به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ سارا عاقلی؛ حضور ایران در منطقه را بر مبنای دین و منافع ملی لازم میداند اما در عین حال مدافع برجام بوده و هست؛ خود را اصلاح طلب میداند اما موضع گیریهای اجتماعی متفاوتی دارد تا جایی که معتقد است برای اصلاح وضعیت فعلی حجاب باید ادارات دولتی و دانشگاهها پیشقدم شوند و خانمها را به پوشیدن لباس مشخصی ملزم کنند؛ در عرصهی فرهنگی سختگیر است و در عرصهی سیاسی سهلگیر. او مرد روزهای چرخش است.
وکیل ملت!
نمایندگی سه دوره مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد؛ مجلس هشتم؛ مجلس نهم، اکنون مجلس دهم و به تازگی برای مجلس یازدهم ثبت نام کرده؛ عدهای معتقدند نام پدرش برای او موفقیت آمیز بود و اولین بار با همین عنوان موفق شد، نماینده شهر تهران شود.
کمی بعد چرخشهای مکررش باعث میشد تا پایگاه سیاسیاش تغییر کند و در لیستهای مختلف قرار گیرد؛ در مجلس هشتم از شهر تهران به عنوان چهره ای اصولگرا به مجلس راه یافت؛ این دوره از مجلس که همزمان بود با حوادث سال 88، چهرهی متغیر برخی از سیاسیون را هویدا کرد؛ مانند او که نتوانست مرزبندی دقیقی با فتنه داشته باشد اگرچه بعدها ادعا کرد اولین بار کلمه فتنه توسط او مورد استفاده قرار گرفته اما از نظر وی حوادث سال 88 نتیجهی نبود مکانیسمی برای بیان اعتراضات مدنی بود و دلیلی برای حصر سران فتنه وجود نداشته و ندارد؛ اما این موضع گیری او بیشتر از اینکه برایش هزینه ساز شده باشد به تغییر پایگاه سیاسی اش کمک کرده.
"صدای ملت"؛ ائتلافی برای رسیدن به خانه ملت
چهار سال پس از اولین دوره نمایندگیاش مجدد برای مجلس نهم راهی بهارستان شد. او که در دوره پیش به اختلافات جدی با هم پیماناناش برخورده بود؛ ائتلاف جدیدی را تحت عنوان صدای ملت در قامت مخالفان رئیس جمهور وقت یعنی احمدی نژاد راهاندازی و لیست کوچکی را برای تهران منتشر کرد.
این ائتلاف سیاسی که پشتوانه تشکیلاتی نداشت؛ عمر و هویت خود را به مخالفت با دولت وقت گره زده بود تا جایی که این مخالفت در نام و لوگوی آن نیز به چشم میخورد. سر لیست این ائتلاف، اقدام خود را در تقابل و ما به ازای لیست پایداری عنوان میکرد اما واقعیت کوتاه ماندن دست سرلیست جدید از جبهه متحد اصولگرایان بود که علیرضا زاکانی علت آن را مواضع عجیب صاحب لیست جدید یعنی علی مطهری درباره فتنه میدانست.
این دوره از مجلس همزمان با تغییر دولت و تصویب برجام بود و مطهری یکی از افراد تسهیل کنندهی تصویب برجام که بعدها به تصویب بیست دقیقه ای معروف شد.
وی چند سال بعد در خصوص دفاعیات خود از برجام در برنامه "رو در رو" اینگونه گفت: «از برجام دفاع میکنم؛ متن آن را کامل خواندم اما برخی قسمتهای آن را نفهمیدم؛ به همین خاطر به حرفهای صالحی و ظریف اعتماد کردم اما در برجام ما چیزی از دست ندادیم و اتفاقاً باعث پیشرفت هستهای ما نیز شده است! البته طرف مقابل کار غیر اخلاقی کرد و به برخی تعهداتش در برجام عمل نکرد.»
تجویز قرصِ آقای نماینده!
اما اینها همهی شخصیت او نیست؛ هر از گاهی اظهارات یا اتفاقات عجیب پیرامون این نماینده مجلس خبرساز میشود؛ آخرین مورد مربوط به اظهارات او در یک جلسه دانشجویی در دانشگاه شهید بهشتی است که وقتی از سوال و جواب دانشجویان مبنی بر اینکه آقای مطهری شما فراموش کارید پیشنهاد میکنیم قرص فراموشی مصرف کنید؛ کلافه شد و خطاب به یکی از دانشجویان گفت: قرصهای زیادی همراه دارم؛ برای شما هم قرص ضدبارداری دارم!
این اتفاق و اظهار نظر بی سابقه در جمع دانشجویی با موجی از انتقادات همراه شد و علی مطهری به اتهام ادعای دروغ مبنی بر اینکه مخاطب توهین وی یک دانشجوی پسر بوده و نه دانشجوی دختر از دو خبرگزاری دانشجو و فارس که برای اولین بار چنین مکالمهای را منتشر کرده بودند؛ شکایت کرد.
این در حالی بود که رسانههایی که برای اولین بار فیلم این سخنرانی را منتشر کرده بودند تنها تصویر مطهری و صدای دانشجو را داشتند و صدای منتشر شده گمانه زنی صحبتِ یک دانشجوی دختر را بالا میبرد؛ بعد از اطلاع رسانی بسیج دانشگاه بهشتی مبنی بر تخاطب یکی از پسران حاضر در سالن با مطهری، رسانهها خبر خود را اصلاح کردند و فیلم گفتگوی کامل نیز منتشر شد.
اما پس از آن طرفداران مطهری نیز دست به کار شدند و گفتند چنین عبارتی اگرچه توهین بود اما در ارتباط با یک آقا اشکالی نداشت! و کمی بعد از آرام شدن موج هیجانات، مطهری از گفتهی خود اظهار پشیمانی کرد و گفت اگر عبارت «قرص ضدبارداری» را به کار نمیبردم بهتر بود.
قائلهی شیراز
دیگر اتفاق مشابه درباره این شخصیت سیاسی مربوط به سفرش به شیراز بود که مدتی خوراک مناسب برای رسانههای بیگانه را فراهم کرد؛ او که به دعوت یکی از تشکلهای دانشجویی شیراز به این شهر سفر کرده بود؛ هنگام ورود با برخورد گروهی سرخود مواجه شد و در نهایت سخنرانی او در دانشگاه شیراز لغو و راهی تهران شد اما قائلهی شیراز او به صحن مجلس و شکایتهای متعدد کشید؛ تا جایی که نقل قولی از او مبنی بر عدم مداخله کلانتری در برخورد با نیروهای خودسر منتشر شد که علنا به شائبهی یاری نیروهای کلانتری دامن میزد و یکی از رسانههای معاند، نیروهای خودسر را به سپاه و بسیج منتسب دانست.
فعلا اصلاح طلب!
زمانی که دربارهی چرخشهایش از او سوال میشود میگوید:«من بدون توجه به اصولگرایان و اصلاح طلبان حرفهای خودم را میزنم اما بعضی وقتها از حرفهای من دو طرف خوشحال یا ناراحت میشوند اما در شرایط فعلی اشتراکاتم با اصلاح طلبان بیشتر است.»
حالا مرد روزهای چرخش برای انتخابات یازدهین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده و معتقد است عملکرد خوبی از خودش بجای گذاشته و همین عامل انگیزه بوده برای ثبت نام مجدد در انتخابات پیشرو.