رئیس کانون صرافان، با بیان اینکه نوسان قیمت دلار طی روزهای گذشته کاملاً طبیعی است، گفت: منابع ارزی در شرایط مطلوبی قرار داشته و مردم نباید وارد سرمایهگذاری خطرپذیر در بازار ارز شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کامران سلطانی زاده صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران، با بیان اینکه نوسانات بازار ارز جدی نیست، گفت: این نوسانات به دلیل ورود تقاضای طبیعی به بازار به خصوص در ایام ژانویه و تأمین ارز برخی سفرها است.
رئیس کانون صرافان افزود: در عین حال افزایش اخیر قیمت ارز را در بخش دیگر میتوان ناشی از هیجانات روانی و مقاومت برخی از افراد در نگهداری ارزهای خانگی به دلیل شکسته شدن ثبات قیمت در یک مقطع کوتاه دانست؛ اما با برنامهای که بانک مرکزی در این حوزه تدارک دیده و روند طبیعی که صرافیها بیان میکنند، این ارزها به بازار باز خواهد گشت.
وی تصریح کرد: تمامی نیازهای واقعی واردکنندگان پس از تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت در سامانه نیما تأمین میشود و نگرانی از این بابت وجود ندارد؛ این در حالی است که برخی کالاهای لوکس و غیرضروری که در گذشته تأمین ارز میشدند، اکنون به دلیل ممنوعیت واردات، اجازه ورود و تأمین ارز ندارند؛ پس ارز کشور در حوزه تأمین نیازهای ضروری و واقعی، هزینه میشود.
به گفته سلطانی زاده طی روزهای گذشته، مایحتاج عمومی مردم با افزایش قیمت مواجه بوده و قیمت ارز نیز بین ۴ تا ۵ درصد افزایش یافته که بیشتر ناشی از جنبه روانی، تغییر قیمت بنزین است؛ در حالی که پس از گذشت، مدتی قیمت ارز به نرخهای قبلی باز خواهد گشت و چشم اندازی افزایشی برای آن متصور نیست.
رئیس کانون صرافان تصریح کرد: تجربه نشان داده زمانهایی که ارز در نوسان است؛ اگر برخی از افراد به قصد سرمایه گذاری وارد خرید شده و تقاضای دریافت بدون نیاز واقعی ارز را داشته باشد، متضرر خواهند شد.
سلطانی زاده، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ظرف یک سال گذشته بانک مرکزی توانسته منابع ارزی را به خوبی مدیریت نماید، خاطرنشان کرد: عرضه ارز در سامانه نیما و صرافیها بدون مشکل در حال انجام بوده و این در شرایطی است که اگرچه صرافیها در پیش بینی نرخ ارز دخالتی نمیکنند؛ اما مجموعه شرایط حاکم بر بازار حکایت از آن دارد که افزایش نرخ به صورت جهشی در کار نیست.
وی افزود: نوسانات بازار ارز به هیچ عنوان نگران کننده به نظر نمیرسد و تغییرات قیمت در دامنه دو تا سه درصدی کاملاً طبیعی بوده؛ این در شرایطی است که رسوب ارز در سامانه نیما سبب شده، مدیریت بازار به شکل بهتری صورت گیرد و حتی این نوسانات نیز بعد از گذشت دوره هایی، کاملاً مدیریت خواهد شد.
این فعال بازار ارز، ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی براساس نیازهای کشور برای کالاهای اساسی و مایحتاج ضروری مورد نیاز مردم از سوی دولت تأمین خواهد شد؛ اما اگر مدیریت صحیحی در این رابطه صورت گیرد و ارز ارزان به دست مصرف کننده واقعی و در قیمت کالاهای اساسی نمود پیدا کند؛ این سیاست میتواند ادامه دار باشد.
سلطانی زاده همچنین در ادامه، از رونمایی زیرساخت ارتباطی کانون صرافان در قالب یک سامانه در تاریخ ۲۱ دی ۹۸ خبر داد و گفت: راه اندازی این سامانه، حرکت جدیدی در جهت خدمترسانی به صرافان بوده و یک پل ارتباطی میان آنها با کانون به شمار میرود که بر این اساس، از رئیس کل بانک مرکزی و مدیران این بانک هم جهت رونمایی از آن دعوت به عمل آمده است.