین فیلم و سرمایهگذار فیلمهای سینمایی هیچکس هیچ کجا، سیزده و نقش نگار است. محمد امامی با بدهی بیش از ۳۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومانی به بانک سرمایه و از متهمین اختلاس هشت هزارمیلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، تهیهکننده و سرمایهگذار فیلمهای سینمایی متعددی ازجمله ابد و یک روز، خوب بد جلف، مصادره و خوک بوده و در شبکه خانگی نیز سرمایهگذاری در فیلمهایی همچون شهرزاد، فروشنده و دراکولا در کارنامه وی دیده میشود.
هادی رضوی با بدهی بیش از ۱۰۷٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومانی به بانک سرمایه و از متهمین اختلاس این بانک، سرمایهگذار فصل اول سریال شهرزاد است؛ همچنین احسان دلاویز از دیگر متهمان اختلاس از بانک سرمایه و اختلاس هشت هزارمیلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، تهیهکننده فیلمهایی همچون شاهگوش، دراکولا و لامپ صد بوده است.
این مشتی نمونه خروار از سرمایهگذاری برخی مفسدان اقتصادی و اختلاس گران در صنعت سینما و حوزه آثار هنری است. در گزارش اول پرونده معافیتهای مالیاتی، به حقوق نجومی برخی از هنرمندان و سلبریتیها در عرصه بازیگری و خوانندگی و معافیت مالیاتی بیضابطه هنرمندان پرداخته شد. (لینک گزارش)
طبق بند (ل) ماده ۱۳۹ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰، تهیهکنندگی، کارگردانی، بازیگری، نوازندگی، خوانندگی و برخی دیگر از اقشار فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معافاند.
این معافیت شامل آثار هنری اعم از صوتی، تصویری و تجسمی نیز میشود، یعنی اگر سرمایهداری در این حوزهها سرمایهگذاری کند از پرداخت مالیات بهطور کل معاف میگردد. تصویب قانون معافیت مالیاتی آثار هنری جهت تشویق سرمایهگذاری بخش خصوصی و سرمایهداران در این عرصه است، اما در عمل دیده میشود خلأهای موجود در این قانون موجب پولشویی و ورود پولهای کثیف در عرصهی هنر ازجمله سینما و شبکه خانگی شده و بهتبع آن دستمزدهای نجومی برخی از بازیگران و سلبریتی پروری شکلگرفته است. علاوه بر آن معافیت مالیاتی آثار هنری موجب سرمایهگذاری برخی از اصناف طلافروش، برجساز و کارخانهدار و... در عرصهی هنری میشود که تنها هدفشان علاوه بر سودهای هنگفت حاصل از خلق اثر هنری، برخورداری از معافیت مالیاتی است.
ب. ز. هنردوست! بابک زنجانی که ابتدا در رسانههای رسمی با نام ب. ز. شناخته شد دیماه ۱۳۹۲ توسط دادستانی کل کشور به اتهام بدهی بیش از دو و نیم میلیارد یورو به وزارت نفت و بانک مرکزی و همچنین جعل اسناد بانکی بازداشت شد. نام وی همچنین در پرونده رضا ضراب، ایرانی دستگیرشده در ترکیه به اتهام قاچاق طلا مطرحشده است.
حضور بابک زنجانی در سینما اولین بار بهعنوان سرمایهگذار در فیلم «هیچ کجا، هیچکس» به کارگردانی ابراهیم شیبانی مطرح شد. بعدازآن زنجانی تهیهکنندگی فیلمهای سیزده به کارگردانی هومن سیدی و نقش نگار به کارگردانی علی عطشانی را بر عهده گرفت.
امامی و تاراج سرمایه معلمان محمد امامی با بدهی بیش از ۳۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومانی به بانک سرمایه از متهمین اصلی اختلاس این بانک به شمار میرود. نام امامی همچنین در لیست متهمین فساد هشت هزارمیلیاردی تاراج سرمایه معلمهای کشور در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان به چشم میخورد.
امامی سرمایهگذار فیلمهای سینمایی متعددی ازجمله ابد و یک روز، خوب بد جلف، مصادره و خوک است. او همچنین از سینما فراتر رفته و وارد تولیدات شبکه خانگی ازجمله شهرزاد، فروشنده و دراکولا نیز شده است. امامی در شبکه نمایش خانگی، موسسه تصویر گستر پاسارگاد را تأسیس کرده که رایت فیلمهای ایرانی تقریبا در انحصار این موسسه است.
هادی رضوی، داماد مشهور وزیر! هادی رضوی داماد محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی دولت خاتمی و وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی دولت روحانی یکی از چهرههای قدرتمند در این دولت است تا آنجا که یکی از نمایندگان مجلس در خصوص شریعتمداری میگوید: رئیسجمهور قدرت برکناری شریعتمداری را ندارد!
رضوی با بدهی بیش از ۱۰۷٬۵۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومانی به بانک سرمایه و از متهمین اختلاس در این بانک، سرمایهگذار فصل اول سریال شهرزاد بوده و به ادعای خود هفت و نیم میلیارد تومان برای ساخت فصل اول سریال شهرزاد هزینه کرده است. هادی رضوی کلکسیونی از شرکتهای صنعتی و تجاری را در اختیار دارد. ازجمله این شرکتها میتوان به شرکت صنایع آیندهسازان فاطمی، ماشینهای اداری فاطمی و سیستمهای رسانهای بعثت اشاره کرد. رضوی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور به ۲۰ سال حبس، رد مال، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شد.
احسان دلاویز، یک ژن خوب! احسان دلاویز متهم اخلال در نظام اقتصادی کشور و اختلاس از بانک سرمایه است. او، برادر محسن دلاویز، مدیرعامل نفت پاسارگاد و مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور و برادر ساسان دلاویز، معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت شرکت پست جمهوری اسلامی ایران است. احسان دلاویز و برادرانش در یک دهه اخیر، در دهها شرکت دولتی و خصوصی، عضو هیئتمدیره بودند. احسان دلاویز، مؤسس شرکت توسعه نفت و گاز دیار و شرکت توسعه نفت و گاز سرمایه در سالهای اخیر است. این ژن خوب سرمایهگذار سریال شاهگوش، لامپ صد و دراکولا نیز بوده است.
علاوه بر موارد ذکرشده شهرام جزایری نیز یکی دیگر از مفسدان اقتصادی است که قصد سرمایهگذاری و ورود در عرصه سینما را داشته است. درواقع بهموجب معافیت مالیاتیِ آثار هنری سایهی فساد مالی بر سر سینما و شبکه نمایش خانگی و همچنین آثار هنر تجسمی در حراجهای داخلی و بینالمللی سنگینی میکند و این عرصهها را به مأمنی برای مفسدان اقتصادی تبدیل کرده است که فسادهای مالی خود را پشت نقاب هنر پنهان کنند.
با ورود پولهای مشکوک به صنعت سینما شاهد پرداخت دستمزدهای نجومی و خارج از عرف در روند تولید فیلمها هستیم تا آنجا که برخی از تهیهکنندگان و سینماگران به این مسئله اشارهکردهاند و این دستمزدهای نجومی را حاصل ورود پولهای مسئلهدار در عرصهی هنر میدانند. علاوه بر آن اغلب فیلمهای تولیدشده از سرمایههای مشکوک خط سیاسی خاصی را دنبال میکنند و مضامین تکراری و طنزهای سخیف و مبتذل فصل مشترک همه آنهاست.
وقتی حمایت انتخاباتی سلبریتیها بر کاهش فشار اقتصادی میچربد! هدف اصلی اعطای معافیتهای مالیاتی در دیگر کشورها ترویج سرمایهگذاری و حمایت از روند تولید است؛ بهاینترتیب سیاستگذار میتواند سرمایهگذاریها را بهسوی اهداف پیشبینیشده و تولید هدایت کند. نکته جالبتوجه در خصوص معافیتهای مالیاتی در کشورهای دیگر موقت بودن آن است، درواقع این معافیتها صرفاً برای مدتزمان محدودی ارائه میشوند؛ اما در ایران شاهد معافیتهای بیضابطه و طولانیمدت و گسترده در بخشهای مختلفی هستیم که هیچ نقش مثبتی در بهبود فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی نداشته و صرفاً راهی قانونی برای فرار مالیاتی به وجود آورده است!
مجموعا ۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان معافیت مالیاتی در کشور وجود دارد که ازجمله آن میتوان به معافیت مالیاتی مناطق آزاد، خیریهها، مدارس و آموزشگاههای غیرانتفاعی، مؤسسات کنکوری و آثار هنری اشاره کرد. با توجه به معافیتهای مالیاتی غیرضروری و غیر هدفمند و بیعدالتی در اعطای آن لزوم اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور ضرورت بیشتری پیدا میکند. قابلذکر است پیشنویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که حذف همه معافیتهای مالیاتی ازجمله معافیتهای حوزه فرهنگ و هنر ازجمله بندهای آن است چند روز گذشته منتشر شد که مخالفت شتابزدهی وزیر فرهنگ و ارشاد را به دنبال داشت! تا جایی که وزیر ارشاد در نامههای جداگانهای به معاون اول رئیسجمهور، رئیس دفتر رئیسجمهور و وزیر امور اقتصاد و دارایی خواستار استمرار این معافیتها شد و پسازآن نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور با صدور یک دستور فوری، با کاهش معافیت مالیاتی هنرمندان در لایحه بودجه ۹۹ مخالفت کرد! این مواضع زمانی عجیبتر به نظر میرسد که یکی از سرفصلهای مهم اصلاح ساختار بودجه، اصلاح معافیتها و احیای درآمدهای مالیاتی است. اینطور که مشخص است گویا دولت حمایت سلبریتیها در بزنگاههای سیاسی و انتخاباتی را بر تأمین کسری بودجه و کاهش فشار اقتصادی بر مردم ترجیح میدهد! حال باید دید نمایندگان مجلس در مقابل این فشارها چه موضعی خواهند گرفت.
فقط کارگران و کارمندان و کاسبان خرد شایسته معافیت از مالیات نیستن....
گردن هی چی کلفت تر برای معافیت از مالیات محق تر!!
کاش تولید کننده بیچاره رو از معافیت برخوردار میکردن... کاش موقع گرفتن مالیات اول خفت کارگر و کارمند و تولید کننده رو نمی گرفتن... تا سوز این دل کمتر بشه....
وقتی سرمایه داران مسئولیت ها رو به دست بگیرند قوانینشونم به نفع پولدارها میشه!!!
این وسط در نهایت ما مردم هستیم که به اینا بدهکار میشیم تا جایی که باید از جیب ملت بهشون یارانه هم بدیم!!!
وقتی این هنرفروشان در تلویزیون و فضای مجازی از مردمی بودن حرف میزنند ما از عصبانیت منفجر میشویم ....مردم از این افاضات سلبریتی های سینمایی و ورزشی به ستوه آمده اند ...یک مشت مرفه بی درد که جز قردادن و سفرهای اروپایی و رفتارهای عجیب و غریب و البته صددرصد ضد دینی کاری ندارند
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
گردن هی چی کلفت تر برای معافیت از مالیات محق تر!!
کاش تولید کننده بیچاره رو از معافیت برخوردار میکردن... کاش موقع گرفتن مالیات اول خفت کارگر و کارمند و تولید کننده رو نمی گرفتن... تا سوز این دل کمتر بشه....
وقتی سرمایه داران مسئولیت ها رو به دست بگیرند قوانینشونم به نفع پولدارها میشه!!!
این وسط در نهایت ما مردم هستیم که به اینا بدهکار میشیم تا جایی که باید از جیب ملت بهشون یارانه هم بدیم!!!
خدایا تو رحم کن...
تو پاسخ بده...
نوش جونشون، هم خوشگلند هم خوشتیپ، باید هم مالیات ندن
هرکی خوشکل تر پولش بیشتر
چرا میخواین فراریشون بدید؟