آمارهای موجود نشان میدهد که میزان مالیات پرداخت شده از سوی پزشکان در آمریکا برای سال ۲۰۱۵ سه برابر میزانی است که ایران برای صادرات نفت خود در سال ۱۳۹۹ روی آن حساب کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پزشکان در آمریکا از جمله مشاغلی هستند که در کنار حسابداران، آرایشگرها، دندانپزشکان، مکانیکهای خودرو، لولهکشها و کارگزاران بازار سهام نه تنها باید مالیات خود را تمام و کمال بپردازند بلکه ممکن است شاهد اعمال عوارض بیشتری از سوی دولت نیز باشند.
از آنجا که پزشکان هم در آمریکا و هم در ایران از جمله اقشار پر درآمد محسوب میشوند در گزارش پیش رو به بررسی میزان مجموع مالیات پزشکان آمریکایی پرداختهایم. لازم به ذکر است که آخرین آمار مربوط به مالیات پرداخت شده توسط پزشکان در آمرییکا به تفکیک ایالتها مربوط به سال ۲۰۱۵ است.
به گزارش استاتیستا، در میان ایالتهای آمریکا بیشترین مالیات اخذ شده از پزشکان مربوط به ایالت کالیفرنیا است و در این ایالت در سال ۲۰۱۵ معادل ۱۱.۲۱۹ میلیارد دلار مالیات از پزشکان اخذ شده است.
پس از کالیفرنیا ایالت نیویورک، شاهد بیشترین اخذ مالیات از پزشکان بوده است و در سال مذکور ۷.۳۴۶ میلیارد دلار از پزشکان در نیویورک مالیات گرفته شده است.
سومین ایالت با بیشترین مالیات پزشکان در آمریکا در سال ۲۰۱۵ فلوریدا است. چرا که پزشکان در این ایالت ۳.۶۷۷ میلیارد دلار مالیات دادهاند.
اداره خدمات داخلی آمریکا از تمام پزشکان در تمام ایالتهای این کشور بر اساس درآمد آنها مالیات دریافت میکند به گونهای که حتی در ایالتهای دور افتادهای نظیر مین، تگزاس، مونتانا و حتی آلاسکا نیز شاهد پرداخت مالیات از سوی پزشکان هستیم.
پزشکان آلاسکا ۷۹.۵ میلیون دلار، در مونتانا ۱۶۷.۷ میلیون دلار و پزشکان تگزاس ۳.۵۲۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ مالیات پرداخت کردهاند. پزشکان در ایالت مین آمریکا نیز در مجموع ۲۶۹.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ مالیات پرداخت کردند.
ایالتهایی که پزشکان آنها در آمریکا در سال ۲۰۱۵ بالای میلیارد دلار مالیات پرداخت کردهاند به جز ایالتهایی که آمار آنها گفته شد، شامل کلورادو، آریزونا، کانکتیکات، جورجیا، ایلینوی، مریلند، ماساچوست، میشیگان، مینهسوتا، میزوری، نیوجرسی، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیا، واشنگتن و ویسکانسین میشود.
کمترین مالیات پرداخت شده از سوی پزشکان مربوط به ایالت وایومینگ با مجموع ۴۳.۸ میلیون دلار بوده است.
* پزشکان ایرانی و آمریکایی چقدر مالیات پرداخت میکنند؟
آمار موجود حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۵ پزشکان آمریکایی در مجموع بیش از ۶۶.۸ میلیارد دلار مالیات پرداخت کردهاند.
تعداد پزشکان در آمریکا حدود ۸۸۰ هزار نفر برآورد میشود که با توجه به آخرین آمار مربوط به تعداد پزشکان ایرانی که از سوی وزارت بهداشت ۱۱۷ هزار نفر عنوان شده است، تعداد آنها حدود ۷ برابر پزشکان ایرانی است. جمعیت آمریکا حدود ۳۰۰ میلیون نفر و جمعیت ایران نیز ۸۰ میلیون نفر است. بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، پزشکانی ایرانی سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت میکنند.
همانطور که گفته شد پزشکان آمریکایی در مجموع در سال ۲۰۱۵ معادل ۶۶.۸ میلیارد دلار مالیات دادهاند که با در نظر گرفتن جزئیات بودجه پیشنهادی دولت ایران برای سال آینده که پیشبینی درآمد ۲۲ میلیارد دلاری از محل صادرات نفت در آن قید شده است، مالیات پرداخت شده پزشکان آمریکایی در سال ۲۰۱۵ سه برابر پولی است که دولت ایران پیشبینی میکند از محل صادرات نفت، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال آینده درآمد کسب کند.
در شرایط عادی و بدون تحریم صادرات نفت و میعانات گازی ایران با فرض قیمت ۵۰ دلار برای هر بشکه کمتر از ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود که باز هم کمتر مالیات پرداخت شده از سوی پزشکان آمریکایی است.
در سال ۲۰۱۶ هر خانوار آمریکایی به طور متوسط ۱۴.۲ درصد از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت این کشور پرداخت کرده است و این در حالی است که برای سال ۲۰۱۷ شاهد آن بودهایم که میزان این رقم ۱۰ درصد افزایش یافته و به متوسط ۲۴ درصد رسیده است.
موضوع اخذ مالیات از تمام اقشار منجمله پزشکان در آمریکا به قدری جدی است که هر گونه تخلف در اظهار میزان درآمد و تسلیم اظهارنامه مالیاتی و یا ندادن مالیات میتواند به جریمههای سنگین و حتی زندان ختم شود.
موضوع فرار مالیاتی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا جرمی کیفری است و از سوی دادگاهها تخلفات بسیار سنگین و جدی محسوب میشود. چرا که برخلاف کشورهای نفتی نظیر عربستان درآمدهای محقق شده از محل اخذ مالیات از مشاغل و دیگر فعالیتهای اقتصادی نظیر صادرات و واردات از جمله اصلیترین منابع تامین بودجه جاری دولتهاست.
در همین پاکستان که یکی از کشورهای همسایه ماست فرار مالیاتی چند پزشک طی سال جاری سر و صدای زیادی به پا کرد.
در سال ۲۰۱۶ نیز اقدام بیش از ۲۰۰ پزشک در تایوان در استفاده از پوشش کمک به مؤسسات خیریه برای فرار مالیاتی باعث شد تا تمام این افراد مورد بازجویی قرار گرفته و با متخلفین به شدت برخورد شود.