سازمان دامپزشکی مستندات سلامت شیر را اعلام کرد که بر اساس آن، میزان آفلاتوکسین در شیر دامداریها نصف حد مجاز استاندارد است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پس از تشکیک در سلامت شیر که از سوی کارشناس وزارت بهداشت در یک برنامه پربیننده تلویزیونی مطرح شد، مردم بیشتر نگران این محصول غذایی ارزشمند شدند و این سوال مطرح بود که بالاخره باید شیر را استفاده کرد یا نه؟
کارشناس وزارت بهداشت گفته بود که میزان آفلاتوکسین در شیر بسیار بیش از استاندارد است در حقیقت شیرهایی که در ایران استفاده میشود به ویژه در استانی مثل تبریز بسیار نگران کننده است.
سازمان دامپزشکی هم توضیحات زیادی در این باره داد که شیر تولیدی در ایران سالمترین محصول است و سختترین استانداردها برای آن در ایران اعمال میشود. اما به نظر میرسید آن چیزی که بیشتر میتوانست مردم را قانع کند ارائه آزمایشات مستند از سلامت شیر باشد.
بر اساس پیگیریها، نتیجه آزمایشات شیر در اختیار خبرگزاری فارس قرار گرفته که نشان میدهد علاوه بر اینکه استاندارد ایران سخت گیرانهتر از آمریکا و اتحادیه اروپا است، میزان آفلاتوکسین در شیر نیز حتی کمتر از نصف میزان استاندارد تعریف شده در ایران است.
استاندارد آفلاتوکسین شیر در ایران حداکثر باید ۵ صدم درصد باشد که نتیجه آزمایشها ۲ صدم درصد را نشان میدهد.